Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      2

    • Мнения

      8667


  2. Лими

    Лими

    Members


    • Points

      1

    • Мнения

      1770


  3. musicman

    musicman

    Admin


    • Points

      1

    • Мнения

      6157


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 11/04/23 във всички области

  1. Е, сега вече ни е ясно от къде Панчо Владигеров се е вдъхновил за "Вардарска рапсодия".
    1 point
  2. От магазинските, Diemme също е там някъде. Columbus city blend например, също, но там много надуха цените. Затова засега залягам често на Domani, като пия виваче, сити бленд, домани бленд, както и леееко по-киселичките Colombia 17/18 и Moca Java.
    1 point
  3. Във всеки случай е добре, зърната да са клас АА+, АА или поне да не са AB и т.н. Иначе, конкретният бленд, майсторството при изпичането и вкусовите предпочитания винаги са най-важни за човекът, който пие кафето. Аз мога да кажа, че пазарувам от Domani и Columbus (рядко от Davob) не защото съм сноб, а защото съм пробвал какви ли не ултра-спешълти кафета, които са ми се стрували или кисели, или със странен вкус (на пръст, на евтино или на някаква гадост), а са били дори доста по-скъпи. Като човек пробвал и магазински кафета, мога да се съглася, че кафета като Lavazza-та, за която горе става дума, не са от лошите, а аз имам и известни симпатии към кафетата на OMV, както и Diemme. Не съм любител на най-италианското горчиво-робустено еспресо, както CyberGene, въпреки, че мога да го пия, но със сигурност по-скоро имам вкус по-близък до неговия, отколкото до супер-експертните небцета на юберспециалистите, които обичат да пият скъпи оцетоподобни кафета, в които се усеща ароматът на дори несъществуващи цитруси, редом с червени плодове, пембени плодове, слива, круша, ябълка и мушкато. В този смисъл, макар да обичам хубавата арабика, която все пак често има някакво далечено накиселяване, я обичам по-тъмнопечена и така блендирана, че да прави хубаво плътно кадифено еспресо със своята приятна горчивина, а не да пия кафява вода с лимонтозу.
    1 point
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.