Jump to content
Българският форум за музиканти

K I T A R A

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от K I T A R A

  1. Ако ви харесва видяното ( и чутото ) подкрепете ме със своя вот на този линк : http://woobox.com/b8rbxw/vote/for/5049562
  2. Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца - 6 лв. http://snd.sc/p727bi Свиренето прави хората по-умни Редовното свирене на музикален инструмент развива мозъка и може да се използва като терапия за повишаване на познавателните умения,пише британският в.”Телеграф”. Свиренето може дори да повиши коефициента на интелигентност до седем пункта при деца и при възрастни. Това са установили психолози от университета в Цюрих.Според тях все повече са доказателствата,че мозъкът на музиканта е структурно и функционално по-различен от този на обикновения човек-частите, командващи ръцете, слуха и паметта, са по-развити. Дори при хора над 65г. свиренето по час на седмица подобрява мозъчната дейност. Ползващите музикален инструмент са по-дисциплинирани,внимателни и планират по-добре дейностите си. https://www.youtube.com/channel/UCZYhYWL-bKVdWp_4uencP3A
  3. K I T A R A

    YouTube канали

    Конкурси http://www.youtube.com/channel/UCZYhYWL-bKVdWp_4uencP3A
  4. 'Здравейте, от 2-3 месеца ходя на уроци по ел. китара и досега не съм научила нито една цяла песен' Здравейте,от 2-3 месеца ходя на уроци за-'Как се строи къща',и досега не съм построила нито една,дори не съм виждала тухла! 'а искам да знам поне една със солото' А искам да построя поне една хубава къща,с много прозорци и тераси! Попитах го дали може да научим една песен на Santana и той се съгласи Попитах майстора-не може ли да построим направо един дворец-такъв като на Озито имението,дето го продаде за 3 милиона? . Започнахме да я учим преди 1 месец, научих малка част от началото и сега свирим съвсем различни неща, които не са свързани с песента Започнахме да го строим преди 1 месец,построихме част от основата и после започнахме да изучаваме какви видове тухли има, как се държи чук,как да си разбъркам цимента-все такива неща които не са свързани с това,че аз искам да построя дворец!!! . Та въпросът ми е на какво трябва да ни учи един учител по китара? Та въпросът ми е,на какво трябва да ме научи един зидар??? Дано съм бил полезен и успея да ти помогна по някакъв начин..... Супер!
  5. Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца. http://snd.sc/p727bi Тел 052 756492 Цена 6лв. Свиренето прави хората по-умни Редовното свирене на музикален инструмент развива мозъка и може да се използва като терапия за повишаване на познавателните умения,пише британският в.”Телеграф”. Свиренето може дори да повиши коефициента на интелигентност до седем пункта при деца и при възрастни. Това са установили психолози от университета в Цюрих.Според тях все повече са доказателствата,че мозъкът на музиканта е структурно и функционално по-различен от този на обикновения човек-частите, командващи ръцете, слуха и паметта, са по-развити. Дори при хора над 65г. свиренето по час на седмица подобрява мозъчната дейност. Ползващите музикален инструмент са по-дисциплинирани,внимателни и планират по-добре дейностите си.
  6. Здравейте! Това е мое конкурсно изпълнение на китара. Ако ви харесва или пък не, моля гласувайте 1 път за 24 часа от един и същ компютър от 11 Maрт 2012 до 21 март 2012. Моля тук- http://www.desitara.com/videos/view/69147/Guitar_Solo Благодаря предварително !
  7. http://snd.sc/p727bi
  8. What's on your mind?

  9. What's on your mind?

  10. Симптомите са за устройство от рода на Noise gate , Limiter , Сompressor , който реагира с по-голямо закъснение от необходимото и при затихването на сигнала от китарата закъснява с премахването на фоновия шум . Може да се пробва каква ще е реакцията при промяна на силата от потенциометара на китарата .
  11. neo118 Виж профил Добави в приятели Изпрати ЛС Търси коментар от потребител Виж коментарите Вчера, 08:51 PM Коментар #1 Ослушващ се Група: Members Коментари: 20 Регистриран: 15-November 09 Град: София Здреавейте, свиря на китара от половин година и искам да стана добър китарист но имам един въпрос какво е нужно на един китарист да свири сола имам впредвид скали техники и там подобни става въпрос да съчинявам сола по дадена мелодия. Също така евентуално дали трябва да посетя един два урока специално за солата? Благодаря предварително. Има доста начини да се направи нещо лошо , но в повечето от случаите едва ли такава е била първоначално целта . Импровизацията е най-висшето умение в музиката, пък и не само там . Да допуснем , че е едно недомислие тя да се изучава по програмите в музикалните учебни заведения не по-малко от 2 години и то от вече музикално подготвени музиканти . Може би има и по-лесен начин , за който споменатите музиканти просто няма как да знаят поради своите си професионални ( нека също предположим и други )изкривявания .
  12. Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца. Цена : 6 лв. Тел. 052/756492 гр. Варна Свиренето прави хората по-умни Редовното свирене на музикален инструмент развива мозъка и може да се използва като терапия за повишаване на познавателните умения,пише британският в.”Телеграф”. Свиренето може дори да повиши коефициента на интелигентност до седем пункта при деца и при възрастни. Това са установили психолози от университета в Цюрих.Според тях все повече са доказателствата,че мозъкът на музиканта е структурно и функционално по-различен от този на обикновения човек-частите, командващи ръцете, слуха и паметта, са по-развити. Дори при хора над 65г. свиренето по час на седмица подобрява мозъчната дейност. Ползващите музикален инструмент са по-дисциплинирани,внимателни и планират по-добре дейностите си.
  13. Не е необходима подмяна на адаптерите ! Може да се замести липсващият магнит с такъв от врата на шкаф примерно - има ги в мебелните магазини . Средният адаптер противофазно и звука ще е мек и без никакъв брум . При интерес ще обясня по-подробно .
  14. Кой е най-краткия път за свирене на китара? Всекидневното свирене е най-краткия път , а истинският път , според една китайска поговорка , е този път , по който не може да се върви ! Ако ти е лесно и удобно , докато се учиш по всяка вероятност не се учиш достатъчно ! И ако искаш да броиш добре до 10 , ще ти се наложи да броиш до 1000 , а не до 2 примерно ! Успех на всички по пътя !
  15. Ако китарата е с повече от един адаптер може много лесно да се свържат по начин избягващ всякакъв брум дори с компресор , дистър и усилен гейн . При интерес ще обясня .
  16. Който свири го прави за удоволствие ,че как иначе ? А този ,който свири специално "за удоволствие" явно не изпитва удоволствие ,защото кой търси това ,което вече притежава ? А защо не изпитва удоволствие ,та се налага да го търси специално ? Защото всячески избягва неудоволствието . Успех в търсенето !
  17. Едно видео на ръцете в действие ще реши проблема всичко друго са догатки !
  18. Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца. Цена 6лв. Тел 052 756492 Варна
  19. Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца. Цена 6 лв. Тел. 052 756492 Варна Свиренето прави хората по-умни Редовното свирене на музикален инструмент развива мозъка и може да се използва като терапия за повишаване на познавателните умения,пише британският в.”Телеграф”. Свиренето може дори да повиши коефициента на интелигентност до седем пункта при деца и при възрастни. Това са установили психолози от университета в Цюрих.Според тях все повече са доказателствата,че мозъкът на музиканта е структурно и функционално по-различен от този на обикновения човек-частите, командващи ръцете, слуха и паметта, са по-развити. Дори при хора над 65г. свиренето по час на седмица подобрява мозъчната дейност. Ползващите музикален инструмент са по-дисциплинирани,внимателни и планират по-добре дейностите си.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.