Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
ОК, ясно, че е с лагери, че няма фрикция, тва няма общо, въпросът е как се определя, кое по-стабилно от 2 да кажем на практика стабилни неща, не се заяждам питам просто, но не е от значение наистина, честито пак!

Идеята е че с тези лагери няма триене аз така го разбирам.

Отговорено

Идеята ми е че начина на захващане е различен, при стандартните има пряк контакт повече триене, ако мога така да се изразя м/у тремолото и болтовите и неможе да се връща толкова прерцизно всеки път.

Мисля че много задълбаваме вече!

Отговорено

Не точно покупка, но току що си скалопнах грифа. Само ще кажа, че усещането може да се сравни с това да си свирил досега на зуумче и да минеш на висок клас лампов амп. Процедурата е много лесна и бърза - за 5-6 часа изстъргах 12-22 прагче :punk_guitar: И надолу ми се иска, но ми трябва малко по различен 'нструмент. Който не го е страх от мечки, да действа смело :punk_guitar: Определено си заслужава :)

Отговорено

Винаги ми е било интересно какво точно се променя като не си допираш пръстите до грифа, спрямо начина на свирене?

@ BabyThomas следващия път ще си вдигна веждата ..... като малък много тренирах да го правя като Скалата :punk_guitar:

Честито на всички за страхотните китарки :)

Отговорено

Ами най-осезаемия ефект е бендовете - става супер леко и мазно, защото пръстите ти не трият по грифа - има известна доза свикване в началото - първия път като свирих на такъв праг, всеки бенд ми отиваше 1-2 полутона нагоре при същото усилие ;)

Имаш много изразено вибрато (или както се казваше онази техника главно при акустичните китари, където натискаш струната надолу и си мърдаш пръста напред-назад по прагчето).

В началото е малко терсене ако си начинаещ и не можеш да нацелиш точно струните, щото няма дъскЪ, която да те спре и пръста ти директно се закопава между струните :)

Ся последното не знам докъде си го въобразявам, защото над 2 месеца не бях свирил на китарата, но имам чувството, че след манипулацията звучи по-брилянтно/изчистено, но т.к. освен скалопването направих още сума неща по нея, надали е точно заради него :)

Отговорено

Да сефтосам и аз темата,преди няколко дни взех ето този амп http://www.youtube.com/watch?v=tdr9nYcuuts,записах набързо и малко семпли http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry603388 .В записите хич не ме бива :) ,на живо звучи по-добре :greenangel: .

Отговорено

Втори ден вече съм на друга планета с тази ракета:

19217652889099414141288548965aU2cGWdCWAdZ9MMxBIJf.JPG

С благодарности за съдеиствието на колегата eL_NinYo :P

• 2 weeks later...
Отговорено

09112010148.jpg

Ново ампче за новия сезон :D, прясно от кашона , като саунд не останах особено очарован, но пък изглежда супер.

Сори за лошата снимка, имах само телефон под ръка