Lighthammer Публикувано Октомври 11, 2011 Публикувано Октомври 11, 2011 Пускам темата от името на един приятел, който има нужда от комбо и може да си позволи такова в тоя ценови клас, но и той като мен не е много в час с басовата техника и търси съвет. Линк в Томан за Крюгер-а Линк в Томан за Ашдаун-а Свири предимно леки неща, въртящи се около около поп-а, басът му е Корт C4 - 4-струнен с идея за ъпгрейдване към 5-струнен. Не използва слап техника. Ако някой има преки или преносни впечатления за тия усилватели (приемат се и предложения за други), ще ни бъде много полезен със съвет. Благодарим предварително. Цитирай
johniebgood Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 На мен Крюгера ми харесва повече, съдейки по семплите, но мисля, че всеки от 2-та ще свърши работа. И все пак, аз залагам на Крюгер. Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 Добре е, че и двата имат изход за външна колона. Тъй като и двата работят на минимално съпротивление от 4 ома не е зле да се провери какво е съпротивлението на вградените говорители. Ако са 4 омови изхода е по-скоро с козметично предназначение. Впечатленията ми като разлика в звука между двете марки: GK е по-бърз и пъргав. Ashdown е по-мек, компресиран, дебел и "бавен" - има усещане за по-"лампов" звук. Не казвам, че единия или другия е по-лош - въпрос на лични предпочитания. Цитирай
Fats Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 И една малка подробност - ако ще пазарува от Томан при цената трябва да има 3 зелени "хапчета" или "парички". При Гален Крюгер отсъстват, което значи, че в момента не го предлагат. Може да се поръчат през Динакорд на каталожната цена. Внася се предварително 20% от сумата и идва до месец. Цитирай
bmo Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 Може и това. Точно в този ценови клас е. http://www.thomann.de/de/ebs_classic_session_60_combo.htm Цитирай
serengeti Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 (Редактирано) EBS е само за в къщи май с този 10 инча говорител и е 60 вата.Става и за някоя акустична група. Редактирано Октомври 11, 2011 от serengeti Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 Аз бих взел Крюгера, защото повече ми харесва като звук и като възможности, които има за цената си. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 За тези пари, определено бих взел по-мощното, въпреки, че ГК-то е на промоция и реално е два пъти по-скъпо. ...щото ако са нужни 150 вата, примерно, 175-ватовото би се "пънало" доста повече от 250-ватовото, м общия случай. Ако се търси "якият тон", в РФ-то имаше 30 ватови SWR-та, с една 10-ка, около тези пари (12-ки, на 60 вата - също) но не е много хубаво да се ползват за сценичен монитор. Цитирай
blr Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Реално, дилема няма. Ето какво пише на сайта на Thomann за GK: Availability of this item: shipment due to arrive on 09.12.2011 Като се прибавят 3-4 седмици (вероятно и повече с празниците) за доставка до тук, говорим за средата на януари догодина най-рано. За тези пари, не виждам и нищо друго с подобна мощност, така че остава само Ashdown-a. Цитирай
Lighthammer Отговорено Октомври 12, 2011 Автор Отговорено Октомври 12, 2011 Много ви благодарим за отговорите, наистина са ни от голяма полза. Най-вероятно изборът ще падне върху Крюгер-а, защото човекът не бърза с покупката, а и не му трябва чак толкова голяма мощност като на Ашдаун-а. Брей да му се невиди, басистите май са по-отзивчиви и обективни от китаристите! Мерси още веднъж, пичове! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Това, с ватовете е измамно - и 500 вата да имаш, няма да стигнат. Ватовете никога не са достатъчни при баса! ...пък и няма по-голям кеф да чуеш от барабаниста "би ли се намалил, много се извинявам, ама... ...'щото не мога да си чуя барабаните" Цитирай
blr Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Toва с ватовете не значи почти нищо. Аз съм свирил и с 50 и с 500 В усилвател и в двата случая, всички членове на групата са ме чували добре. Силата и/или чуваемостта на баса зависи от доста други фактори. Чувствителност на озвучителното тяло, брой и размер на говорителите, звукови настройки, инструмент... Често виждам, разни младежи с тънки, грапави струни, орязали си жестоко всякакви среди, чегъртат с перата и се оплакват, че не се чуват. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 ^Да-а-а и ако ги питаш защо, няма да знаят ...относно ватовете - днешната младеж решава, че сериозно я ебавам, като разкажа как с 12 вата за баса съм правил репетиции и концерти, с блус група. Май се отклонихме нещо Успех на колегата! Цитирай
Lighthammer Отговорено Октомври 13, 2011 Автор Отговорено Октомври 13, 2011 По-лошото при днешните младежи е, че не приемат съветите от по-опитните батковци. На 16-19 се мислят вече за спецове, а какво ли ще стане по-нататък? Приятел, който преподава китара ми е споделял как деца в 5-ти клас са заявявали, че прекратяват с уроците по китара, защото вече нямало какво да научат. Но това е една друга тема. Не се притеснявайте за флууд-а, всякаква информация ни е ценна. Още повече като разбрахме, че повечето басисти са големи пичове. Цитирай
Recommended Posts