Jump to content
Българският форум за музиканти

pe66o

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Не свиря, но попейвам :)

pe66o's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Добре нека започна с това, че благодарение на този форум се снабдих със супер софтуер и плъгини за записване, обработка на вокали, мастъринг и какво ли още не.Имам вече ако не всички то поне всички най-известни плъгини като:waves, izotope (всички), cikewalk sonar x1 (пълната програма със всички допълнителни плъгини към нея) и така. Това е добре но сега дойде момента да ви попитам как става магията: 1.Как да получа вокал със студийно качество (тоест ясен, силен, разбираем, без маскировка и заглушаване, но с хубаво стерео качество, да е мек, звучен и с леко ехо) 2.Как да получа верен вокал - Това за мене е нещо сложно и не мога да си го обясня.Тоест пея си аз (доста добре вярно, нежно и хубаво, но като чели след записа пускам го на компютъра и звучи по друг начин се едно гласът ми е някакъв по дебел и по фълшив и по гаден.Не мога да си го обясня това, а ползвам хубав микрофон Behringer B1.Та въпросът ми тук е има ли начин както пея на живо така да се чува и след като мине през микрофона без да се разваля (тук пак казвам не откъм качество, а откъм гласови данни). 3.Имам един малък проблем - когато си увеличавам музиката която се чува през слушалките от миксерчето и този звук се записва и в канала на вокала и така се едно инструментала се чува 2 пъти и става (ебаси шита) извинявам се за израза, но е много гадно Тоест искам да си усилвам музиката на слушалките повече, зада мога да чувам разбирасе, но без това да се записва и на мястото на вокала освен самия вокал.Аз имам съмнения, че това се получава, защото ми е много малко миксерчето и няма достатъчно входове и кабела за записване съм го бутнал на мястото на слушалките, а самите слушалки съм ги включил към аудио мониторите и може би е заради това и ако е така, кажете някакъв начин за отстраняване на проблема. (миксер Behringer Xenyx 502) 4.Мастъринга - след като съм записал всичко вече - вокали, back вокали и с всичко вече съм готов накрая как да направя прословутия мастъринг (може би с Izotope Ozone или нещо по лесно от тоя сорт) Това е всичко! Надявам се, че както винаги ще ми помогнете Благодаря предварително и обещавам на всички които са ми отговаряли до сега, че повече няма да пиша и да пускам нови теми (все пак съм новобранец) и да ви тормозя! (Просто най-накрая искам да запиша едно хубаво парче )
  2. Много ви благодаря момчета, златни сте. И все пак да поясня пея много вярно и добре, ходя и на уроци по пеене при много добър учител, просто искам по някакъв начин гласа да ми стане по звучен като на оригинална песен, защото на мене ми се получава някакси сухо.Имам и доста добро обурудване (за домашен звукузапис) само това ми трябва по някакъв начин да ми стане по звучен гласа. Ако това може да се постигне и чрез други плъгини пишете
  3. Здравейте, Преди време ми казаха за плъгина Izotope Nectar и ми върши чудесна работа, но нещо не ме кефи Pitch Correction-a. Забелязва се на места auto-tune-а и изкривява гадно гласа ми.Та въпроса ми е има ли подобен плъгин на Nectar-чето само че да обработва гласа без да се усеща никакво изкривяване.Може и въобще някакъв плъгин за vocal processing ама да изправя някои фълшиви тоневе без да се забелязва изкривяването.Ако някой знае нещо по въпроса за добър плъгин за vocal processing да казва моля! Благодаря предварително!
  4. Здравейте на всички, Имам следния проблем: моята саунд карта е C-Media CM6501 Like Sound Device,инсталирам си аз драйверите всичко е ОК обаче иконката долу на старт лентата (демек саунд менaджeра към драйверите) като я натисна и ми забива целия комп и трябва да го рестартирам.Аз съм с Windows 7 64bit дали е проблема в уиндоуса не знам, драйверите също са за 64bit операционна система, но са за Windows Vista, защото това бяха най-новите в офицялния сайт на C-Media. Ако някой знае как да оправя този проблем така че да мога да си използвам саунд менаджера или да ми каже от къде мога да си дръпна драйвери за Windows 7 64bit (ако има разбира се) да помага!!! Също като ги сложих тези драйвери ми стана по-слаб и микрофона поне 3 пъти по слаб!!!Не знам Какво да правя!!!В момента драйверите са ми версия: 6.0.7.413 (13.4.2007 г.) ако има по-нови или каквото и да било помагайте моля!!! Благодаря Предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.