Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
DamianMihaylov

Добър лютиер в България?

Recommended Posts

Ще ми кажете ли, ако някой знае най-добрия, или просто много добър лютиер в България? Че съм планирал да ми обработи една китара, а не знам при кого точно да отида... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Линк

О
станалото оставям на теб. Преценявай сам дали е добър !
 

П.С.   Прегледай цялата тема


Поздрави ! 

Пешо 

Edited by agrogrind

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Най-добър" във всичко надали има - тук във форума има предостатъчно хора, разбиращи добре от занаята - били те специализирани в производството, поддръжката на електрически, или акустични китари, или пък други инструменти. Можеш да намериш инфо за тях като просто търсиш думата лютиери.

Edited by 7thString

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако уточниш за каква китара става дума ще бъде по-лесно.

Ако е електрическа:
http://dikaguitars.com

http://www.kdbasses.com

 

За класическа или акустична са други специалистите. 

Edited by разбойник

Share this post


Link to post
Share on other sites

Зависи за какво ти трябва. Ако е за електроника, сетъп, левелинг, смяна на прагчета или други подобни ремонти и си от София, аз или някой от другите софийски  колеги, можем да ти свършим работа. Ако става въпрос за счупване или някакви по-особени изисквания, по-добре да се обърнеш към тези, които изработват инструменти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Напиши от къде си и какво точно ще се оправя на китарата. Така въпросът ти е безсмислен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря на всички! Нямам проблем с китарата, просто искам да ми бъде подобрена, изпилване на прагчета, смяна на адаптери и т.н. Отговорите бяха полезни! Ще се свържа с конкретните, които ми предложихте! Мерси! :godbless:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Vasil Belezhkov
   "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
  • By Vasil Belezhkov
   https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc
   Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
  • By sabracadabra
   Ние сме трима и търсим четвъртия, който има 2-3 часа седмично да посвирим някои от най-яките парчета на METALLICA. ЛС или 0898 82 92 01
  • By slightly_stoopid
   ЗДРАВЕЙТЕ
   Търсят се басист и барабанист за авторски проект във Варна! Може и соло китара при силно желание и идейност! Предимство е, ако музикантите пишат и текстове!
   Не искам да се заключваме в определен стил. Важно е музикантите да имат идеи за развитие. Все пак като основни определящи стилове са рок ен рол, алтернатив, пънки, фънки, ска, реге, като самите песни също могат да преминават в различни стилове. Във времето ще се сформира звученето на групата.
   Важно е музикантите да имат време за поне два пъти на седмица да правим репетиции, да имат мотивация за записи и концерти не само във Варна.
   Който има интерес нека да пише тук или може за повече инфо да ме намери във фейсбук: https://www.facebook.com/slavi.yambolov
    
    
    
    
    
  • By hegemarth
   Здравейте! Наскоро се сетих за едни струни, които един приятел си беше купил. Попитах го, но той не помни какви са били, защото беше отдавна.
   Та, въпросните струни бяха с оплетка, а не намотка, както обикновените. Решил съм да си взема и аз едни, да ги пробвам, обаче не знам нито какъв модел се водят, нито марка. Ако някой знае и може да ме насочи, ще съм благодарен! :)
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.