jorko123 Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 (Редактирано) Здравейте, колеги Притежавам едно ESP LTD EC200-QM и гледам му се е насъбрала бая мръсотия на задното магаренце (по-точно частта, служеща за интониране) и е доста детаилна, не мисля че мога да я изчистя просто така (с кърпичка, или нещо такова), та се зачудих дали ще стане с преваряване? Питам Ви, защото знам, че има метали, които се варят с разни примеси за да се почистят и не ръждясват, та се чудих ако има някой тука по-така с нещата какво ще кааже за идеята да си преваря..задното магаренце? Не съм сигурен точно какъв метал се води (май Black Nickel), но от свиренето металическото покритие леко се е изтъркало и отдолу се показва метал с..оранжево-розов цвят. Много бих се радвал, ако дадете някаква идея Благодаря Редактирано Юни 14, 2011 от jorko123 Цитирай
rockfire Отговорено Юни 14, 2011 Отговорено Юни 14, 2011 Абе младеж, ще ме умориш бре! Ако беше така -направо в пералнята да ги бутаме барабар с кубетата! ------------------------ Има препарати за почистване във почти всички магазини за инструменти!Иди се разходи до някой или си поръчай по нета! Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 14, 2011 Отговорено Юни 14, 2011 Тюноматик значи... Просто го откачаш от 2та болта и внимателно обираш прахоляците и накрая едно парцалче да лъсне. Недей да го вариш... А за обезцветяването- видях че златния хардуер става розов- ама и черния никел ли? Дали няма да съм гъзар с розов Kahler. Цитирай
L.K. Отговорено Юни 14, 2011 Отговорено Юни 14, 2011 Ползвай чиста четка за боядисване с подходящ размер. Ако ще го разглобяваш може и със спирт да го лъснеш. Цитирай
jorko123 Отговорено Юни 14, 2011 Автор Отговорено Юни 14, 2011 Колеги, вий ме взехте за мезе, бе! Пробвал съм с четки и разни парцалчета, просто има мънички дупчици, които не мога да изчистя добре и.. Абе хрумна ми и това е.. Иначе препаратчета всякакви имам-за гриф, тяло, струни.. и т.н, но..така и не можах да го изчистя като хората и реших да прасна темата, та да видим вий как я мислите Благодаря на отзовалите се! Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 (Редактирано) С маркуча, с маркуча Опа, тва беше за темата "Да си окъпя коня", моля преместете коментара! Редактирано Юни 15, 2011 от MrDeath 6 Цитирай
Svanio Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 (Редактирано) ^ :hysterical: :hysterical: Просто си премести коня До автора: прахосмукачка тайфун малък за книги примерно Редактирано Юни 15, 2011 от buy&sell Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 Направо си смени магарето.Опа,няма да има нужда да го къпеш,вариш, направо ще го яхаш. 2 Цитирай
ultramega Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 (Редактирано) . Редактирано Юни 15, 2011 от ultramega Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 Под формата на шега го казах, ако можеш да го смениш,така най лесно ще решиш проблема. Цитирай
Sad But True Отговорено Юли 18, 2011 Отговорено Юли 18, 2011 Да си свариш, магарето, казваш. Що не пробваш първо на суджуци да го направиш... Сега сериозно, ако не ти се занимава със четки, бои и лакове и препарати, отиди в най-близката оптика да ти го почистят във ултразвукова вана, хем не разглобяваш, хем е идеално изчистено а и не е скъпо. 1 Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 18, 2011 Отговорено Юли 18, 2011 Посмях се доста в тази тема! Що се отнася до чистене на никелиран или какъвто и да е хардуер на китара си има препарати, които се продават в магазините за музикални инструменти. Имай предвид, че с времето тези китарни части губят външния си вид и заприличват на нищо от гледна точка на блясък, цвят и каквото още се сетиш. Никел и хром покритията се матират заради пот или некачествена изработка/покритие. Ако имаш прах в дробинките можеш да си вземеш флакон със сгъстен въздух, който можеш да закупиш от магазините за компютри. Най-често се използва за издухване на вентилатори на машини. С него можеш да отвееш прахолякът, който се е натрупал между частичките. Блясъкът надали ще можеш да ги върнеш някога. Ако имаш натрупани гадории от пот в дробинките на "магарето", можеш да го разглобиш внимателно, като го демонтираш и не го разкостваш на парчета веднага, а видиш дали ще можеш да свършиш тази работа с четка. Можеш да тестваш с това да го пръснеш, за да поразгради малко мазнотийката. Имай предвид, че в тези препарати има основа и това може да доведе до помътняване на метала и да се появи обратен ефект на този, който търсиш: Това също върши подобна работа: Като цяло всичко тук опира до мазилца и късмет, защото идея си нямам как ще се отразят тези мазила на "магарето" ти. Има голяма опасност да опъне и четирите копита накуп. P.S. Можеш да обърнеш внимание и на това: Цъкни ме! Успех! Вик Цитирай
SviStyle Отговорено Юли 18, 2011 Отговорено Юли 18, 2011 Абе хора, всички ламтите срещу рекламите, ама очевидно реклами не гледате. Такива четки за зъби има, че да ти опадат зъбите, а на вас едно магаре не ви идва да изчистите с тях. Не се изискват препарати и прочее(освен горепосочените), паста в никой случай!!!! Само малко водица...... да не е на сухо! И така след всяко свирене поне по три минути!!!!!!!!!!!!!!!!!! П.П. И клечки за почистване на уши вършат работа, ама само по посока на памука! (С въртеливо движение на удобната ръка)! П.П.П. Бе незнам за какво ни е да ги чистим тея работи, като само у форума висим. Я кажете с кво да си почистя клавиатурката, а? П.П.П.П. Ако имате проблем с набавянето на походящи четки за зъби, мога да ви доставя готини и ставащи, естествено срещу предварителна заявка и плащане на доставката. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 19, 2011 Отговорено Юли 19, 2011 Клавиатурата я чистя с Dunlop Formula 65 - лимоновото масло за фретборд. Ако е високопрофилна и се разглобява - вадиш електрониката и забучваш останалото в съдомиялна машина. Някои така си я чистят и без да разглобяват, като се ползва след супер стабилно изсъхване (конкретно съм го чел за старите високопрофилни Apple клавиатури). Цитирай
a_panov Отговорено Юли 19, 2011 Отговорено Юли 19, 2011 Уживе ли туй магаре или опъна петълите и го направихте на суджук? Аз си чистя китарата по веднъж, два пъти на седмица цялата с Цитирай
Recommended Posts