Jump to content
Българският форум за музиканти

Молба...


kasiopea

Recommended Posts

Здравеите казвам се Петя на 17 съм и съм от Хасково. Имам голямо желание да се науча да свиря на акустична китара, но за сега има един доста сериозен проблем такава липсва :) поради финансови причини. Опитах се да си намеря работа за да спестя и да си купя, но зарадаи годините никъде не искат да ме вземат. Така че ако някои има някаква стара китара, която вече не ползва и събира прах някъде бих се радвала да ми я подари :)

 

Извинявам се и че първият ми пост тук е такъв , но сметнах че именно тук има някакъв шанс желанието ми да се сбъне поради големия брой музиканти на едно място :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:ok: Поздравявам желанието ти, но тази работа с подаръци не винаги става! Влез в някой музикален магазин, харесай си някоя достъпна китара, запечатай я в съзнанието си, сънувай я често и много скоро ще разбереш дали наистина искаш да свириш, т.е. ако желанието ти е голямо и искрено, а не спонтанно, ще намериш начин да си купиш китарата.

П.П. Ако все пак някой ти подари китара, това си е направо като шестица от ТОТО-то! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имах познат, който 5 години събираше пари за цигулката на мечтите си и най-накрая успя да си я купи, тъй че както казаха по-горе, ако имаш истинско желание и страст ще намериш начин :thumbs_up:

 

Поздрави!

Редактирано от Dormas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 17 години не би трябвало да е проблем да работиш.. стига да има работа де.

И все пак аз примерно имам китара която не прави друго освен да събира прах, обаче не съм в България в момента.

Не е невъзможно да се намери някой който би ти дал китара, може дори да не е във форума, но все пак опитай се да си купиш своя, не се надявай само на това някой да реши че китарата му е ненужна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами всъщост проблем е защото на никой от шефовете не му се занимава с документацията която трябва ако наемаш непълнолетен. И не чакам само на някой кото реши че не му трябва китарата започнала съм да си сабирам пари и от началото на месеца съм събрала иключителния капитал от 20 лв :thumbs_up: Пък и нали надеждата умира последна реших че можеби има накакъв такъв човек :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В момента и аз мечтая за две(даже три, дори четири( :ok: )) китари и нямам никакви пари дори само за четвъртинка от едната, но си точа лигите и се грижа за тях, та надявам се скоро(до месец) да имам поне едната. :thumbs_up:

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този месец 20, следващия 30 и така.

Ако трябва използвай познанията си в дадена област за да правиш услуги срещу дребни суми. Аз така направих, тъй като родителите ми казаха "Глупости, никога няма да вложа в някакво си твое хоби".

Точно един месец по-късно бях собственик на най-любимата ми китара - "Кремокастер" - акустична, с 4 вида струни по нея, защото бившия и собственик не е имал пари за струни и е слагал каквото има, подпухнало от държане на влага тяло, 2,5см разстояние между грифа и струните на 12-ти праг. И все пак бях дяволски щастлив. Независимо от това, че е най-отвратителната като звук, поведение и пипане китара, която съм пипал, до момента е свързана с най-много приятни спомени.

Накратко - много по-щастлива ще си ако положиш труд и в последствие той ти се отплати. Когато нещата кацат наготово, удоволствието е пренебрежимо.

Дерзай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей ми какво да ти кажа и аз така изках като теб но в последствие събрах сумата и сега след година едвам чакам другата седмица електричката да си взема та нещо като е твое не се отнасяш към него с нехайство смятам аз.Ако някой се намери да ти подари китарата си ти няма да се отнасяш към нея като твоя ще се отнасяш с небрежност :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Кухарка "Кремона Казанлък" върви по 20-30 лв и има във всяко домакинство.

Моята съм я подарил на баща ми, иначе щах да ти я подаря.

 

п.с. - аз обаче не ти препоръчвам такъв долнопробен инструмент - само може да те откаже от музиката.Кой знае, може това да е била и целта на комунистите, да отвращават младежта от музикални занимания, чрез производство на скапани китари. :thumbs_up:

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дете, най-сладко ще ти е ако успееш сама да се пребориш за китарката. Не е проблем на никого да изчака една година или дори и повече, за да си купи това, което му е на сърцето. За първа купена от мен китара съм събирал 5 месеца и после мизерствах още 4 поне, за да изляза от авансите. :)

 

П.П. С риск да прозвуча гадно, ако някой от нас иска кола, например, не отива да пише във форумите на Порше, че много му е на сърце да кара кола и ако някой има някое старо Порше, което хваща прах... Нали? Звучи абсурдно. Не става така просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

20 за половин месец не са малко, предвид, че един Walden струва 170. За 3-4 месеца ще събереш, а може и за по-малко ако мама, татко, батко, баба и дядо помогнат.

 

ПС. Направо им я поискай за Коледа.

Редактирано от Twang Zombie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм само за един човек, който се е сдобивал с безплатна китара. Съдбата му е възпята в "Buy a gun, get a free guitar" от най-страховитата банда на света Deadbolt. Все още понякога сънувам кошмари и се будя през нощта разтреперан и облян в пот.

 

Наистина те съветвам да си купиш китарата :yes: Тези безплатни китари... те са опасни.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук имаше няколко случая, в които това се случи - жребии и томболи за китари и друга техника. Надявам се хората, които декларираха висока мотивация тогава и участваха в тегленето - все още да я поддържат и да напредват с инструмента.

 

А темата мисля, че се напълни с полезни съвети, което я прави донякъде изчерпана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.