jabs Отговорено Май 23, 2013 Отговорено Май 23, 2013 Много благодаря Чичо Мито Как да се чувствам... боли ме главата и трудно се довлачих на работа И оставих Маршълчето на мира снощи Цитирай
Heartman Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 Посъбраха се доста Marshall продукти 5 Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 (Редактирано) Имам MS2, което съм моднал с жак за външен кабинет и по-дебели кабели от платката към говорителя - по мое скромно мнение, за домашно ползване с един 10" кабинет направо отнася всички "практис" кубета (поне които аз съм чувал). Редактирано Април 14, 2016 от therealbadmadafaka Цитирай
bratmito Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 Бях се похвалил във фукнята, но да пусна и тук: От всички маршали, които съм притежавал и съм свирил тези най-добре ми пасват като функции и звук. Единственото, което може би в някакъв момент би ми харесало повече е плекси-то, но за мен Master Volume -а си е must.За мен лично няма по-добър рок усилвател от този. <3 1 Цитирай
Yanni Отговорено Април 21, 2016 Отговорено Април 21, 2016 (Редактирано) Marshall MG30DX: Отдавна не го ползвам, но нямам намерение да се разделям с него. Държа го при родителите ми в Созопол, да имам нещо под ръка за редките случаи, в които ми се досвири, докато съм там. ------------------------------------------- Marshall Monitor Headphones: Убийствени слушалки! Взех ги на много добра цена по време на едно намаление в Thomann.de. Задължително са с мен при пътувания. ------------------------------------------- Marshall Power Brake: Родих се с този атенюатор, а съседите си поотдъхнаха. Да не говорим, че просто е адски як атенюатор! Редактирано Април 21, 2016 от Yanni 3 Цитирай
James Hetfield Отговорено Март 24, 2019 Отговорено Март 24, 2019 Хайде и аз барабар Петко... Когато хванах пак китарника предиииииии колко... 4-5 години, може би, си взех от MMG-то един Marshall MG 15 DFX. Голяма мания беше, че до оня момент свирех само на Guitar Rig и подобни. Беше правена глава. Някой гений превърнал комбото в глава и му извел букса за 8 ома говорител. След някоя друга година си взех един кабинет (правен) 1х 12 с говорител Celestion G12L-35. Евтака направи един сериозен мод на усилвателя преди време, като му прибави лууп и футсуич, а аз му смених червения светодиод на драйв канала с два германиеви (мисля) последователно свързани. Поразрових се из нета за разни клипинг схеми... Днес се замислям за лампа. Не много мощна, 5- 10 W най-много. А проблемите с децибелите ще ги реша с вариак. Попадна ми в полезрението един DSL1- HR, който доста го хвалят в "тубата" и за прилична цена. Не ми се продава говорителя, обаче. Щото изходът на лампата е 16 ома, а моя кабинет е 8. Иначе за горния пост.... Аз съм си сложил драйва на 10 часа и си играя а волюма на китарата ако искам лееек цвят. Ако искам тресня съм сложил един драйв, не много изкривен като бустер и треснята си става. Чистото... Само с модулации го ползвам, че ми е малко безлично и плоско. Цитирай
Svanio Отговорено Март 24, 2019 Отговорено Март 24, 2019 Да се включа и аз с Marshall Master Lead 5010 Цитирай
Dolenlipni4anin Отговорено Април 22, 2019 Отговорено Април 22, 2019 Здравейте, 1. бихте ли казали няколко думи за Маршал валвестейт вс 265, два говорителя 12" Голдкинг - не са Селешчън. 2. Намален в стая дали би звучал (блок)? 3. Има ли вграден Хорус? Предварително благодаря. По темата... имам Парк Г25Р. Поздрави! Цитирай
didko_mz Отговорено Юли 4, 2019 Отговорено Юли 4, 2019 Да се включа и аз с Marshall DSL 20HR и Marshall MX212A Цитирай
iradev Отговорено Юни 24, 2020 Отговорено Юни 24, 2020 Ето го и него. Впрочем оффтопик, регистрирах се с нов профил, че съм стар вече за Жеймс Хетфиййййлд... Та... Ето го моя. Един приятен хибрид. AVT 2000. От MMG за скромната сума от 550 леви. Купих го някъде миналото лято и още откривам разни тънкости и пинизи. Очаквах повече от дигиталните ефекти, но в крайна сметка има камиончета. Никога не съм го усилвал повече от 9 часа, предвид пред и следпенсионната възраст на повечето от комшиите и изходната мощност, която е 150 W, а съм го вързал за... 35. Впрочем китарата въобще не е никак зле за парите си. 2 Цитирай
GKuzmanov Отговорено Август 4, 2020 Отговорено Август 4, 2020 (Редактирано) Да се изфукам и аз с моя холски риг: Кабинетът е MX412AR, но говорителите са подменени с 4х G12M Greenbacks (made in UK). Кой би предположил, че дизайнерите на IKEA IVAR системата са имали предвид именно Marshall кабинети и глави Редактирано Август 4, 2020 от GKuzmanov 4 Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 18, 2020 Отговорено Август 18, 2020 Още не съм притежател на качествен лампов Маршал, но сериозно обмислям с тези намаления в Динакорд. Какво бихте ме посъветвали да избера между Marshall JVM205H и JCM900 4100? Свиря с повече гейн, така че ако на някой от двата чистият канал му е слаб не ме вълнува особено Цитирай
GKuzmanov Отговорено Август 18, 2020 Отговорено Август 18, 2020 Явно ги сравняваш по цена, защото единият е 100W, a другият 50W. JCM 900 4100 има абсолютно незаслужена лоша репутация. Ако търсиш по-модерно high-gain звучене с надпис Маршал отпред - това е твоя амп, но ако вече имаш друг high-gain амп и просто искаш да добавиш класическо маршал звучене към колекцията си, по-скоро се насочи към JVM-a. Иначе аз взех единия от наличните 2 броя JCM 900 4100, така че имай предвид, че е само 1 в момента там. 1 Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 18, 2020 Отговорено Август 18, 2020 Благодаря за съвета! Ватовете ги видях аз, но така или иначе в БГ клубовете + репетиции и 50 вата стигат. По-скоро идеята ми беше да получа препоръка за тона който мога да очаквам от единият и другият вариант. Иначе да, имам друг хай-гейн усилвател, който обаче е с 6L6 лампи и ми се иска да имам и от двата свята по нещо (и EL34). Мисля че british + american комбо ще докара по-нахален китарен звук при запис Цитирай
GKuzmanov Отговорено Август 18, 2020 Отговорено Август 18, 2020 (Редактирано) JCM 900 4100 re-issue-тата не са с EL34, а с 5881, предполагам, че си видял. Не, че не може сравнително лесно да се модне за работа с EL34, но надали да са ти такива намеренията... Колкото до тонът, в youtube има бая клипчета и за двата модела, но като цяло JVM-a предлага повече гъвкавост. Аз ползвам JCM 900 4100 за 90-тарски grunge/punk/hardcore high-gain звук и съм много доволен. Отделно имам mini JCM 800 studio (SC20H), с който получавам перфектен AC/DC тон, както и 70-тарски до 80-тарски (classic) punk-rock тон. Редактирано Август 18, 2020 от GKuzmanov Цитирай
Recommended Posts