Nikifena Публикувано Юни 9, 2008 Публикувано Юни 9, 2008 Здравейте приятели. Дойде времето да анонсирам новия Firesound - бутиков бустер-овърдрайв с невероятен звук. Ефектът има следните характеристики: -здрава метална кутия; -качествени кондензатори на Wima; -несиметрично mosfet/schottky клипиране за максимално “лампов” звук; -висококачествен операционен усилвател; -здрава и качествена никел-злато двуслойна платка; -вградена защита за обърнат поляритет; -вграден стабилизатор на напрежение за намаляване на шума от външно захранване; -True bypass; -Син светодиод за индикация; -Опция за работа на батерия или адаптер; -Качествени конектори от Neutrik; -3-позиционен ключ за смяна на три бленди - boost, classic и fat Няколко думи за самия ефект и за неговите опции: Ефектът има класическите контроли, характеризиращи по-голямата част от ефекти в този си клас: потенциометър за ниво, тон и драйв, като освен тях има и трипозиционен ключ за три различни бленди: Средна позиция – Clean. В тази си позиция Firesound звучи като типичен мръсен германиев бустер ала “Dallas rangemaster” или “Java boost” – много леко кривене и отрязани ниски честоти. Тази бленда е идеална за фънк или кънтри музика. Долна позиция – Classic. Класически звук, характерен за по-голямата част овърдрайви ала “Tubescreamer”, “Boss od1”, “Fulldrive” и други подобни. Ниските честоти са леко отрязани и тази бленда е подходяща за сола. Горна позиция - Fat. Бленда, характеризираща се с плътен овърдрайв-дисторжън, идеален както за соло, така и за ритъм или за овърдрайв за бас китара. Звукът е подобен на този на класическите изпълнения като Boss DS1 и други подобни, и е идеален за рок. Ефектчето може да се захранва както на адаптер, така и на батерия. Ако в ефекта има батерия, то тя работи само когато е вкаран моно жак на входа. Ако в ефекта има батерия и се ползва адаптер, то батерията се изключва от веригата и не се използва, докато не се изкара захранващият жак. Ефектчето работи на напрежения от 9 до 20 волта, като препоръчителни са 12 волта, или качествено стабилизирано и филтрирано 9-волтово напрежение. Най-подходящо е да се ползва N-audio Power Box. В новия Firesound са използвани някои новаторски принципи за получаване на овърдрайв и лично аз смятам, че няма по-добър овърдрайв от него спрямо всички купешки или други бутикови овърдрайв ефекти. TУК можете да видите ревю на ефекта в Harmony central. ТУК можете да разгледате останалите снимки на ефекта. 2 семпъла на ефектчето можете да чуете в моя Myspace профил Промоционалната цена на ефекта в момента е 150 лева, като ефектчето върви в картонена кутийка и 100% памучена торбичка с логото на N-audio И последно: N-audio Firesound е произведен в България с максимално високо качество както схематично, така и като елементи и изработка, с което превъзхожда всички прашливи стари ефекти, които TONY от форума продава (надявам се да не го разбира като заяждане) Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 (Редактирано) Супер си го направил!Перфектна изработка до най-малкия детайл!Не знам какво да кажа освен да се поклоня Редактирано Юни 9, 2008 от liquid_death Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Браво Ники. Всичко е перфектно - няма за какво да се хвана дет се вика ! Цитирай
Dikata Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 aз го скивах на живо-още по-яко изглежда!браво,глава!!! Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Май ще си взема един от новите, а пък прототипа ще го оставя на витрина. Един ден 1вия Файърсаунд ще се продава за много, тъкмо да се пенсионирам по - рано Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Свирих аз на един от по-ранните варианти(алуминиевите) вкъщи. Хубав е ефекта, а изпълнението - перфектно. Цитирай
synchu Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Kaто притежател на стария и новия (сериен номер 0000 ) мога да кажа че това е изключително добър буустер и драйв. Изпълнението е много, много качествено. Ето малко винтидж рок звуци (металургия малко по-после като остане време, първите 20 секунди без Firesound, после 'с', и накрая само Firesound): http://media.putfile.com/Fiersound-bass Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 И по ранните верси на Фаиърсаунда бяха супер, напълно съм сигурен по описанието, че става въпрос за качествена работа и едно от първите неща, които ще направя като се върна в БГ е ще е да се сдобия с една бройка. Поздравление за перфектно свършената работа, що се отнася до външен вид и използвани компоненти. Също и цената е повече от достойна. Много се радвам, че вече и в България (и особено в Пловдив ) се правят качествени неща Цитирай
Trysth Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Визията на ефекта е невероятно добра, а и семплите супер много ме впечатлиха. Напрао не ми се мисли как ще звучи ако се набичи като бустер в някой лампов амп. Ако някой може да пусне подобен семпъл, ще съм благодарен. А btw Ники, мисля, че промоционалната цена е много добра и дано си остане такава, че повечкото пари може доста хора да отблъснат. Иначе поздравления и продължавай да ни радваш с подобни красоти. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Тази цена си е чиста промоция. Такова качество се постига с много време и средства. При това непрекъснато "повишаване на жизненото равнище" не виждам как ще се запази цената за по-дълго време. След представянето в Harmony central, може да се окаже, че наплива от вън автоматично ще вдигне цената. Като се явят платежоспособни клиенти, неплатежоспособните ще останат с празни ръце. Така, че - "налазвайте" и си запазвайте ред, да няма после "Тююю, язък, защо не се включих когато беше ниска цената! " 1 Цитирай
MiroLambov Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Леле , човек..Това звучи толкова добре , чеее направо искам да го имам...Нее наистина много добра изработка.Ще се радвам ако успе я да се сдобия с един.Бях впечатлен от семплите , точно за рок и блус...Визията е перфектна , звукът чудесен , кво повече да иска човек.... Поздрави! Цитирай
Recommended Posts