Ще се цитирам себе си, че явно не мога да се редактирам след като някой е писал под мен.
Искам категорично да се поправя от горното мнение. Писах го само след първия шот от 6:00, а явно рано сутринта за първото кафе имам доста занижени стандарти
Мнението ми на база на реална консумация и правене на кафета след около 70% от 250-грамовата опаковка Illy е доста по-лошо.
Ако любимото ми Domani Espresso Vivace (когато се е получило, защото не винаги идва еднакво ) е 9/10, а средностатистическа Lavazza или друго от уж хубавите от средностатистическо заведение в София е 3-4/10, това е максимум 5.5/10 и то според мен идва от това, че при мен всичко е старателно изпипано - доза, мелене, дистрибуция на кафето в ръкохватката, налягане, време на изтичане и т.н. В повечето заведение повечето неща са доста мърляво изпълнени
Дори само гледайки как тече от bottomless портафилтъра се вижда голяма разлика. Illy-то тече някак си "сухо" и дори при на пръв поглед перфектна екстракция отдолу припръсква. Каймака няма типичната мазна и захарно-лепкава консистенция, на която съм свикнал..
Ако вземем предвид и цената на прясно изпеченото кафе от любимите ми 2 пекарни, което купувам за около 15лв/250гр, Illy-то го оценявам на 7-10лв, а не 22, колкото му искат всъщност..