Jump to content
Българският форум за музиканти

Фалшиви струни Elixir !


rudibass

Recommended Posts

Колеги, напоследък в Бг са се появили фалшиви струни Еlixir Nanoweb. Кпуват ги от така небезизвестния световен сайт за продажба на боклуци и ментета Aliexpress. Струват 10 долара.

 

 

Всъщност ме светна един колега Razboinik. Ако не беше той да ми ги покаже, сега щях да съм щастлив притежател на 5 комплекта ментета. Тъпото е ,че кутиите са почти неразличими от оригиналните... Но струните се различават коренно..

Фалшивите стоят грапави - няма го мазния ефект на покритието на Еликсир. По -тъмни са  и за тренираното око начина на навиване в краищата е различен.

Защо пускам тази тема всъщност. Хубаво, в Алиекспрес са 10 долара - каквото плащаш това и взимаш , но в XXX се продават по 50 лева .. Един пич от Велинград супер учтив и т.н твърди, че са внесени от Чикаго .

 

 

 

Реално тука врътката е на лице.

Имайте в предвид че 4 струнен комплект в Щатите струва 35-40 долара..С доставка стават 45$.

 

С уважение Гого

Редактирано от musicman
Всички знаят кой е сайта, не искам проблеми с тях
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, айде спрете се :)

 

Казал съм ви 1000 пъти, че пазаруването от сайтове, където се поощряват измамниците си е лично ваш проблем. Тази тема е 2982374-тата в която някой предупреждава другите как в един определен сайт имало ментета.

 

Ми има, такава им е политиката, колкото и теми да пуснете все ще има. Айде спрете се вече :)

 

Не мисля тук да бъдем съдници или критици на политиката на другите сайтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам възмущението на musicman, но темата е за съществуването на такива струни, а не за конкретен сайт или политиката му.

Следващият път могат да ги предложат в друг сайт или дори в магазин. Просто е добре да се знае, че има подобно "копие" на оригиналния продукт, а всеки сам преценява откъде да пазарува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото изтрих конкретиката ;)

 

Ако темата се преориентира в това как да различим фалшивите - веднага я отварям. Мисля, че така ще е много по-полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също имам бас "Еликсир" от въпросния сайт, лично си ги купих с две наум, че най-вероятно са менте. Но тъй като съм купувал и истински продукти (крадени, от склад, поточна лини, без опаковка и т.н.) реших да пробвам. Пък и цената бе символична.

 

Тъпото е, че на сайта има примерно 500 "like"-а и почти никак минуси. Което обаче е по-скоро за доставка на стоката, отколкото за качеството ѝ. Чак след като изчетеш амнайсе страници можеш да срещнеш мнения, че са менте. Ама според 4-5 човека от 500...

 

След като дойдоха ги сравнявахме с идентични истински. Всичко е много близо. Зеленото на кутийката имаш леко по-друг нюанс (по-блед ли беше, по-тъмен ли, забравих), а самото покритие в края, където свършва, се забелязваше, че е някак по-друго. Но то не се и знае дали не е от партидата или промяна в технологията да речем. Просто са много близки и тези разлики по-горе са не само минимални, ами и намерени при ситуация, когато определено смяташ, че може да е менте и търсиш такива разлики. В една нормална ситуация си влизаш с двата крака одма. :)

 

Възможно е да има различни партиди от тези ментета, така че други бройки да са по-различни, примерно да се познават по-лесно. Възможно е дори отначало да са пуснали малко истински, за да зарибят народа, казва ли ти някой... ;)

 

Най-добре е да се сложат и да се свири, за да се прецени. Аз мойте обаче още ги държа в шкафа, че имам едни, които все още стават.

За съжаление не си купих от китарните, просто нямаше от моя размер (9-46), там доста по-лесно щях да ги изловя, ако са фейк.

 

При всяко положение - внимавайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От същия сайт си взех и аз - сложих ги на единия бас, а на другия сложих купени от магазин тук. Разликата е от небето до земята (като звук) - честно казано не съм ги оглеждал, но ги държах около месец на баса и ги разкарах - може и да струваха около 15-16 лв. (миналата година по това време горе-долу), но още от самото начало нямаха никакъв тон и дори на пипане ми бяха различни (това обаче може и да си го внушавам). Според някакъв коментар във въпросния сайт, това били стари струни, от които искат да се отърват и затова ги пускат толкова евтино... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега, малка бях - излъгах се...

Желанието за евтина далаверка винаги се наказва, та и с тия комплекти така. Не може струни, които струват реално в пъти повече, да се харчат по $ 10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив - може. :yes:

Купувал съм 120 EUR-ови слушалки Ultimate Ears за 40-тина лева. Оригинални, крадени, без кутийка. И други...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не са само Elixir, от Китай пристигат и други струни за бас за по 4-5$:

-Fender - червена опаковка, която не се използва от 80-те, като мохабета там е, че са new old stock;

-D'adario XL nickel wound (по-светло синьо на опковката).

Пак ги разцъкват тарикати у нас за по 20-30лв. С две думи не са виновни те, а който им дава баницата!

Редактирано от cecob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,не знам при басовете как е,ама веднъж си бях взел,стандартно съм с 10-46 в нормален строй някакви евтини струни - е то няма интониране бре,чак се почудих какво и стана на китарата,ся съм си с дадарио,че ърнитата нещо не ми звучат,като тия от едно време..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимам си бележка . Рафо, ако искаш тръкни темата . Всъщност при мене уловката беше ,че оня пич трвърди ,че са от Америка внесени.. Както и да е де. Моите извинения.

Fats е прав- евтината делаверка винаги ти излиза през носа.

С уважение Гого

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Никога не съм разбирал тези струни "с покритие", но явно за басистите са доста ценни. Специално в китарния свят дори не съм чувал някой китарист да ги ползва. А може би в този свят тек-инжинера сменя струните всяка седмица и не им пука за некорозиращото покриетие.

Аз имам така наречените acid fingers  и дори и най-добрите струни корозират за отрицателно време. И при това ги бърша и почиствам. Честно казано не знам дали еликсир биха ми помогнали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Пробвай, много китаристи ползват Elixir и малко се оплакват особенно ,когато цените в последните години станаха по-нормални! 
Аз лично не искам да чуя за други, но това е за друга тема. Сори за  :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.