Jump to content
Българският форум за музиканти

Stoil Tomanov

newbies
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

About Stoil Tomanov

 • Birthday 02/22/1995

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Electronic music production.
  Acoustic guitar.

Stoil Tomanov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Програми като FL Studio, Ableton Live, Cubase могат да ти помогнат, като FL Studio е може би най-лесната и едновременно също толкова функционална като останалите. Всички жанрове на електронната музика, които може би си слушал, като дъбстеп, транс, хаус са правени с тези така наречени DAW (Digital Audio Workstation). Освен за създаване на музика служат също и за обработка на всякакъв жанр музика. FL Studio има опция за разчитане на MIDI, като програмата има вградени синтезатори с, които можеш да озвучиш MIDI както поискаш, било то с китара, пиано, виола и всякакви инструменти, като можеш и да създаваш свои собствени звуци. Разбира се иска практика, но пък успехът е сигурен. Ако имаш нужда от помощ в програмата има наръчник за ползване, а и в интернет има много видео уроци. Можеш да намериш програмата от официалния сайт на Image-Line (компанията, която разработва продукта), където можеш да изтеглиш демо версия безплатно или да закупиш пълната версия на софтуера. Надявам се, че съм помогнал
 2. Снимките са правени преди залепването. @lyubohar Вижда ми се сложо.. Аз не съм лютиер. Аз исках да спестя някой лев за лютиер но ако се разлепи отново предполагам, че няма да имам избор.
 3. Използвал съм епоксидно лепило (не смола) Какво да правя ако не стане ? Ето и снимки: http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1365077616h.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1365077670b.jpg
 4. Имам елементарин въпрос към вас на който все пак аз нямам отговар.. Затова се обръщам към вас. Мостчето ми се беше отлепило в ъгълчето и сега вече втори ден китарата стои без струни със желязо отгоре и да притиста мостчето към тялото за да се залепи. Само да уточня че китарата ми е акустична. Та въпросът ми е дали ако го хвана с болт ще е окаже някакъв проблем. И по конкретно ще окаже ли влияние върху звука ако захвана мостчето с болт ?
 5. Здравейте! Имам няколко въпроса свързани с НМА. Преди всичко искам да се извиня, ако съм пуснал темата в грешен раздел... 1. Възможно ли е да се самообразовам за изпитите в НМА, ако закупя книгине: - Елементарна теория на музиката - Парашкев Хаджиев - Как да се научим да свирим на китара - Фил Капоне 2. Каква друга литература бихте ми препоръчали ? Имайте в предив, че бих искал да кандидатствам със инструвент - китара / поп На 18 години съм и имам още година и малко да се образовам. Също така съм начинаещ "музикант". Свиря на акустична китара от ноември 2012 и имам скромен репертоар от 5 песни, които дори не съм научил на сто процента (от страна на текстовете, защото се опитвам и да пея)... и нямам възможност да посещавам уроци... Ще се радвам ако се отзовете и ми помогнете със съвети, информация и пр. Благодаря ви предварително. Поздрави!
 6. Здравейте.. Искам да попитам 1-2 въпроса.. 1. Как се сменят струни ? - ако може да ми обясните целият процес, защото за пръв път ги сменям. 2. През колко време се сменят ? - моите все още не са се скъсали, но сигурно стоят вече повече от 6-7 месеца. 3. Какво мислите за марката струни, които съм закупил - Ernie Ball (Rock and Blues), размери 10, 13, 17, 30, 42, 52, Благодаря Ви предварително за отговорите !
 7. Задължително ще си я купя тогава. Китарата като инструмент подходящ ли е за изучаването на ел. теорията ?
 8. Привет ! Имам въпрос.. Първо да кажа че нищо не разбирам от музика на теория. Свиря на китара от не много време и това ми дава ценни практически знания. В бъдеще, обаче искам да се занимавам професионално. Има ли смисъл да си купувам книгата на Парашкиев Хаджиев - Елементарна теория на музиката ? Бих ли могъл да я разбера и науча ако я прочета ? Мисля да следвам в НМА след като завърша, така че ако има някой, който е учил там нека ме уведоми, защото имам въпроси и за там ! Надявам се да съм улучил раздела за темата.. Поздрави..
 9. Моята китара е акустична Stagg SW201 - от снимката на профилами. Много съм доволен от нея
 10. Ами аз за моят скромен стаж от няколко месеца не съм се сблъсквал проблеми с перцата. Имам точно три пера: Catfish 0.6 мм, Catsish 0.8 мм и Career 1.0 мм Аз лично използвам най-мекото защото ми е най удобно. Мисля, че са добри като марка. Много иснтересна тема между другото Поздрави
 11. Имам въпрос: Има ли такова нещо като тетратдка таблатура на която да се пишат таблатури за китара... нещо като нотна тетрадка с 6 линии и ако има от къде мога да закупя такава.
 12. Лудница пичове, лудница Страхотна музика Да спрете да свирите ще бъде грешката на живота ви Успех за напред !!!
 13. Не е лошо брат Харесва ми баслинията Супер е трака, Браво !
 14. Здравейте! От скоро свиря на акустична китара и имам задоволителен напредък. Както си слушах кавъри на известни песни забелязах че някои китаристи ня дясната ръка са си пуснали по дълги нокти за да закачат струните по лесно предполагам. Въпросът ми е по-лесно ли свириш ако си пуснал нокти и полагат ли се някакви специални грижи за тях ? И съжелявам за тъпото загравие, но не се сетих друго...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.