Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на микрофон


Victor94

Recommended Posts

От доста време си мисля да си взема някакъв микрофон, да мога да си правя качествени звукозаписи, а напоследък си мисля да взема да го направя. Само че не съм изобщо запознат с тази материя - искам USB микрофон, който да прави качествени звукозаписи (трябва ми за духови инструменти, ако това има значение) но на цена е около 70-80 лв. Не знам дали има такова животно, но се надявам по-вещите да обадят някоя приказка да знам какво да правя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краткият отговор е - няма.

Малко по-дългият е:

- за да е USB това означава, че има вграден конвертор в микрофона.

- 70-80 лв. и да е добър микрофона и да има вграден конвертор, който също да е добър, че и да стават качествени записи, няма как да стане за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хабе, то си и зависи какво разбира под качествени автора. Behringer C-1U e вариант примерно, може да се прослушат демота в youtube.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, ами ще стане ли ако примерно си купя микрофон с жак накрая, не USB и си купя преходник с накрайник за USB?

И друго да попитам - един такъв конвертиран микрофон, за какъвто стана дума за колко пари мога да намеря, като се има в предвид, че не искам някакъв кой-знае колко професионален, а ми трябва за любителски записи. (

Под качествен запис разбирам да не пръщи, примерно като записвам с микрофона на компютъра ами да вади приличен чист звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За домашни и непретенциозни цели ще стане. Зависи какво гониш като качество, но мисля, че ще ти върши работа и нещо подобно.

 

Преди малко си купих един такъв XLR-to-USB кабел, ей тъй за спорта. Само 16 бита е, ама да го видим какво може... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш да слушаш в реално време през слушалки докато свириш всеки юсб кондензаторен микрофон ще ти свърши работа, а микрофон с жак накрая и юсб преходник не е добра идея, щот смятам че имаш предвид да вземеш динамичен такъв, че са по-евтини обаче без предусилвател грам не е оферта защото за да не звучи като помия има нужда от повечко усилване, тъй че варианта ти е или евтин предусилвател + евтин динамичен микрофон или евтин юсб микрофон но при-всички случаи ще ти трябват поне 30-40 лева повече, като според мен първия вариант е по-добър заради възможността за евентуален ъпгрейд с по-хубав микрофон по-нататък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи доколкото разбирам най-добрия за ега избор ще да бъде Behringer C-1U. Бих се прежалил да метна още 20 лв. отгоре стига поне да ми върши работа

 

П.П А да попимтам кой от двата ще да е по-добър: гореспоменатия Behringer C-1U или този JTS CX-508 (http://gemamusic.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=330&category_id=100&option=com_virtuemart&Itemid=138&lang=bg)

 

Така и така ще хвърля повече пари, поне да не взема колкото се може по-добър за тях.

Редактирано от Victor94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя JTS въобще не ми вдъхва доверие, а и е с друго предназначение (за духови инструменти). Берингера поне на вид го докарва, постарали са се да изкопират един традиционен дизайн за вокален кондензаторен микрофон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа най-добре би било освен тея 20 да събереш още 50 и да си вземеш обикновен кондензаторен микрофон с предусилвател (щот след време най-вероятно ще искаш да го направиш) тоя жтс откъде го изнамери не знам ма за пръв път го чувам и освен това е за лайв изпълнения там дето се закача на самия инструмент, а не за запис, тъй че по-добре взимай берингера че е с голяма мембрана и ще вади по-добър звук и в сравнение с пс микрофона с който записваш определено ще усетиш разлика, обаче пак повтарям само ако не ти е нужно в реално време да слушаш докато свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скъп микрофон с там разни предусилватели мисля, че няма смисъл да взимам за сега. По-късно ако реша продължа да се занимавам с това може би тогава, но за сега като чета най наистина ще е най-добще ще да е Берингера.

Благодаря за помощта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.