RockoBG Отговорено Април 1, 2011 Отговорено Април 1, 2011 На няколко пъти съм инсталирал софтуеър за Интел на Г5 и работи. Обратния вариант не съм пробвал, но мисля си, че при разпакетирне на древните драйвъри ни верните места, може и да подкара легендарната карта. Става дума ако не се получи - нищо не губиш, а и ми е интересно дали ще стане. Цитирай
misterj Отговорено Април 1, 2011 Автор Отговорено Април 1, 2011 Днес нямах възможност да правя нищо. Утре продължавам с един приятел да го умуваме и пробваме. Иначе на машината преди имаше Уиндоуз с Лоджик. Ще пиша до къде и как сме стигнали. Цитирай
misterj Отговорено Април 5, 2011 Автор Отговорено Април 5, 2011 Да ви се похваля, че имам Хакинтош и Лоджик 9. Как се инсталира не мога да ви кажа, защото след еднодневно изнервяне, го дадох на един приятел, който днес ми го върна. Първи впечатления - машината "фърка, фърка". А Лоджика го гледам като теле в железница. Толкова е променен от последната версия за PC. Ако някой знае от къде мога да попрочета малко, за да вляза в час, ще съм благодарен. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 7, 2011 Отговорено Април 7, 2011 Имам 20 ГБ ДВД туториали за Лоджик, а далеч не съм свалил всички. Изгледай ги 2-3 пъти и ще си гуру! Най-яките са на MacProVideo.com Цитирай
misterj Отговорено Април 7, 2011 Автор Отговорено Април 7, 2011 Вчера се регнах там, но не ми остана време да поогледам Не би трябвало да имам проблем, но пустата му припряност и заетост. Тези дни ще го поразцъкам. Цитирай
RockoBG Отговорено Април 9, 2011 Отговорено Април 9, 2011 Да ви се похваля, че имам Хакинтош и Лоджик 9. Как се инсталира не мога да ви кажа, защото след еднодневно изнервяне, го дадох на един приятел, който днес ми го върна. Първи впечатления - машината "фърка, фърка". А Лоджика го гледам като теле в железница. Толкова е променен от последната версия за PC. Ако някой знае от къде мога да попрочета малко, за да вляза в час, ще съм благодарен. Става дума "фърка" с въпросната legasi карта или през някоя дънна?... Важно е Цитирай
misterj Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 Картата е 10 годишна PCI на TerraTec EWX 24/96 тези дни ще пробвам дали и мидито не й работи. Цитирай
misterj Отговорено Април 13, 2011 Автор Отговорено Април 13, 2011 Мидито на картата не работи, ще се търси USB-Midi. Сега един друг въпрос, който може би не трябва да е тук, но. Със старата версия ползвах Hypersonic за някои звуци, който няма как да работи сега на Лоджик с Мак. Дайте идея за подобен виртуален инструмент, който да работи с Лоджик 9 и Мак. Цитирай
musicman Отговорено Април 13, 2011 Отговорено Април 13, 2011 Следя с интерес тази тема и вече не издържах и ще пиша Има следния въпрос към занимаващите се с хакинтош - КОМУ Е НУЖНО?!?! И ЗАЩО ВИ Е ДА ПРАВИТЕ ТОВА Наистина не разбирам защо трябва да прецакате хубавото PC и да му сложите операционна система дето е писана за съвсем друго нещо и проблемите които могат да ви споходят са 10 пъти повече от колкото ако си джиткате с WIN и който искате DAW???? Цитирай
martist Отговорено Април 13, 2011 Отговорено Април 13, 2011 Ето какво... 1. Новата ОС мак е писана за интел. а дъната на гигабайт се доближават максимално до ейпълските. 2. За две години и половина активно използване на ХАК не съм срещнал и един от проблемите на бозата 3. Със собствените си уши съм установил, че Лоджик има по-добър звук в сравнение с кубаце и сонар. До този извод не съм стигнал само аз, но и колегите с които работя и за това се налага да нося моя комп за всеки запис в студиото... 4. Не съм от фанатизираните маниаци на тема мак и лоджик или протуулс, но наистина от всичкия изпробван софтуеър до сега, а съм изпробвал всичко за боза и работех със сонар 7, Лоджик ми е най-удобен и благодарение на неговата по-добра аудио моторика съм постигнал най-добри резултати . 5. Смело мога да твърдя, че не съм си прецакал хубавото ПЦ, а напротив...Даже мисля, че сега му е по-добре. Какво още...мога да се сетя куп други неща от сорта на Инсталираш ОС за 15 мин в който има всичко необходимо за средно статистическия ПЦ юзер, който инак на боза не може да подкара тия и ония медийни файлове без тоя или оня плеъйр или кодек... След 2 години работа ОС си седи като в първоначалното си състояние, без излишни регистри длл-и и куп простотии. Бозата след 6 месеца работа, при все че един ден я настройваш да не смуче от компа ненужни ресурси, се омазва и забавя супер адски много... със инсталиран само сонар и нищо друго За мен най-важните неща заради които разбрах, че си заслужаваше да прочета няколко дни за хак и да направя няколко неуспешни инсталации са 1. По-добрата ДАУ програма -лично мое мнение. не искам да влизам в излишни битки 2. за 2 години ОС не мръдва и се държи сякаш е инсталиран преди една седмица ТОЧКА Всеки, който успее да се убеди в горепосочените доводи не иска да се връща към боза...Това са доста от моите приятели, които след работа с моя комп - в студиото - и след като видяха и чуха по-добрите резултати ме изюркаха да им инсталирам мак. купиха си хард, а след това си преформатираха стария хард под ейпълска система и изтриха бозата. И след няколко скорошни инсталации, които станаха от първи път и щайгите се държаха като МАК - демек няма нужда от допълнителни драйвери за видео картата както беше навремето - се убедих, че ХАК е напреднал толкова, че с малко четене какво е необходимо да чекнеш при инсталацията за твоята конфигурация не си създаваме проблеми...само малко търпение и време е необходимо да се провери за дадената конфигурация, какво е необходимо от опциите при инсталацията Айде със здраве Музикман не съм те забравил...скоро ще ти се обадя за цд-тата Цитирай
musicman Отговорено Април 13, 2011 Отговорено Април 13, 2011 да ама не ... Като притежател на 2 (два) мак-а (истински) тея работи за рестартирането и перфектността ги разправяйте на някой друг Рестартира си се без причина има си и още един куп проблеми дето по нищо не се отличават от Win. Кое обаче е предимството? Ми предимството е точно в това, че Епъл използват определен хардуер върху, който пишат драйвърите и операционната система и поради това Мак-а не създава проблеми с драъвъри и т.н. шитни, които са доста разпространени сред Win-a. С други думи слагайки тази операционна система върху каквато и да е хардуерна основа различна от тази дето Епъл са писали драйвъри ви вкарва точно в случая на PC-то където, кой ли не, пише какви ли не драйвъри и те все ще си намерят с кой друг драйвър да се скарат или да се сборят за някакви ресурси. Нали не си мислите че операционната система работи с хардуера с магическа пръчка Естествено проблемите за които говоря ги няма при марковите лаптопи или PC-та които за това струват по-скъпо защото някой е хванал и ги е тествал с определен хардуер и се знае, че не мърдат. Та абсолютно нищо не ви гарантира, че хардуера който имате ще работи добре с хакинтоша. А за какво е всичко това? MacOS 10 по нищо не отстъпва на WIN XP. Като графики даже новите windows-и го отвяват от всякъде, като производителност също. За софтуера и по специално за обработка на аудио може да има по-добри резултати но ако сравним детерминирана система (като например оригинален мак) с не детерминирана такава (сбирщайн PC) и това идва от драйвърите както казах. Така, че нищо не се печели от това да си качиш хакинтош на PC. Да, с MAC OSX идват някои програми с които почти можеш да направиш песен, да обработиш снимки и т.н. които нямат аналог в Win, ама едва ли хора ползващи безплатна операционна система ще си купят оригинални програми. Най-вероятно ще си ги свалите от някой торент. Както бихте направили и на PC. Другият плюс, обаче на оригиналния Мак е дизайна и пипането. Не сравнимо е с каквито и да било PC-та ама така или иначе и това го губите след като сте с PC... Аз нито едно предимство друго не се сещам... Цитирай
martist Отговорено Април 13, 2011 Отговорено Април 13, 2011 не мога да разбера едно нещо... как тъй последната 10.6.6 като я пусна ми заема около 300 мб от рамта а боза 7 смуче почти гигабайт... това на страна за да не превръщаме темата в битка между Бил и Стив спирам до тук... няма никакъв смисъл да убеждавам някой в моите си гледни точки...който иска слага мак който не цепи на боза. боза 7 са се постарали от към изглед..., но в разни тестове за хардуерна производителност при напълно нова боза - когато имах де - и при стара инсталация на мак на различни хардове естествено, един и същи тест показва по-добра производителност на мак. и така след всичките си одисеи на боза като горд ползвател на хак никога няма да се върна на боза...това е не защото съм фанатизиран. дори когато ми се спомена за мак бях негативен, но вече не искам да си спомням за безумиците които съм преживявал с бозата, а сега ми е кеф и ми е спокойно...това е извинявай, но сравнения между мак 10 и уин хр за мен са недопустими...виж боза 7 и мак 10 по-може Цитирай
misterj Отговорено Април 13, 2011 Автор Отговорено Април 13, 2011 Сега аз ще кажа защо исках да ми инсталират Хак. Аз съм Лоджик потребител от 1994 година. - Купен оригинален Мак Перформа и после Power Mac 7100 - последния модел с НУБУС карта, преди да започнат PCI картите. Още имам Лоджика с 2 хардуерни ключа (един за миди и един за Аудио, купен оригинално за над 8000 крони. Наред с него имам рак версия 8 ин 10 аут миди + 8 ин 8 аут аудио. Мисълта ми е, че аз съм си купувал всичко легално и оригинално. Така, после поради други дейности си купих и PC и то не сбирщайн. Имам последната PC версия на Лоджик, която съм я инсталирал на Дел лаптоп и с която обработвам бързо файлове за групата, в която свиря. Така - преди няколко месеца си ъпнах компа с ново дъно, повече РАМ, по-голям хард. Да, но Лоджика въпреки всичко към 15 трак започна да се бъгясва. След като вече нямам тези възможности, които имах преди, разбирай нов МАк + нов Лоджик се реших на ХАК. Защо ли? Можех да си сложа Кюбейс и да започна да го разучавам и да си блъскам главата поне 2 месеца. Ами предпочитам да правя това с Лоджик. И преди да започне войната коя ДАУ е по-добра, да ви кажа, че имах Кюбейс на Атари 1040 през 1992 С една дума - Искам Лоджик да ми свири на Хака Цитирай
CyberGene Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 Абе това, че Mac OS X заемал 300МБ го забрави. Една от особеностите на Mac OS е точно това, че гълта страшно много памет, затова и върви сравнително бързо. Иначе и аз като Рафо - тия работи с хакинтоша са ми малко странни. Идеята на мака е фактически да го ползваш с оригиналния хардуер, иначе не виждам защо трябва да се напъва човек да е задължително на Mac OS X, като така или иначе ще слага някакви пиратски програми, дето и на PC ще си ги слага. Да речем, че човек има много опит с Лоджика - ОК. Ама в случая е точно обратното, очевидно ще трябва тепърва да се гледат ДВД-та, да се четат уроци. Цялата работа е един пълен мазохизъм. Това за по-добрия звук на Logic ще ме извинявате, ама е тотална глупост Без да се обиждате. Един вид ползваш някакъв плъгин, примерно Synthogy Ivory, записваш си едно парче, експортваш го в Лоджик и там става с по-хубав звук, отколкото ако го експортнеш в Cubase под Уиндоус? И да отбелжа за протокола - ползвам MacBook Pro (обожавам го) и като цяло съм голям фен на Apple, но това не ми пречи да намирам за абсурдни доста от твърденията в темата. P.S. Преди време пробвах да инсталирам Лоджик на лаптопа, но ми се видя прекалено сложен и различен от това, на което съм свиканал (дългогодишен Cubase потребител съм). И реших да го махна, та от там дойдоха страхотни проблеми - ми то няма деинсталатор. Можеш да вкараш иконката в коша и да я затриеш, ама това нищо не прави. Остават хиляда и една шитни по директориите, които трябва на ръка да се трият, като за пълното им махане е дори необхдимо да се пишат някакви sudo команди в конзолата на ръка, едно по едно да се трият разни пакети, та дори и да се отвори един plist файл с пакети и от него да се сравнява къде какво има инсталирано, за да се махнат някакви dependency-та на пакети. Обаче след това се наложи преинсталация на Garage Band, защото Лоджик беше омазал неговите неща. Доскоро същият проблем с деинсталацията го имаше и със средата за програмиране XCode. Изобщо така недомислица с деинсталацията на Mac OS X, която уж би трябвало да е само "драгване на иконката в коша", но всъщност се налага инсталиране на допълнителни third-party програми (които не са безплатни при това), които да се грижат да разчиства боклуците от изтрити програми досега не съм виждал при други ОС. Така че недомислици и там си има много. Но както казва Рафо, хардуерът е добре проектиран, ОС-а е написан точно за тоя хардуер и човек може да преглътне някои от минусите, защото идват доста плюсове. Но с Хакинтош се лишаваш и от тези предимства и какво остава... Цитирай
Recommended Posts