Jump to content
Българският форум за музиканти

PaCaTa

новаци
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно PaCaTa

  • Рожден ден 03/07/1989

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Габрово

PaCaTa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Мисля да взема Блекстар-а, а по-нататък може да взема и един кабинет. Мерси за адекватните отговори
  2. Да, гледах разни ревюта в тубата и с много добри впечатления останах от Блекстар-а. Сега гледам в musicworld има един BUGERA V22, лампов на същата цена но 22W, та се чудя кой от двата да взема. Блекстар-а дали вади по-добър звук от Бугерата при положение, че е по-малък от него а на почти същата цена?
  3. Здравейте, искам да знам дали някой тук има Blackstar HT-1R и какви са му впечатленията? Свиря предимно в домашни условия и разполагам с един усилвател Behringer VT30FX, 30W. Трябва ми нещо което като засиля няма да кара съседите да ми звънят постоянно и съм се ориентирал към горе споменатото кубе. Интересува ме главно дали вади по-добър звук от Behringer-а, при положение че Blackstar-а е лампов, а другия транзисторен.
  4. Ами в момента като погледна китарата виждам това : Затова натягам за да изправя грифа.
  5. Търсил съм из google и съм чел още преди да пусна темата.В интернет срещнах доста противоречиви мнения и затова реших да се допитам до някой от знаещите хора Източника на глупавите ми въпроси е следния проблем - колкото и да въртя тръс рода невиждам никаква разлика.За последно като си преглеждах очите бяха наред,такаче или бързо зрението ми се е влошило или просто тръс рода ми не е читав Сега съм решил че ще го натягам малко-по малко през 2-3 часа докато невидя изправен гриф или докато нестигна до положение про което повече не е препоръчително да въртя.
  6. Как най-добре мога да разбера дали грифа ми е прав?Като го гледам от "главата" надолу все ми се струва,че е леко изгънат надолу,независимо дали въртя шиша наляво или надясно.Пъхам ключа,виждам че добре влиза и въртя,оставям 2-3 часа да се намести и все ми се струва че няма разлика o.O
  7. Да разбирам че трябва да търся ефекта от първата картинка?
  8. Китарта е Cort KX5 ,бриджа е floyd rose.Цял месец лекувах контузия на лявата ръка и реших че част от проблема може да е във големия екшън.Из разни сайтове четох екшъна който съм нагласил се води като стандартен и затова реших да си сваля екшъна,дане изморявам излишно ръката си.Първо от бриджа свалих струните и след като имаше бръждене реших да понатегна тръс рода.Предполагам че при навиване на "дървото" му трябва повечеко време да се нагоди отколкото при отпускане,така че мисля да оставя до утре китарата и дано бръжденето да намалее.
  9. Реших да си сваля екшъна тъй като установих че струните ми се намират доста високо над грифа,и съответно доста ме наболява лявата ръка. Свалих струните стандартно (приблизително 2.4мм на 6 струна 12 прагче и 1,7мм 1ва струна 12 прагче).Натегнах тръс рода по часовниковата стрелка но има бръждене от 10 прагче надолу по грифа. Несмея повече да го натягам,тъй като ми се струва че неможе повече.Някакви идеи какво мога да направя за да намаля бръжденето освен да ходя при лютиер ( в моя град няма такъв )
  10. Мерси за отговорите.Преди да пиша четох упътването но това,че с кубето идва педал ми е убегнало. Иначе за ДДС-то - стоките в сайта са без ДДС.След като ги добавиш в кошницата,ти начислява всичко заедно с ДДС.Доставка на стоки на 25 лева е безлпатна.Непоръчвам от тука за първи път така че спокойно,няма да те цакнат
  11. Това ме накара да се замисля имали такова животно като педал който да превключва между каналите на един усилвател?
  12. За пробването и аз съм съгласен,но няма как да стане тейкато нямам възможност да пътувам до някой град където се продават съответните "Джажди". Иначе основния въпрос ми беше дали с по горния педал мога да сменям ефектите.Например от чист тон към дисторшън.Доста по-удобно би било отколкото да трябва да прекъсвам песента за да цъкам бутоните по усилвателя
  13. Мисля да си взема нов усилвател и се спрях на този http://www.musicworld.bg/bg/c_427/i_26131/BEHRINGER_VT30FX.html Нуубскя въпрос е следния - с този педал ( http://www.musicworld.bg/bg/c_437/i_16057/BEHRINGER_AB100.html ) ще могали да сменям ефектите ? И още един нуубски въпрос - след като самия усилвател има overdrive ще имали разлика между неговия и overdrive на този педал http://www.musicworld.bg/bg/c_529/i_16058/BEHRINGER_BO100.html и ако да,в какво точно се изразява разликата? Мерси предварително
  14. Ако искам да свиря с по-нисък екшън, и съм го нагласил както ми е удобно от бридж-а, какво трябва да правя с тръс рода? Да го затягам (надясно) или да го разхлабям ( наляво ) ?
  15. Изгледах няколко видеота в youtube относно тръсрода.Поиграх си с него и проблема с бръжденото почти изчезна Единсвения проблем е 4-та струна. От 6-то прагче нагоре бръжди.5 и 6-а иначе са добре...идеи?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.