Jump to content
Българският форум за музиканти

[Семпли] Акустична китара


sw1tched

Recommended Posts

Човекът иска звученето да е подобно на бъдещите му изпълнения на живо, затова по-скоро няма да има хорус или подобни. Ривърб и дилей съм сложил, но много леки пак заради концепцията - вокал с китара и нищо повече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата нещо интонационно не е ОК (или доста силно натискаме/удряме струните) - бих предложил една настройка спрямо конкретните акорди :)

На мен също ми се струват високите малко в повече, ниските малко в по-малко и звука няма обем, което няма как да го запълниш с ефекти и компресия. Според мен звукът като такъв няма и да се връзва със стандартен мъжки глас, ама може и да бъркам, въпрос на конкретен случай :)

 

Това разбира се е маалко критично погледнато...и според мен. Успех. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за критиката. Гласът всъщност е с по-висок тембър и мисля, че ще се върже, но е рано да се каже, не сме го записали още. Малко разяснение за "обема", че е от по-абстрактните термини?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях решил по Скайп да се дообясня, че да няма обидено/мрънкащи, но с оглед на общата полезност...

Тази китара е Dreadnought, т.е. най-големия размер уестърн китара, който има характерен звук, сила, плътност и обем (сега точно Ибанез В70 не е може би най-добрия пример за добър дреднът...)

В семпъла, плътността и обема е по-скоро индуцирана от характера на микрофона, начина на позициониране и лимитера/компресора на мастер трака, подозирам само. Демек китарата не звучи добре чисто като акустична китара и затова казвам, че не може кой знае какво да се направи :)

 

По-добре да дам пример. Не се опитваме да правим сравнение между следващия семпъл, който ще пусна, защото е на инструмент, който е от съвсем различен клас, но това е може би един от най-характерните дреднът звуци (и нямам предвид, че непременно една китара, която има определен размер и е класифицирана като определен клас трябва да звучи точно по-определен начин - просто пример за добре звучащ инструмент):

http://www.dreamguitars.com/products/martin/martin_d-35_216070/audio/martin_d-35_216070.mp3

Това

 

Ето и един на по-малка акустична китара (OM), който си харесвам...

за илюстрация
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За кое иде реч и кое точно не те кефи? Просто пишем във форума, за да бележим активност или имаме конструктивна критика, която е базирана на познание? Обоснови се, защото 35-тата ти секунда не ме радва въобще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.