Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за слушалки


bitstream

Recommended Posts

Здравейте.

 

На скоро реших да си спретна отново домашно студио (тъй като не се бях занимавал доста време) и започнах да съмирам където каквото ми е останало и да допълвам това, което ми липсва. Занимавам се с електронна музика, като почти всичко ми е семпли и виртуални инструменти, с изключението, че от време на време записвам бас китара. Работя с Ableton Live на Macbook Pro, на скоро си закупих и звукова карта - Apogee One. Целта ми е да сформирам сранително мобилно студио тъй като от време на време ми се налага да мръдна за повечко време. Това, което ми остава за да допълня студиото са слушалки и някаква мобилна миди клавиатура. Миди клавиатурата ми е ясна, избрал съм я, само трябва да я купя, но за слушалките се двоумя. Ето двата избора, до които съм стигнал до сега:

 

- Audio Technica ATH-M50

- KRK KNS 6400 като по-евтин вариант

 

Някой може ли да даде мнение за някой от тези модели или евентуално да даде предложение от този ценови диапазон или по-ниско? Слушалките ще ги използвам колкото да си оправя нивата на инструментите и евентуално малко EQ, но финалното мастериране ще се прави в студио, вероятно дори не от мен.

 

Надявам се да ви е интересна темата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушалките са индивидуални, като обувките. Чуй в Динакорд няколко модела и си избери - това, което на мен ми звучи добре, за тебе може да е ужасно, и обратно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

BEYERDYNAMIC DT 990 , SENNHEISER HD 650 и ULTRASONE PRO 990,виж характеристиките на 3-те модела и ако намериш от къде пробвай ги,няма да съжаляваш,аз мисля да си купувам някой от 3-те модела

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.headphone.com/headphones/sony-mdr-v6.php#tabs

 

Това е моето предложение, което е и по-евтино................. Единственият проблем е, че го няма в БГ .......... В този сайт си има таблици за сравнение на честотни и други характеристики. Можеш да сравняваш различните модели .............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Позабавил си се, да :hooray: . Що се отнася до слушалките и аз ползвам V6 от около десетина години и съм доволен. Сравнително добър звук и изолация, както и много здрава изработка. Били са с мен къде ли не, тъпкал съм ги в раници, кейсове с кабели... като нови са. За 10 години само наушниците заминаха и се наложи да ги сменя. Апропо, в Динакорд се продава MDR-7506, които са същите слушалки с единствената разлика, че жакът е позлатен, което няма никакво значение. Идват и малко по-скъпички.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.