Victor94 Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 От доста време си мисля да си взема някакъв микрофон, да мога да си правя качествени звукозаписи, а напоследък си мисля да взема да го направя. Само че не съм изобщо запознат с тази материя - искам USB микрофон, който да прави качествени звукозаписи (трябва ми за духови инструменти, ако това има значение) но на цена е около 70-80 лв. Не знам дали има такова животно, но се надявам по-вещите да обадят някоя приказка да знам какво да правя Цитирай
synchu Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Краткият отговор е - няма. Малко по-дългият е: - за да е USB това означава, че има вграден конвертор в микрофона. - 70-80 лв. и да е добър микрофона и да има вграден конвертор, който също да е добър, че и да стават качествени записи, няма как да стане за съжаление. Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Хабе, то си и зависи какво разбира под качествени автора. Behringer C-1U e вариант примерно, може да се прослушат демота в youtube. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 3, 2011 Отговорено Ноември 3, 2011 Има евтини ЮСБ майкове, но всички са 16-бит, което мен лично ме отказа да експериментирам с такива. Цитирай
Victor94 Отговорено Ноември 3, 2011 Автор Отговорено Ноември 3, 2011 Добре, ами ще стане ли ако примерно си купя микрофон с жак накрая, не USB и си купя преходник с накрайник за USB? И друго да попитам - един такъв конвертиран микрофон, за какъвто стана дума за колко пари мога да намеря, като се има в предвид, че не искам някакъв кой-знае колко професионален, а ми трябва за любителски записи. ( Под качествен запис разбирам да не пръщи, примерно като записвам с микрофона на компютъра ами да вади приличен чист звук. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 3, 2011 Отговорено Ноември 3, 2011 За домашни и непретенциозни цели ще стане. Зависи какво гониш като качество, но мисля, че ще ти върши работа и нещо подобно. Преди малко си купих един такъв XLR-to-USB кабел, ей тъй за спорта. Само 16 бита е, ама да го видим какво може... Цитирай
funkyto Отговорено Ноември 3, 2011 Отговорено Ноември 3, 2011 Ако не искаш да слушаш в реално време през слушалки докато свириш всеки юсб кондензаторен микрофон ще ти свърши работа, а микрофон с жак накрая и юсб преходник не е добра идея, щот смятам че имаш предвид да вземеш динамичен такъв, че са по-евтини обаче без предусилвател грам не е оферта защото за да не звучи като помия има нужда от повечко усилване, тъй че варианта ти е или евтин предусилвател + евтин динамичен микрофон или евтин юсб микрофон но при-всички случаи ще ти трябват поне 30-40 лева повече, като според мен първия вариант е по-добър заради възможността за евентуален ъпгрейд с по-хубав микрофон по-нататък Цитирай
Victor94 Отговорено Ноември 3, 2011 Автор Отговорено Ноември 3, 2011 (Редактирано) Значи доколкото разбирам най-добрия за ега избор ще да бъде Behringer C-1U. Бих се прежалил да метна още 20 лв. отгоре стига поне да ми върши работа П.П А да попимтам кой от двата ще да е по-добър: гореспоменатия Behringer C-1U или този JTS CX-508 (http://gemamusic.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=330&category_id=100&option=com_virtuemart&Itemid=138&lang=bg) Така и така ще хвърля повече пари, поне да не взема колкото се може по-добър за тях. Редактирано Ноември 3, 2011 от Victor94 Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 Тоя JTS въобще не ми вдъхва доверие, а и е с друго предназначение (за духови инструменти). Берингера поне на вид го докарва, постарали са се да изкопират един традиционен дизайн за вокален кондензаторен микрофон. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 Non-USB версията на Бери-то е готина, предполагам, че и тази ще е така. 1 Цитирай
funkyto Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 Да ти кажа най-добре би било освен тея 20 да събереш още 50 и да си вземеш обикновен кондензаторен микрофон с предусилвател (щот след време най-вероятно ще искаш да го направиш) тоя жтс откъде го изнамери не знам ма за пръв път го чувам и освен това е за лайв изпълнения там дето се закача на самия инструмент, а не за запис, тъй че по-добре взимай берингера че е с голяма мембрана и ще вади по-добър звук и в сравнение с пс микрофона с който записваш определено ще усетиш разлика, обаче пак повтарям само ако не ти е нужно в реално време да слушаш докато свириш. Цитирай
Victor94 Отговорено Ноември 5, 2011 Автор Отговорено Ноември 5, 2011 По-скъп микрофон с там разни предусилватели мисля, че няма смисъл да взимам за сега. По-късно ако реша продължа да се занимавам с това може би тогава, но за сега като чета най наистина ще е най-добще ще да е Берингера. Благодаря за помощта Цитирай
Recommended Posts