Jump to content
Българският форум за музиканти

benstav

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

benstav's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Baby Thomas , на този клип на мен ми харесва как звучи Harley Benton -a , а пък Palmera звучи точно като в 1 друг клип Harley Benton-а . Rezachka - можеш ли да направиш 1 клипче с телефон рифове на дисторшън да чуя и при теб как звучи С какви ампове свирите момчета и какви стилове музика ?В момента съм с Hughes&Kettner 100w глава и свиря предимно рифове - ритъм секцията .Предимно по-модерен звук търся - от 2000та насам бандите
  2. Привет на всички Някой пробвал ли е китарния кабинет Harley Benton 2x12 с Celestion V30 говорилите ? Цената му е най-бюджетната на пазара с този модел говорители от всички други производители . Гледах доста ревюта в Youtube и на някой клипове звучи задоволително , на други клипове когато го съпоставят с Orange или Mesa ,които са със същите говорители звучи малко по-мътно и размазано ,не толкова директно . Отделно пък като гледах съпоставка на китайските спрямо английските Celestion v30 там пък още по-гадно звучат Дали не манипулират клиповете защото звучи различно при различните ревюта . На едни клипчета звучи с хубав low end ,добри среди и високи ...на други клипчета яко изпържени среди и един константен заден шум от дисторшъна все едно е тестван с много нисък клас транзисторен усилвател ,а теста уж го правят с един и същ за китайските и английските говорители
  3. Привет Възможно ли е да отстраня 2 от 4те лампи в крайното стъпало на Hughes&Kettner Switchable 100 TSC за да му намаля мощността от 100 на 50 вата ? Прекалено е силна за репетиционна и малки клубове и не ми позволява да усилвам главата от средата нагоре за да се 'отпушат' лампите както трябва. До колкото знам система Tube Safety Control позволя замяна на лампите без да е нужно ръчно да се прави bias .Ако това е вярно ще има ли проблем да махна 2те крайни или 2ра и 3та и да остане с 2 лампи на 50w за да го усилвам повече?Звука ще се развали или ще си остане същия ? Кабинета ,в който връзвам главата е 16 ohm ... на колко ома ще трябва да избирам от изходите на главата ?
  4. Защо тогава системите работещи на 2.4 Ghz са най-скъпи ?И като цяло ако си купя в ценовия диапазон 100-200лв какви ще са недостатъците - скапване на звука , постоянен шум когата не се свири , лесна загуба на връзка ??
  5. А какви са предимствата като честотата съвпада с wi-fi (2.4Ghz ) ,спрямо по-ниските честоти ? Разлика в качеството на звука ли ? Относно дистанция от ампа,мисля че 20 метра макс. са ми достатъчни
  6. Привет на форума От известно време разглеждам wireless системите ,но не съм сигурен коя точно да избера - най-вече се чудя относно честотата . Като вариант от 100 до 200лв видях,че AKG wms40 изкачат ,но в спецификацията им пише честота - 537,500 - 539,300 MHz. Даже са пуснали вариант за 2ма китаристи за 280лв същият модел .Интересно ми е заслужава тази система и пободни от този ценови диапазон ,какви са негативите и задължително ли трябва да се дадат 300-1000лв за бежичен заместител от китарата до ампа ?
  7. Ами в 'магазинчето' имаше 2 вида моножакове и казах от 'по-скъпите' ...Единият даже е Г-образ защото нямаха налични 2бр. прави...Разглобих правия да видя какво представлява вътре и като го сглобих уж правилно ,но се врътка по оста.. Г-образния не съм го разглобявал за сега ,тествах го на връткане - не мърда .Или не са качествени 'по-скъпите' в дадения магазин или не сглобявам качествено конектора.
  8. Здравейте Купих си 4 метра кабел със сечение 2 mm^2 и 2 моножака за да ги споя и да го ползвам за тъй наречения speaker cable от ламповия 100 ватов усилвател до различни кабинети . Единствено не съм сигурен дали самите моножакове са подходящи за такъв тип кабел защото краищата,на к.оито се спояват 2те жици не са много големи като площ . От няколко клипа в тубата навсякъде са с подобни жакове като за китарен кабел ,само в 1 клип се обръщаше внимание на жаковете с по-голяма площ при спойката . Да ги използвам ли тези жакове ,съответно и кабел или дайте идея от къде мога да закупя жакове с по-голяма свързваща площ с жици
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.