Jump to content
Българският форум за музиканти

ZLE

Members
  • Мнения

    281
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ZLE

  1. Проблемът ти е следният:тръс рода ти е прекалено разхлабен и моста ти е прекалено ниско. Положение 1. е твоят случай.При това положение на ниските и средни прагове нямаш бъз,защото грифа ти е така огънат.Не бих се учудил,ако дори са ти прекалено високо струните(на ниските прагове).Мисля,че на една от снимите това се вижда.Към края на грифа грифа ти става паралелен на струните и за това всички тонове "умират".Това което трябва да се направи е да се натегне грифа(надясно,ако гледаш към болта),и да се вдигне горе моста от пивотите.
  2. Колко да е голямо? Ето едно видео,където уважаваният г-н Чапман с греещо от гордост и себореен дерматит лице показва как и къде се правят "неговите" китари.За 5 мин. без да се напъвам видях LTD(няколко вида),PRS SE,Schecter,Dean,Chapman,мисля че мернах BC Rich,ама не бих заложил пари на това.И всичките китари се правят в един цех една през друга и една връз друга.Няма да коментирам поне 50-те шаблони на китарни глави на всички възможни марки в случай че пристигне съответната поръчка.Въпросната компания се казва World Music Instruments и прави определено качествени инструменти.Дали китарите имат въобще някаква идентичност и нещо общо с надписа на хедстока е друго.И разбира се голямите компании си мълчат само Роб Чапман с гордост показва,че китарите му се правят на същото място,от същите хора като "батковците" . https://www.youtube.com/watch?v=OZhAzVo6mX8
  3. Всички евтини и среден клас китари вече се правят в едни и същи заводи от едни и същи хора с едни и същи машини и материали.Така че да не гледа надписа на главата,а да отиде и да хване няколко китари и която му харсва най-много на пипане и усещане(не непременно звук,защото винаги може да смени адапторите с по-читави такива) и да я мята....
  4. А като я получи с 10ки от магазина имаше ли бъз?Защото ако си сменил 10ки с 11ки грифа ще се опъне така,че няма начин да има бъз на 1вите прагове.1.8мм на 1ва струна на 12 праг е малко височко.Моята китара е 1.5мм на 24 праг. Дай инфо с какъв мост е,това е важно.Казваш,че "като цяло китарата е сетъпната",ама май не е много много така.
  5. ZLE

    Поръчка от Andertons

    А защо не кажеш какво ще купуваш?Доколкото разбирам е нещо не много скъпо и вероятно втора ръка.Което само по себе си може да има много повече решения,отколкото Андертънс.Тук доста хора са си пазарували от доста места,така че общата мъдрост може да ти е от полза?
  6. Всичко е въпрос на вкус.Американците плащат по 100+ хиляди $ за vintage Nissan GT-R..... http://www.roadandtrack.com/car-culture/classic-cars/news/g5948/you-can-drop-6-figures-on-a-classic-skyline-hakosuka/?slide=9 P.S Това ЕSP e грозно indeed.
  7. Не мога да ти кажа какъв радиус им твоята китара.Ако имаш документи си погледни.Koлкото до R3 и R4 ,разликата м/у двете е точно радиуса.R3 e 42.85mm дебелина и 304mm радиус,a R4 е 42,85mm дебелина и 254mm радиус.
  8. За чужденец си пише екстра момчето,да не се заяждаме...
  9. Сложна работа.Ако под нът-а има подложена пластинка,можеш да я махнеш.Друг е въпроса,че щом е сложена,сигурно има защо.Ако няма остава само пилене на дървото под нъта,но това си е работа за професионалист. Edit:Ако под "струните при нъта" имаш предвид не непременно точно там,а да речем първите N броя прагчета,това може да се оправи с тръс рода.
  10. На моя Хоризонт съм с 1,5мм на 1-ва и 1.8мм на 6-та на 24 праг.Нямам бъз.Но както правилно отбелязва Акерфелд зависи от много неща.Аз лично свиря с 8-ци струни,тънките струни браждят повече,но пък имам много лека дясна ръка,не свиря ритъм,така че за мен е добре.Също ако бражденето ти не минава през амп-а,не мисля че трябва да те притеснява.
  11. Жоро,мен по-скоро ме интересува кои китари останаха? Тези двете ли само?
  12. Честито,отива ти на ник-нейма
  13. Оказва се,че има още един под-модел: Fender Strat HM Ultra: Абаносов фингърборд,триъгълни инлеи,Адаптори Lace Sensor,made in USA.
  14. Горкия,понеже не е продал достатъчно Флойдове,сега пуснал това...Самия той в едно интервю обясняваше как му е дошла идеята за Оригиналния Флойд. Седял си разбираш ли и си гледал телевизия и през това време си дрънкал на един Фендер.И като направил дайвбомб забелязал,че поради отпускането на струните,намотките около ключовете се отпускат и след това никога не се връщат в точно същото положение.Оттам се сетил за локинг нъта,а пък в последствие за да не развива всеки път когато иска да настрои китарата добавил и финната настройка.И сега тази убавиня ако китарата не е със заключващи се ключове,че да прещипе струната без намотки ще работи на куково лято. Изглежда добре де,това му признавам.
  15. http://camerton99.com/product.php?ProductID=1273 С уговорката,че китарата е акустична.....
  16. Супер е! Рик Греъм има такава,ама зилена
  17. Скот Гроув има доста радикални изказвания(което не значи,че доста от тях не са истина),обаче с твърдението,че neck-trough влошава състейна ме изненада....
  18. ZLE

    Telecaster

    Последната(засега ) китара,която си купих наистина има Флойд и пуш-пулове,но е модел на 25 години,та не виждам какво и e ултра модерното и съвременното. Наскоро се върнах от Германия,където имам роднини и там един съсед си беше купил кола DeLorean(това е колата от Завръщане в Бъдещето) за 30000$. Ако кажа,че не ми хареса и не си се представих как я имам,ще излъжа.Може ли да се купи по-модерна и функционална кола за тия пари? Да! Бих ли си купил Delorean вместо нов VW Passat? Вероятно ДА . Същото важи за Фендер и Гибсън.За добро или лошо двете марки са си издълбали имената в историята завинаги и както съм написал по-горе ще продължат да се продават и цените им да се вдигат.Ако Джими Пейдж беше хванал Ямаха,сега щяхме да се кълнем в Ямаха,ама това е друг въпрос.Това,че и двете компании са спасявани изкуствено от фалит е втори въпрос.Може ли детайли от дизайна да се подобрят? ДА.Искат ли феновете да се подобрят ТВЪРДО НЕ!(Писал съм вече,че по времето на Норлин,Гибсън правят плах опит да добавят гърбица на грифа,че да не се чупят като клечки и всички скачат като настъпени:"Сакън,Лес Пол,не го е сложил,значи няма да се пипа)". Не искам да бъда разбран погрешно,имам желание да си купя и Фендер(STRAT HM по същество) и Гибсън(Explorer разбира се),така че не съм хейтър. Нито ще държа сметка на някой за какво си харчи парите.Айде със здраве и Пийс.
  19. ZLE

    Telecaster

    @DaftFunk, Дизайна на Телекастера е откраднат от Лео Фендер и един негов приятел от Рикенбакер.Така,че по-скоро е чичото,не дядото и майката и т.н. Що се отнася до дизайна,дето от 70 години не е променян,докато има хора да плащат луди пари(50% от които директно потъват в мафиотските профсъюзи на САЩ и по никакъв начин не са отразени в реалното качество на инструмента),Фендер нямат причина да променят дизайна.Това е равностойно на кола,която се пали с манивела или лампов телевизор Рубин с кинескоп.Няма лошо,тези неща си имат цена,защото носят много колекционерска стойност и като цяло цените им се повишават(нещо като картини на стари майстори).Ама е хубаво да не крещим с пълно гърло,че дизайна им е добър и железцата са особено хитра идея.
  20. Tова го обясни на правителството на США,дето твърдят,че двата 6-тонни титаниеви двигатели на самолета ,ударил Пентагона през 9/11 са се "изпарили" от взрива.Иначе относно китарата,вместо на лютиер сигурно трябва да се носи в Кремиковци
  21. 50% намаление dafuq.Досега малко глави са рязали.
  22. Може да звучи елементарно,но изчакай няколко дена преди да предприемаш мерки(не че сменянето на нъта и изпилването не са добра идея).Просто имаше няколко по-хладни дни,сега пак се затопли и китарите се влияят от това,някои доста осезателно.Дай и два-три дена да си намери равновесието.
  23. Paralaxe-то ти го правят тези същества: Аз бих ти препоръчал тази китара от базара,ако искаш нещо класи над Washburna: http://bazar.muzikant.org/ibanez-prestige-rg2570ex-vital-silver-made-in-japan-2003-%D0%B3.-discontinued-model,201389.html
  24. @p.kostov разтърсих се вместо теб.Флойдът ти е лицензен,производство на фирмa Ping. Една интересна статия относно различните видове,предлагани на пазара: http://www.ebay.com/gds/China-Korean-Floyd-Rose-VS-German-Know-before-you-buy-/10000000019764198/g.html
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.