EAmechaniX Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 "ball bearings" може би го превеждам грешно, може да е само лагери. съчмен/и лагер/и roller bearing Цитирай
niki_jem Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 ОК, ясно, че е с лагери, че няма фрикция, тва няма общо, въпросът е как се определя, кое по-стабилно от 2 да кажем на практика стабилни неща, не се заяждам питам просто, но не е от значение наистина, честито пак! Идеята е че с тези лагери няма триене аз така го разбирам. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 ^Ако имаше лагер без триене, щяха да направят перпетум мобиле.Съмнявам се, че първо в китара щяха да го турнат. Цитирай
niki_jem Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 Идеята ми е че начина на захващане е различен, при стандартните има пряк контакт повече триене, ако мога така да се изразя м/у тремолото и болтовите и неможе да се връща толкова прерцизно всеки път. Мисля че много задълбаваме вече! Цитирай
gog Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 Хайде и аз да се похваля.След дълго умуване и доста проби днес си купих http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=90227 Красавецът и Звяра.Малко ми надхвърлиха определената сума но мисля че си заслужава Цитирай
7thString Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 Не точно покупка, но току що си скалопнах грифа. Само ще кажа, че усещането може да се сравни с това да си свирил досега на зуумче и да минеш на висок клас лампов амп. Процедурата е много лесна и бърза - за 5-6 часа изстъргах 12-22 прагче И надолу ми се иска, но ми трябва малко по различен 'нструмент. Който не го е страх от мечки, да действа смело Определено си заслужава Цитирай
krismana Отговорено Октомври 24, 2010 Отговорено Октомври 24, 2010 Винаги ми е било интересно какво точно се променя като не си допираш пръстите до грифа, спрямо начина на свирене? @ BabyThomas следващия път ще си вдигна веждата ..... като малък много тренирах да го правя като Скалата Честито на всички за страхотните китарки Цитирай
7thString Отговорено Октомври 24, 2010 Отговорено Октомври 24, 2010 Ами най-осезаемия ефект е бендовете - става супер леко и мазно, защото пръстите ти не трият по грифа - има известна доза свикване в началото - първия път като свирих на такъв праг, всеки бенд ми отиваше 1-2 полутона нагоре при същото усилие Имаш много изразено вибрато (или както се казваше онази техника главно при акустичните китари, където натискаш струната надолу и си мърдаш пръста напред-назад по прагчето). В началото е малко терсене ако си начинаещ и не можеш да нацелиш точно струните, щото няма дъскЪ, която да те спре и пръста ти директно се закопава между струните Ся последното не знам докъде си го въобразявам, защото над 2 месеца не бях свирил на китарата, но имам чувството, че след манипулацията звучи по-брилянтно/изчистено, но т.к. освен скалопването направих още сума неща по нея, надали е точно заради него Цитирай
stomanow Отговорено Октомври 25, 2010 Отговорено Октомври 25, 2010 gog,честито,имам абсолютно същия фендер(цвят,година и т.н.),страхотна китара Цитирай
gog Отговорено Октомври 25, 2010 Отговорено Октомври 25, 2010 (Редактирано) Мерси но моя в момента е оборудван с http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6102-D...3-DP117AW/Мисля малко да посвиря с тях а после да си върна оригиналните Редактирано Октомври 25, 2010 от gog Цитирай
stomanow Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 Да сефтосам и аз темата,преди няколко дни взех ето този амп http://www.youtube.com/watch?v=tdr9nYcuuts,записах набързо и малко семпли http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry603388 .В записите хич не ме бива ,на живо звучи по-добре . Цитирай
Annonnymоus Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Айде, и с кубе се сдобих, сега трябва яко свирня да има. Цитирай
peci Отговорено Октомври 31, 2010 Отговорено Октомври 31, 2010 Втори ден вече съм на друга планета с тази ракета: С благодарности за съдеиствието на колегата eL_NinYo Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 ...ефектът с който не биваше да се разделям отнов се завърна при мен...Н-аудио С-АМП... Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2010 Отговорено Ноември 10, 2010 Ново ампче за новия сезон , прясно от кашона , като саунд не останах особено очарован, но пък изглежда супер. Сори за лошата снимка, имах само телефон под ръка Цитирай
Recommended Posts