Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. ciriljhonson

    ciriljhonson

    Members


    • Points

      4

    • Мнения

      856


  2. SethPlate

    SethPlate

    Members


    • Points

      3

    • Мнения

      1


  3. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      2

    • Мнения

      8667


  4. garcho

    garcho

    Members


    • Points

      1

    • Мнения

      176


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 03/24/21 във всички области

  1. Hammond RT3! Е, ако до сега го нямаше в България, сега вече има поне един! Сбъдна се една мечта! Интересното е, че именно този модел - RT-3, е използван от Beatles, Pink Floyd и други групи през 60-те години в студията Abbey Roads. video-1616604923.mp4
    4 points
  2. Отдавна не съм писал, просто защото нямаше нищо ново около мен и кафето. Днес обаче имам нещо интересно да ви покажа, което моля да не бъде приемано като реклама на продукт, защото не е. Искам да е ясно, че не съм обвързан по никакъв начин с производителя и не получавам афилиейт комисионни или други подобни. Просто споделям информация за новата си придобивка. И така, успях да се сдобия с бройка от първата разработена самостоятелна кафемашина за котлон на фирмата 9Barista. Уникална джажа! Това нещо може да прави перфектно еспресо напрактика навсякъде, стига да имате смляно за еспресо кафе и нещо, на което да го нагреете. И не само прави еспресо, амо го прави и много консистентно и няма никакви отклонения между шотовете (стига само да не променяте едрината на смилане и начина на нагряване). Изработката на машината е 100% неръждаема стомана и е супер прецизна, с минимално допустимите луфтове. Това разбира се е отразено и в цената (около 250 паунда без ДДС в Англия, което докато дойде до вас си става около 700 лв ориентировъчно). Цената обаче си струва всяка стотинка и горещо препоръчвам на всеки, който има възможност да инвестира в такава машина (да, това е инвестиция, която ако се поддържа, ще ви надживее, защото освен уплътнения, друго няма какво да се амортизира в нея). Времето за направа на кафе от 0 е около 6 минути макс. Включвате котлона на максимум (при мен е степен 9) и в момента, в който чуете, че водата ври (чува се ясно), намаляте силата на огъня (при мен я намалям от 9 на 6) и след малко имате 100% автентично еспресо. Ето и един клип на доста добър шот, който направих (от първия път, между другото, защото мелачката ми е настроена за еспресо машината ми) За по-любопитните, повече клипове и подробности по темата има в Youtube (търсете 9barista espresso machine) и сайта на производителя.
    3 points
  3. След като пристигнаха китайските датчици за налягане, и се оказа, че гайката на моя досегашен манометър пасва точно на датчика, реших да свържа целия наличен хардуер (Температурен сензор, сензор за налягане, водомер, купен на старо, датчик за ниво на водата с reed реле и магнитен поплавък, който още не ползвам). Понаписах и софтуер за тях, макар още да е леко хаусче кода и да не съм свързал менютата. Ето китайския датчик за налягане 0-500 psi: Ето и турбинката (водомерчето, засега стилно прихванато с тел): Това са двете части на сензора за ниво на водата, статичната и поплавъка: Нагласих желаното налягане на 10 bar и си пуснах едно късо кафе, което сега автоматично спира, когато изтекат 40ml. Имам съмнение че предпазния клапан връща малко вода в резервоара, но ще видя тая работа. Може да се наложи, да го затегна. Сега има втори PID (предимно с голям интегриращ коефициент), който опитва да поддържа зададеното налягане, регулирайки мощността на помпата:
    1 point
  4. Ето още едно видео, на което по-добре се вижда теченето и "лавата":
    1 point
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.