Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
boqng

Професионални мониторни колони Behringer

Recommended Posts

Здравейте, 

не знам дали това е точното място, на което да пиша, но друго не намерих. Извинявам се предварително, ако вече има подобна тема, но не намерих. И така, направо на въпроса. Предлагат ми 2 професионални мониторни колони Behringer B2030P. Да попитам, струва ли си да ги купя? Човека ми ги дава за 250 лв двете. Даде ми снимки на тях. Изглеждат запазени. Преди да ги взема, ще ги тествам лично с него. Въпроса е, какво ви е мнението за тях? Какъв усилвател ми трябва? Надеждни ли са? Имам предвид, дали няма да дадат някакъв дефект след месец - два, или нещо подобно? Какво да гледам, за да разбера дали имат някакъв дефект, или нещо подобно? Как им е звука? Според вас имам предвид! Как е баса? Ако се сетите за нещо да допълните, ще го прочета с удоволствие!

 

Благодаря предварително!

 

Лек ден! :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вземи си активни. Това е моят съвет ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Иначе мнение за този модел? И за марката, като цяло? Струва ли си? Защото, ако не са качествени и не си струват, направо си взимам Logitech Z323, без да се чудя. Вярно, по-слаби са, но си струват .. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не се занимавай с Берингер, направо си вземи студийния комплект на Logitech Z323, сам си си отговорил, че си струват!

Извинявам се, но не можах да се въждържа!  :greenangel:
   И ако автора е сериозен в питането си:

Не е зле да уточниш по конкретното предназначение на озвучителната система. Някои хора не харесват така наречения флат звук, който предлагат повечето студийни монитори. Също така да си изясниш разликата между пасивни и активни монитори. Тогава въпросите ще добият по-смислен вид!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Само махни "професионални" от въпроса и ще ти е ясен отговора. :godbless:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By gonga
   Здравейте Хардуер Гурута!

   Нуждая се от преобразувател/конвертор за мониторни колони от САЩ. Колоните имат следните параметри за волтаж и ватове:
     500 Watts peak output per pair 250 Watt RMS output per pair Each speaker produces 125 watts peak and 250 watts RMS Input voltage: 120V

   Повече инфо за студийните монитори: http://www.ebay.com/itm/Rockville-APM8W-8-2-Way-500W-Active-Powered-USB-Studio-Monitor-Speakers-Pair-/391403543624?hash=item5b21781c48   Колко WAT трябва да поддържа конвертора? 250, 500, 1000 ?
   Препоръки за определен конвертор за тази цел?
   Специални насоки, препоръки?   Благодаря предварително!
  • By the.runner
   Здравейте, маниаци!

   Имам нужда от съвет относно закупуване на две тонколони за слушане на музика. Разполагам със усилвател Technics SU-V55A. Информацията, предоставена от Technics, която виждам за модела е: изходна мощност на 4 ома - 2 х 100 вата; изходна мощност на 8 ома - 2 х 60 вата.

   Помещението е 30 квадрата. Търся колони, които да изкарват качествен звук, хубав и плътен бас и не на последно място да свирят силно, без неприятни изкривявания.

   Бюджетът е 300-400лв. Предполагам, че няма смисъл да гледам нови тонколони за тези пари. Въпросът ми е по-изгодно ли ще бъде да поръчам някъде да ми ги сглобят ръчно или да се ориентирам към готови модели втора употреба? И съответно какво бихте ми препоръчали като модел, приличен за тези пари?

   Поздрави!
  • By Koobenot
   Здравейте, колебая се между два смесителни пулта:
    
   http://www.musicworld.bg/bg/c_1215/i_42299/BEHRINGER_UB_1222FX_PRO_new.html
    
   http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_27868/BEHRINGER_XENYX_X1204_USB.html
    
   Ясно е, че 1222FX разполага с повече канали, но дали качеството на EURORACK серията е по-добро от XENYX ?
    
   Някой от вас ползвал ли е поне единия или пободен на тези двата от същите серии и какво можете да кажете по въпроса?
    
   Благодаря предварително.
  • By mitko5000
   Здравейте,
   От няколко години се занимавам с продуциране на електронна музика. Абсолютно самоук съм заради това нещата не стават бързо. Вече стихнах едно прилично ниво на създадените от мен тракове и мисля, че това което ме спира в моето развитие е техниката. 
   Още като започнах си взех нисък клас студийни слушалки - AKG K99. Мога да кажа, че съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН. Според мен това беше изтрел в десятката. Много добри слушалки, които вече ме държат трета година.
   Преди няколко дни ме прасна по главата "гениалната" идея да си взема студийни монитори. До такъв извод стигнах след контакта ми с по-успели продуценти и четене на теми. Всички препоръчват да се ползват колони за миксиране и мастеринг. От там дойдоха доста въпросителни. След като си взема не скъпи монитори това ще подобри ли осезаемо работата ми? Дали най-накрая ще успея да докарам трак достатъчно качествен за издаването му в лейбъл?
   Та такааа... 
   Започнах да разглеждам модели. Бюджетното ми ограничение е до 360 лв (това е абсолютен максимум). Спрях се на 2 модела
   http://www.thomann.de/gb/maudio_bx5_d2.htm
   http://radoslavmusic.com/p/m-audio-bx5a-deluxe
   Някой ако може да каже разликата... Нещо не я виждам 
   и
   http://radoslavmusic.com/p/alesis-monitor-1-mk-ii
    
   Понеже бих пречил много на съседите и ми дойде "гениалната" идея да си направя някакво подобие на студио в мазата. Бих казал, че помещението е подходящо за целта. Доста е малко и няма да има нужда да увеличавам много. 
   Обаче за да правя студио ми трябват още неща. Някои може ли да ги сподели с мен. Знам, че за момента микрофон не искам. Нямам зорове да записвам вокали.
   Ако има някакво значение ще продуцирам транс и хаус за момента.
   Благодаря предварително!  
  • By Baby Thomas
   След два месеца мързел най-сетне реших да си модна MIDI педалиерата. Из нета има различни модификации, най-често срещаната от които е пускането на фантомно захранване през MIDI кабела, за да не се мандахерца още един захранващ кабел и да заема място в разклонителя. Инфо за този мод в нета има, но тези, които аз видях, не ме изкефиха изобщо, даже смея да кажа, че имаше откровено грозни и бездарни варианти.
   Започваме със списък на необходимите инструменти и джунджурии (от горен десен ъгъл CCW):
   отвертка плюс, френски ключ, жици, cable stripper, малки клещи, помпа за разпояване, припой за запояване, гъба/тел за почистване на поялник, дрелка (може и истинска, не като тази), очила против стружки в очите, поялник (по възможност да не е от 6 лева като моя), мултиметър, step drill bit (по възможност читав, не като моя след 5-6 дупки да е за кофата), MIDI кабел, свободен MIDI накрайник, подложка за мишка или нещо друго подходящо за предпазване на мебелите при запояване, двупозиционно (DPDT) ключе, перманентен маркер.
    
   Време за изпълнение на задачата: тройно повече, отколкото ви се струва на пръв поглед.
   Развинтваме всичко от долната страна на педалиерата:
   Винтчетата са два модела, по-дългите са за двете тесни страни, където има пластмасови "страници". Има и две винтчета за вградения траф, които няма нужда да се развиват.
   Това е отвореното ус-во:
   За по-удобна работа е добре да се махне временно зелената жица за заземяването на корпуса. Ще работим в дясната част на джаджата, следват по-детайлни снимки.
   Това е платката с MIDI куплунзите:
   Тя се намира най-вдясно и е закрепена за корпуса с две винтчета. Червените ръчички показват двете "резервни" крачета на MIDI OUT куплунга, които не са свързани и които ще използваме, за да вкараме захранване заедно с MIDI кабела.
   Отново "MIDI платката", вече със запоени проводници:
   Преди спойките е добре да се уверим с помощта на мултиметъра, че тези крачета не отиват никъде по платката и е безопасно да пуснем напрежение там. Използвал съм червен и черен проводник, но не са "плюс" и "минус", напрежението, което ще пуснем е променливо. Можем да използваме и един и същ цвят, все тъя.
   Това е на 15-тина см. по към центъра на педалиерата, след МИДИ куплунзите и тези за релетата:
   С помощта на дрелката направих отвор 6мм (май), колкото е нужно, за да влезе ключето, с което разполагате. Червената ръчичка показва къде идват проводниците, които вече запоих на "MIDI платката", падат се от ляво от тази гледна точка. Двата жълти проводника идват от оригиналния траф, който се намира в педалиерата, тях ги разпоих от платката и преместих тук. От централните два пина на суича пуснах две жици към платката, където досега бяха жълтите проводници. Трите комплекта жици не случайно са "кръстосани". Това е така, за да може ключето отвън да сочи към съответния куплунг, през който влиза захранването за педалиерата. Предпочетох вътре да е грозно, но отвън да е по-логично сочещо. Ще го видим след малко.
   Това е платката, на която се намират изправителя/стабилизатора:
   Ръчичката показва къде са влизат оригинално жълтите проводници от вградения траф. Сега там са двете жички, които тръгват от средните пинове на суича. Пак казвам - захранването е променливо и няма нужда да спазваме поляритет/цветове на кабелите. На тази снимка се виждат също изправителните диоди и стабилизатора 7805, който е закрепен за корпуса.
   Това е монтираното ключе, изглед отвън:
   Когато се цъкне в посока към MIDI куплунзите се активира фантомното захранване, когато е щракнато към оригиналния захранващ куплунг (вляво, не се вижда тук) си работи както си е с 220/230 волта. Надписал съм позициите за още по-сигурно. Левият надпис PHP не означава "PHP: Hypertext Preprocessor" ами PHantom Power. Малко сисадмински хумор.
    
   Педалиерата е готова, можем да сглобяваме. Добавеното ключе играе роля и на вкл./изкл. прекъсвач. Дори да пуснем двете захранвания едновременно пак няма да взривим нищо. Да минем към втората част от проекта.
   Това е леко разфасования трансформатор, който ще използваме за фантомното захранване:
   Вече бивш 12vDC адаптер от някакво съмнително зарядно за батерии. Имаше диоден мост и кондензер, които бяха насилствено премахнати. Трансформаторът е 500мА (уж) и подава малко над 12 vAC без товар - идеално за нуждите ни. На тази снимка се вижда, че съм използвал кукички за закрепването на проводниците. Спойката си е спойка, но е добре да има и механична връзка.
   Вече запоените проводници:
   Навсякъде, където мога, използвам shrink tube. Много ме кефи. Термошлаух май беше по нашенски...
   Това е една от най-пипкавите и досадни части - работата по MIDI куплунга:
   Оригиналният MIDI кабел се реже близо до единия край. Оставих си 5-6 см, за да мога да го ползвам някой ден за проби или нещо такова и го прибрах в шкафа. След това отрязания край на кабела (заедно с този, идващ от трафа) се нанизва на два броя термошлаух и капачката на MIDI конектора. При запояването трябва да спазваме поредността на кабелите:

   Оплетката е на пин 2 (средния), жълтият проводник на пин 4, белият на пин 5. С мултиметъра трябва да се провери кой цвят къде отива на отсрещния конектор. Кабелът е прав: 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5. При мен синият и червеният проводник са за пинове 1 и 3 - там запоявам кабела, който идва от трансформаторчето. Тук са вече запоени и с термошлаух.
   Готовият MIDI куплунг:
   Тук всичко е готово за опаковане. С металната скоба съм хванал и проводниците, използвани за фантомното - няма мърданка!
   Вече опакования куплунг:
   Вдясно се виждат двата броя термошлаух и двата излизащи кабела.
   Остава да проверим дали всичко работи. Навключваме всички кабели и палим:
   Цъкам бутон номер 3 - Clean+Chorus+Delay. Я, бачка!
   Червената ръчичка показва новозапоеният MIDI куплунг, от който излизат двата кабела - кабелът за далечния MIDI куплунг (който влиза в МИДИ педалиерата и който носи и фантомното захранване) и кабелът, идващ от захранващия трансформатор. Забелязва се и крайно селското "запечатване" на траф-корпуса с помощта на свински опашки. Мисля да го залепя с някакво лепило, но нямах налично.
   Все още работи:
   Цъкам и други пресети - бачка си ОК. На снимката пресет номер 7 - мощен Reverse Delay за RHCP's Give It Away.
   Има и други модификации за тази доста използвана MIDI педалиера, например слагане на чипове с къстъм фърмуер или прекарване MIDI/захранване/аудио през кабел/куплунг. Последното е хитро, но иска доста повече чоплене, още куплунзи, дебел кабел, а и не знам колко ще пострада сигнала от цялата процедура, така че не смятам да го правя. Един фен беше си сложил 1/4" жак на МИДИ педалиерата, така че включваше Уа-педала в нея, а беше пуснал и захранване за към Уа-то. Ентусиасти много, но аз съм дотук...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.