Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така... искам да предложа, ограничението в търсачката за дума по-къса от четри букви да се премахне, ако е възможно. Доста неудобно идва с тази опция. Например - решавам да намеря всички обяви за бас в 'купувам - продавам' , или хор в раздел "вокали " , или в "теория и композиране" и ... познайте : "станала е грешка ......думата е по - къса от 4 символа и тн..". Обикновено съставям комбинация от думи, или и подобни финтове, за да намеря тема за четене, но има случаи в които това е невъзможно поради гореспоменатото ограничение. Моля ви премахнете го защото в българския език съществуват думи с по три букви, пряко свързани с музиката, които при все това се използват често във форума.

Отговорено

Даааааааааа!

От години искам да го предложа това!!! Просто ме изкарва от нерви...

Веднъж търсех една много хубава тема на niki123 май за DI Box. Е добре че мога да боравя с адванесед гугъла, че иначе още щях да се чудя по какво да я търся...

Честичко ми се случва. Заради това мразя търсачката.... успех да намериш в купувам-продавам "Boss DD6" или Вокс или нещо друго от Берингер :hysterical:

Отговорено

И какво стана сега .... Глас народен - глас в пустиня! ХАЙДЕ поне някой от модовете да отговори. Иначе тази секция от форума е напълно излишна. На предложението от колегата @gorer също никой не отговаря. Какво става?

Отговорено

Ще видя какво може да се направи по темата.

П.П. Модовете също са хора и не киснат 24 часа във форума,колкото и да им се иска. :beer:

Отговорено

Това е направено с цел да се пестят ресурси и да не се пречи на производителността... а и не на последно място пести доста време. Защото при 2 букви написани за търсене е много вероятно да отговорят повече от половината постове във форума. С 3 букви пак сме там някъде. Ако пуснат 3-ма човека търсене по нещо такова 2-3 буквено форума ще забие със сигурност.

Отговорено
.........П.П. Модовете също са хора и не киснат 24 часа във форума,колкото и да им се иска. :).......

....да де то т'ва е ясно :greenball:. Относно търсачката - жалко ... и аз си мислех, че е някъде там проблема. Все пак се надявах да има начин да се пуснат трибуквия... Благодаря за отговорите и наздраве!

Отговорено (Редактирано)

Жалко, не знаех че търсачката е толкова кьопава, че тормози... а плащаш за тоя борд дори :greenball:. Това означава, че търсачката винаги ще си остане отвратителна....

нищо, за такива като мен има

http://www.google.com/advanced_search?hl=en

и в domain се слага форумо.

така ако търсите Boss DD6 или DI Box, 100% ще успеете :)

Редактирано от Fenix
  • 4 years later...
Отговорено

е, поне трибуквени думи можеше да минават през търсачката. все пак търсачката е за търсене, не е за производителност. със сигурност по-голямата част от аудио хардуера, който се продава съдържа по-къси от 4 букви думи в имената на моделите. наистина ли би било фатално за производителността, ако се разреши търсене на трибуквени думи? едва ли.

не може ли да се направи така, че рестрикцията с броя на буквите да не важи, когато търсиш обяви в "Продавам" ?

Отговорено

Ще може, ама след месец - два. Просто форума е форум, а това,че ние се опитваме да го ползваме за обяви е друго. Но скоро време очаквайте решение на проблема.

• 4 weeks later...
Отговорено

И мен винаги ме е ръчкало това ограничение от четири или повече символа за търсене, а форумът принципно наистина не е платформа за обяви. Но можете да използвате Google за търсене във форума ето така (примерно, за случая на Baby Thomas):

DFH site:forum.muzikant.org

Това е еквивалентно на вмъкнатото от Феникс, просто е по-бързо и кратко.

• 1 month later...
Отговорено

Ами ... щом казват че търсенето на 3-буквени думи товари – помислете за някакви "exeptions" - list/array от думи, които знаете че се ползват/търят - и след проверка на дължината да попадат във няка'в regex ... и така ...