Jump to content
Българският форум за музиканти

Рок Джем част 2


Recommended Posts

Реших и аз да се поставя на ваше място - в рамките на час час и половина да запиша нещо върху джема . Ей не ви е никак лесно мамка му . 1 час саунд правих и накрая се отказах - явно е че ВАмп на Беринджър си има лимит или пък аз не мога да му изкарам душичката . Карай - като порасна шъ си събера пари и шъ си купя нещо по така .... Е в крайна сметка ето какво записах http://media.putfile.com/Rock-Jam-with-me . Всичко това ме навежда на мисълта че нищо не пречи и басисти да си бичат сола - разбира се колкото можем . За протокола - записвам с Ямаха RGX220DZ и с процесор Vamp-2 на Беринджър директно в компа през аудио карта SBLive на Креатив - картата е на 3 години и нещо . Микса го правих в 5 сутринта на тихо - надявам се да не е много зле ... Следващия да влиза моля .... Цеко :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 103
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ей не ви е никак лесно мамка му . 1 час саунд правих и накрая се отказах

 

 

Бързо си се отказал брат :) от вчера откакто се чухме по скайп още съм на фаза саунд...да видим кога ще стигна до свиренето. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си го ударил Занев,много ми свясно изсвирени китари :D .Пък и виждането ти за рок солиране явно доста се приближава до моето(като изключим шред моментите,ама тях ги правя за да съм в крак с модата :rolleyes: )И саунда не е в никакъв случай не е лош,съвсем леко синтетичен,ама срещу това нищо не може да се направи когато се използва процесор.

 

Вземи по често да свириш на джемовете(имам предвид не само като предоставящ бекингтрака и ако разбира се ти се занимава и имаш време :) )

 

 

п.п.@Telerig

 

Ако някой вземе та ми разфасова бързите пасажи(което не ще да е особено трудно),ще открие,че представляват една гама нагоре надолу,общо взето :rolleyes: .Толкова ми е останало в главата

Пък и не знам никакви модерни номера(като флойдроуз техники,тапинги и тн)На времето слушах Малмстийн,а той много много май не правеше такива работи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко отговори - 1. Гео доволен съм че оценяваш темата като свежа - аз много ценя твоето мнение и ако някога - след дълга и успешна кариера на топ басист - се кандидатираш за кмет на Каварна ще те подкрепя с две ръце - сигурен съм че ще докараш още по яки групи ... А по въпроса за ФСБ - пак си прав - те са ми стари любимци - лиричната част е някаква моя перефраза на един момент от Безсъница - от концертния албум 1985 - много ми лежи на сърцето кво да се прави .... 2. Telerig приятелю не че съм се отказал бързо - просто през определен период от време забравям че все пак ВАмпа си е ВАмп и колкото и да го бъзикаш няма да стане Boss-GT8 да речем - явно всеки ценови пояс си има таван на възможностите за жалост .... и ти дано по бързо да приключиш с пробите та да ни зарадваш с нешо .... 3. Кольо - оценки от тоя тип и то изказани от китарен гуру като теб могат само да ме ласкаят въпреки че знам че ти си добре възпитан и толерантен човек . Знам че съм далеч от това да се наричам китарист но пък ми харесва да подрънквам - затова ти благодаря искрено - това е голяма мотивация за мен . А че саунда е синтетичен - прав си но с такава техника разполагам за жалост . И по въпроса за джемовете - умишлено не свиря в всички - просто не искам да досадя на колегите с моето присъствие навсякъде . Пък и знам че китаристите са доста ревниви и не винаги гледат с добро око ако басисти да речем вземат да се правят на китаристи - поне личния ми опит е такъв ..... 4. tocata благодаря ти за цялостната оценка на начинанието досега . Само дето се чудя кога ли и теб ще те засърбят ръцете та барем драснеш нещо върху джема та да се облажим и ние ..... Все още не съм загубил надежда .... Цеко :rolleyes: :rolleyes: :):D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Х'аде и аз да се изложа с резилтата от последния един час. Но пък се накефих да си посвиря ....10х Занефф, 10х пич :)

 

http://synchu.muzikant.org/Z70_rockJam2.mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре synchu - много яко се е получило . Абе пич ти уби змея с тон - я казвай веднага как става това ..... кви са тия процесори ли кубета ли - много яко се чува ..... чакам с нетърпение инфо от теб . Цеко :);) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Х'аде и аз да се изложа с резилтата от последния един час. Но пък се накефих да си посвиря ....10х Занефф, 10х пич ;)

 

http://synchu.muzikant.org/Z70_rockJam2.mp3

 

:) Евала брате!!! ;);):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

жалко е от туй *уте файл немога да слушам :)

 

и аз не мога но там малко по долу от плейъра има един надпис "клик хиър то доунлоуд медиа". после натискаш "некст пеидж" прехвърлят се страници от 1 до 20 и на дваистата е файла за сваляне(точно над снимките)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Black_bird Мерси за добрите думи, наборе!!! :)

 

@zanev - Ами поради късния час не беше с мик.

Веригата -> Framus Guitar-> H&K Tubeman II -> Dynacord Ref 1000 alltube combo -> Palmer PDI09 (DIBox от изхода за говорителите) -> Soundcraft пултченце -> Samplitude Soft. В Samplitude малко дилей, съвсем малко компресор (Voxengo.com Marquis), и съвсем малко EQ (Eliosound.com AirEQ).

 

Във ФСБ часта (както Geo вече я "кръсти" :D хехехе ама много удачно) във веригата има и Boss GT6, заради дилея и да е по-интересна ;)

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://media.putfile.com/Jam-11

 

ето и от мен малко рок , не стана гот , но всеки има дни в които свиренето не вьви :):D;)

 

Респект кьм всички вэели участие преди мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно е друже.Това определено е най якия вариант досега.Много разнообразно и страшно добре технически изпълнено.Направо прегази. :) .

 

п.п.Саунда също е супер

 

п.п.п.А това,че не е станало гот ,направо го забрави

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти Коко, много съм полъскан от това което каэваш эа мен ,,,,,,,,] tvoiat variant cepi iako :D

Хубаво е че, всеки свирил в джема, усеща рока по свои собствен начин............

Эанев ,благодаря эа това, че ни върна в добрите стари години :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.