jordanp Публикувано Юли 12, 2011 Share Публикувано Юли 12, 2011 До колко е нормално при приплъзване по струните, било то и по найлонови да чуват разни скрибуцания? Има ли начин да ги избегнем напълно или да ги ограничим до минимум? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arcturus666 Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Не мисля, че има такъв вариант.Дори на запис пак може да се чува при преминаването от една към друга позиция Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Някакви шумове винаги се чуват, но при някои хора се чуват повече от колкото при други, заради типа преходи от позиция в позиция, които използват. Аз лично нямам сериозни проблеми в тази посока (поне така мисля де) http://www.youtube.com/watch?v=fcztx7vT9U0 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Том Морело цели сола прави със скърцане, а ти искаш да го махнеш? Тц тц Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Christian Ivailov Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Мене лично това скърцане доста си ме кефи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bustard Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 (Редактирано) http://www.youtube.com/watch?v=qG82Npq8dEU Само за тос индивид се сетих Редактирано Юли 12, 2011 от bustard 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Юли 12, 2011 Автор Share Отговорено Юли 12, 2011 Някакви шумове винаги се чуват, но при някои хора се чуват повече от колкото при други, заради типа преходи от позиция в позиция, които използват. Аз лично нямам сериозни проблеми в тази посока (поне така мисля де) http://www.youtube.com/watch?v=fcztx7vT9U0 Звучи много добре, даже няма нито едно скърцане ... с найлонови струни ли е китарата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Мерси :-), да, с найлонови струни е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Със сигурност може да се избегне до голяма степен. Скърцанията/скрибуцанията могат да бъдат голям проблем при класическата китара, особено при ново-сменени струни. Ако те дразни да скърцаш при всяка втора смяна на акорд, свири повече гами, като внимавай при смяна на позиции и гледай пръстите на лявата ръка да наподобяват формата на чепка банани (между 5та и 9та позиция) Всъщност, най-добре е да анализираш при смяната на кои акорди се чуват скърцания и кои пръсти ги предизвикват. След това е лесно, сваляш темпото и внимаваш докато не свикнеш с новото движение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 14, 2011 Share Отговорено Юли 14, 2011 Толкова много ме кефи това скърцане, че изобщо не мога да те разбера... Струните с по-дебело покритие (Elixir Polyweb) имат по-малко скърцане (и по-глух тон). Ако пък случайно толкова го мразиш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Юли 14, 2011 Share Отговорено Юли 14, 2011 И мен мен кефи това поскръцване, дава живец на звука. Иначе ми звучи прекалено обработено и изчистено. Нали трябва да има и human factor. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Юли 14, 2011 Share Отговорено Юли 14, 2011 Понякога това е търсен ефект при запис на акустична китара и се записва с микрофон, разположен близо до фингърборда. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Martin870620 Отговорено Юли 14, 2011 Share Отговорено Юли 14, 2011 Ами т'ва е един от най готините звуци не знам защо искаш да го избегнеш, но все пак мисля, че няма как да го избегнеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanIvanov Отговорено Юли 14, 2011 Share Отговорено Юли 14, 2011 Аз се опитвам да го причиня а ти да го премахнеш :punk_guitar: :hysterical: :hysterical: така си е много по-добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Betrayer Отговорено Юли 16, 2011 Share Отговорено Юли 16, 2011 Има специални струни (на Лабела примерно) които са със загладена намотка и не скрибуцат.Може да опиташ това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts