Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не съм се разписвал в тая тема...май изобщо. Крайно време е! :) Тааа, преди няколко седмици се оборудвах с Line6 HD500. line-6-pod-hd500.jpg

Има огромен потенциал, 'ма това вече го знаете от easy reading-а из нетя.

НО:

Ако някой реши да си вземе няк'во добиче от серията, да знае че АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прочете advanced упътването и да инвестира време и търпение в туийкване на блендите. В 7string.org също така има един guide за проца, направен от един юзър - задължително да се издири! Създаването на добри бленди, особено от човек като мен, който е свирил години наред с минималистичен риг и не е задълбавал в материята, не беше лесна задача. Например, има настройки които променят саунда за комбо, amp+stack, studio/direct, и като необходимата се задейства, се усеща - в позитивна посока. Доста хора които са купили проца са го връщали защото "звучи гадно в ампа", но не са имали тази "дреболия" предвид. Такива работи...

Тепърва ще се занимавам да го впрегна в читави записи, но беглото ми демо за мене си ме остави с приятни впечатления.

Като цяло, обаче, съм супер доволен. За всичките ми цели върши идеална работа. :) Макар да не замества лампова апаратура, звукът е доста добър IMHO.

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

polytune_persp_poly.jpg

Една малка добавка към рига - бях малко скептичен относно надеждността на такова нещо, но се оказа голяма краста - настройката на китарата става за отрицателно време! Отделно е бърз и с ярък дисплей точно за лайв :)

Отговорено

Преди месец и нещо си взех инструмент за бекъп на основната ми китара. Марката е Ibanez а модела Rg7621, 7 струнен модел с фиксиран бридж. В сток състояние е много приличен инструмент (Произведен в Япония, гриф от едно парче, пикапи Dimarzio, Ключове Gotoh и т.н.) но някак си не беше моят инструмент. Реших да го модифицирам по мой вкус. Смених ключовете със заключващи Schaller M6 2000, седлата са String Saver на Graph Tech , nut-a e Black Tusq XL пак на Graph Tech, пикапите са Dimarzio Tone Zone 7 (bridge) и Paf 7 (neck) и се управляват от 5 позиционен super switch на Fender.

Това вече е моята китара. :greenangel:

;) Марио B)

IbanezRg7621.jpg

Отговорено (Редактирано)

Най-после и аз да се похваля с няколко нещица, с които се сдобих в последните 2 седмици :)

dsc01996u.jpg40125027827939631571057.jpgdsc02003w.jpg

Редактирано от Yves
Отговорено (Редактирано)

Бях си купил Yanaha rgx 520 dz от Ангел Демирев (ако някой е чувал за него). Китарата е страхотна!!!

Редактирано от vtgandalf
Отговорено

^ Колега, вакъв е модела на китарата и тези екстри ти ли си ги правил ?

Ще ни обясниш ли какви са тия ключове на китарката и нът-а ?

А малкото ключе долу за разделяне на сингли ли е ? :)

Честито де, и на останалите ;)

Отговорено (Редактирано)

^ Колега, вакъв е модела на китарата и тези екстри ти ли си ги правил ?

Ще ни обясниш ли какви са тия ключове на китарката и нът-а ?

А малкото ключе долу за разделяне на сингли ли е ? :)

Честито де, и на останалите ;)

Еми купих си я преди време от Анагел Демирев (ако някой е чувал за него). Взех я на старо защото не всички могат да си позволят най скъпите инструменти. Както и да е. Китарата е Yamaha Rgx 520 dz. Ключовете са си фабрични (не знам модела). А малкото ключе още на сам разбрал за какво върши работа (само прави звука по чист, но няма голям ефект). Много е удобна. Радвам се че ви харесва!!!

Редактирано от vtgandalf
Отговорено (Редактирано)

Само предположение, но не би трябвало ли това да дели адаптерите?

Еми не ако е включен(надолу) работят и двата. Но разбира се има си и обикновен switch, ако не си го видял. Редактирано от vtgandalf
Отговорено

Най- вероятно разделя адаптрите на половина и стават сингъл. :)

Мисля, че е така(звука става горе долу катосингъл коил).Не се бях сетил. Благодаря.