Jump to content
Българският форум за музиканти

Програма за смесване и мастер


Malcho_hs

Recommended Posts

Здравейте на всички! Нов съм тук и се извинявам,ако темата не е на място. Искам да помоля да ми кажете програми за смесване и мастеринг, не за правене на миксове от песни,а за финализиране на музикален продукт. Утре отивам в студио,за да запиша няколко песни,и няма да плащам за мастеринг и смесване там,а искам да взема записания и суров запис на гласа ми и да си го смеся вкъщи. Това имам впредвид. Ще се радвам да се отзовете. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки DAW софтуер ще ти свърши работа. В този раздел има теми за по-популярните такива, като Cubase, Ableton, Pro Tools... Цялото това упражнение не ми се струва смислено обаче. От питането ти си личи, че нямаш никакъв опит с тези неща, което означава, че резултатът ще е лош. Имай предвид, че смесването и мастерирането определят до голяма степен качеството на крайния продукт. След като ще даваш пари за запис, не си заслужава да го провалиш с лошо смесване и мастериране, още повече че направата им от професионалисти не е толкова скъпа в България. Ако пък наистина искаш да го направиш както трябва, ще ти трябват доста повече неща от една програма, които струват много повече от това, което ще платиш да ти го направят.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите са писали своето мнение, но и аз да допълня: смесването и мастеринга изискват доста добро владеене на музикалния софтуер, компютрите и електроакустиката. Като добавка към тази квалификация ще включа и перфектна периферия от компютър, саунд карта, монитори, добра звуко погълната апаратна... В домашни условия просто НЕ СТАВА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.