Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги от известно време започнах пак да свиря/след 15годишно прекъсване/.Купих си усилвател http://www.orangeamps.com/tiny-terror-combo/ но се оказа че не е най-доброто решение за домашно свирене.Моля препоръчайте ми някой малък като габарити и мощност лампов амп. Ще се използва само за домашно свирене.

• Отговори 66
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Какво не ти харесва оринджа?

Съвети няма какво да ти се дават, ами вземи се поразчети из раздела, че на ден по 2 такива теми като твоята се пускат.

Отговорено

Има но дори и тези 7вата идват в повече.Проблема е че мога да свиря само вечер а живея в блок.Точно за това ми се иска да го сменя с нещо по малко и като ватове и размери.

Отговорено (Редактирано)

Предпоследните 2 коментара ми напомнят за онази тема, в която пита нещо Plesho и му отговаря Pleshuga (или нещо от тоя род) :D

А по темата - за твоята ситуация, колкото да ти е малко кубето, няма да можеш да свириш удобно. Можеш да обмислиш варианта за свирене със слушалки, страшно досадно е да си чуваш повече звука от струните от колкото звука от кубето. И дори да не си чуваш струните, не е много приятно свиренето на супер ниски нива.

ПП. Абе народе, мислите ли, че има осезаема разлика в нивото на звука между 7 ватовото кубе на автора и 5 ватовите кубета, които му предлагате вие?

Редактирано от Mairomaster
Отговорено

Няма такъв усилвател, който да ти свърши работа за вечерно свирене в блок, независимо дали транзисторен или лампов. Най-доброто решение е процесор и слушалки, или компютър и слушалки. До 100-200 лева можеш да си купиш Vox Amplug, Line 6 Pocket Pod или 2.0 на старо.

Отговорено

ПП. Абе народе, мислите ли, че има осезаема разлика в нивото на звука между 7 ватовото кубе на автора и 5 ватовите кубета, които му предлагате вие?

Ако беше погледнал линка, щеше да видиш, че Блекхарта има ключе и за три ватов режим (което според мен е някаква разлика, макар и не осезаема може би). Но вече няма никакво значение.

Отговорено (Редактирано)

Ще се самозастрелям и ще изчезна безкрайно .... Колега имаш един хубав и напълно достатъчен "усилвател" за ел. китара!!! Ако решиш да се разделяш с него взимам го и лично ще ти купя усилвател на Stagg 5W с вграден GAIN за да си свиручкаш в блока!

Майтапа настрана ... наистина не мога да разбера защо искаш да се разделиш с това чудо на техниката за домашно свирене, при условие, че е напълно "взаимозаменяемо" с по-евтини, които пак ще пречат на който трябва???

Питащ се!

Герги

П.П.: За Vox AmPlug + AmPlug cabinet съм напълно съгласен имал съм такова за свирене по пейки и полянки ... идеално е 0,8W, с вграден дист, па може да сменяш и "джиджавките" ама излиза прескъпо ако вземеш всичките :)

П.П.П. : Ся загледах името на темата, лампов усилвател под 15/7W ... бах го, такову животну не съм виждал!

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено (Редактирано)

Като сме тръгнали да предлагаме все по-малка мощност, ето и 1-ватов усилвател (за който може де си го позволи), без да гарантирам, че решава проблема със съседите.

http://www.youtube.com/watch?v=T7RenQtVJA8

Редактирано от DILETANT
Отговорено

Ако не ти харесва как ампът звучи намален достатъчно, за да не мрънкат съседите, можеш да пробваш вариант и с атенюатор, или с някакъв буустър/драйв да опиташ да си оформиш звук, който да ти харесва на ниски нива.

Заглеждах преди време едно малко усилвателче Bugera V5 - евтино е, има режим за 0.1 ват, малко е, леко е, голям минус за мен е 8 инчовия говорител, но като цяло не звучи зле:

Преди време нашият съфорумник kolio_k беше пуснал ревю на Hayden Mofo 30 - 30 ватова лампова глава с режим за 2 вата. Ето неговото клипче в youtube:

Лично бих посочил и Blackheart амповете, но щом казваш, че не ти харесват, значи отпадат като вариант.

Може и да си поръчаш и на Галин (Garland Amps) някакво къстъм решение за твоите изисквания.

http://www.garlandamps.com/

Владо Балев (VMB) също имаше някакви малки ампове, но там не знам за какво става дума, можеш да потърсиш насам-натам из форума за повече информация.

Отново kolio_k има ревю и на Fender Superchamp:

http://www.youtube.com/user/koliok#p/u/35/h764vM-2G5w

Друг вариант е транзисторно комбо, но е въпрос на компромис и търсен звук. За домашен амп ми беше допаднал един крейт:

Той също е малък и евтин, има вариант както с 8, така и с 12 инчов говорител.

Това е което ми идва на акъла в момента. Успех!

Отговорено

Аз бих ти препоръчал това:

BlackSTAR HT-1

Hughes & Kettner Tube Meister Combo

Vox Night Train Lil

Vox AC4 Mini

=62&iPhoneBypass=1"]ENGL Gigmaster

Зависи от това какъв звук искаш.

НО!!! За домашно свирене вечер най-добре си вземи нещо пригодено за тази работа. Или с други думи нещо транзисторно със симулации. Или си купи атенюатор и си ръчкай лампата.

Отговорено

Доколкото разбирам звука на комбото ти харесва, но е твърде силен. Ако съм прав решението е да го запазиш и да завъдиш подходяща джаджа за тихо свирене или свирене на слушалки. Не съм китарист, но към предложенията по-горе бих добавил 1 ватовите модели на Marshall - големи колкото кутия цигари. Винаги са ми харесвали как звучат.