chalgasucks Публикувано Септември 25, 2011 Публикувано Септември 25, 2011 та как да използвам FX Loopa на MEsata + POD - бутам кабела от пода в SEND , Return в PODa пак ли ? я някой който е правил това да ме светне , идеята ми е да използвам естествено Gain от лампата ,а PODa да използвам като камиончета (еквалайзер , дистър, дилей и др ) и как става съответно тази магия ? Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 25, 2011 Отговорено Септември 25, 2011 Абе, аз ли нещо се бъркам или правилният вариант трябва да е: AMP Send -> POD Input и POD Output -> AMP Return. Цитирай
Necrophagist Отговорено Септември 25, 2011 Отговорено Септември 25, 2011 ^ точно това е Не съм сигурен дали процесора ще се справи добре,защото има доста бутане на нивата. Възможни са доста неприятни брумове и претоварвания на крайното стъпало. Цитирай
chalgasucks Отговорено Септември 25, 2011 Автор Отговорено Септември 25, 2011 да вторият вариант ми звучи по логичен , а дали ще прегаря , мисля все пак да използвам PODa само като камиончета - компресор , дист , и др ефекти без симулация на амп , и се надявам да се получи , ако не хах здраве да е или многочасово настройване Цитирай
Andrioman Отговорено Септември 25, 2011 Отговорено Септември 25, 2011 Голяма грешка ще е да бутнеш този процесор и да развалиш готиния саунд на Месата! Вземи си нещо та TC Electronic примерно! Пода е пълна трагедия. Това е мое мнение. Поздрави и успех в правенето на добър звук! :-) Между другото имах същия Line 6 преди време и звучеше най-добре по следния начин : http://www.benvesco.com/blog/pod-x3-live-tips-and-tricks/2008/pod-xt-x3-live-tips-and-tricks-four-cable-method/ По този начин най малко ти прецаква саунда! 1 Цитирай
musicman Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Най-малко се прецаква саунда с 1 cable method - демек китарата директно в усилвателя. 4 кабелният метод се ползва когато процесора ти има лууп или с други думи може част от ефектите да са ти пред предусилвателя (компресор, уа, ноиз гейт, драйв...), а друга част след предусилвателя ( дилей, ревърб, фленджър, фейзър, корус...). На края всичко отва отива в крайното стъпало (return) на амп-а. Ако процесорът ти няма send и return, тогава си избираш дали в лууп-а на усилвателя или на внода на усилвателя да го включиш. В случая колегата иска да ползва процесора като компресор и дист - аз бих го свързал преди усилвателя а не в лууп-а. И силно му препоръчвам да не ползва този процесор за дист особено с такъв усилвател. Колкото по-малко кабели - толкова по-чист звук. Ако ползвате много кабели гледайте да са хубави - Elixir, Planet Waves и т.н. 2 Цитирай
Get off Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Ако ще се ползва за компресор дист или екю е по-разумно да е преди усилвателя. Ако се ползва за дилей ,ревърб,хорус,фленджър и други подобни е по-добре в лупа (сенд/ритърна). Аз лично не бих изпозвал първия вариянт с такъв усилвател.Мисля,че това само ще скапе звука. И аз бих предпочел ТС електроникс в лупа. Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 (Редактирано) е тя симулацията на ампа си е точно тва - симулация. в смисъл честотни филтри, такива неща. с нея няма как да претовариш крайното стъпало, щото нивото на изходния сигнал си остава същото и с нея, и без нея. а трябва да се внимава с нивото на сигнала, който влиза в проца. месата не може да няма врътка fx send level - натамани го оттам. Редактирано Септември 26, 2011 от Fallenblood Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Бе те нивата и импедансите са изчислени, ама... Свързването е китара -> кабел -> Меса И умрелият проц през балкона. 3 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Ако ще се хвърля процесора гледай да го метнеш към мене, че отдавна искам да се оженя за нещо, което да бъзикам Темата отиде към сори, че спомагам Герги 1 Цитирай
Fats Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Имаш прекрасен усилвател. Защо се занимаваш с разни процесори, насила скапваш звука. Baby Thomas ти каза по-горе - китара, кабел, усилвател. Е, може и някое читаво камионче, аналогово. 1 Цитирай
chalgasucks Отговорено Септември 26, 2011 Автор Отговорено Септември 26, 2011 Първо усилвателя не е мой , ползвам го в репетиционната , второ PODа е много добра машинка и трето , не съм искал мнения кое е хубаво и кое лошо , а просто как да ги вържа за да експериментирам!!! Така или иначе не ми остана време да се разчовъркам с места и следващият път се надявам да разполагам с повече такова за да пробвам някой от вариантите които ми метнахте 2 Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 еми като знаеш много, и не те интересува кой метод е добър и кой не - започни с лошите да достигнеш сам до извода... и чети внимателно и експериментирай разумно с чужда апаратура!!! но и аз подкрепям колегите - процесорите sucks !!! Цитирай
rosso Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 А можеш ли да споделиш къде се намира тази репетиционна и евентуално каква е цената? П.П. Може и на Л.С., за да не правим реклама. Благодаря Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Много го храните Line секс-а. Имах такъв - ефектите като дилей, фленджър и прочее артистични изгъзици са напълно адекватни ако не си сноб, а работата със самия процесор е изключително интуитивна и удобна. Много по-практичен (и здрав) е от препълнена педалиера. И сигналът едва ли се скапва повече от такъв, прекаран през 18 настъпи-кутийки. Качеството на амп симулациите няма смисъл да коментираме, колегата не пада от луната, че да пуска дистовете на Line 6 през Меса Буги (тогава Месата дефакто ще се превърне в лампов Line 6 Spider xD) Методът с 4 кабела е най-препоръчван, но тъй като в репетеционната нямаш много време да се правиш на кабелджия, най-добре направо Китара > Процесор > Амп. Ако се появи микрофония, елиминираш с по-ниски нива на гейна, или с нойзгейт ако не те удоволетворява звука. 1 Цитирай
Recommended Posts