Jump to content
Българският форум за музиканти

Icarus

Members
 • Content Count

  1,824
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Icarus last won the day on June 16 2014

Icarus had the most liked content!

Community Reputation

440 Excellent

About Icarus

 • Rank
  убавьец!
 • Birthday 08/05/1988

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/george-branekov
 • ICQ
  306644759
 • Skype
  georgebranekov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Стара Загора/София
 1. Icarus

  Slash в София

  Страхотен концерт, кошмарен звук. Рядко съм бил на концерт (включае и родни банди в мазета и дупки с две маси на кръст), където ми е било толкоз зор дори да разпозная песните, при все че съм скъсал от въртене касетките на Гънс на каст'фона, и че съм изслушал соловите албуми на Слаш по 215346 пъти всеки. Много се съмнявам да стъпя повече в тая зала. Иначе две седмици по рано същите озвучители със същата система в Бургас раздаваха много добър саунд, така че не е в тях проблемът. Учуден съм, и че само едно припаднало момиче изнесоха на ръце, грам въздух нямаше в тая дупка.
 2. Icarus

  Cherchez la Femme

  Вери е найс, а краят на видеото също е добър
 3. Icarus

  Joe Satriani - The Extremist

  Много есктремно свирене!
 4. Е, не, и стандартен строй си е гот, малко по-шибано е за акорди от отворени строеве, но става Но високичък екшън си е задълже, иначе задираш грифа, и не звучи добре.
 5. Покрай подобни авангардни прояви винаги се сещам за едно страхотно филмче, Untitled - A man kicking a can?!?!?! - It's a bucket.
 6. Само да вметна, бил съм на Близу, Мтел, и на Виваком, трудно ми е да определя между Мтел и Близу кои точно са по-големите цигани и бастуни, защото са, и поддръжката им е довиждане, ама Виваком бият всичко по ментеливост, кожодерство, некомпетентност, мизерност, и като цяло, тъпост.
 7. Беше удоволствие да слушам С времето започнах да обръщам много голямо внимание на характера на музикантите, които слушам и харесвам, и това как говорят по време на интервюта (защото не е като да пия всеки ден кафе с тях, та от интервюта...), какво разказват, и как се държат като цяло, започна адски много да ми влияе доколко харесвам музиката на някого, и като цяло съм много по-склонен да си падна по не дотам добър инструменталист, който е с готин характер, отколкото супер добър и нахъсан техничар, който е бастун в живота и се държи като 'дръж ми шапката'. В случая с Вяра чувам, че както е страхотен музикант, така и е супер пич. Евалата!
 8. Оха, че и на десет минути от вкъщи Много добре!
 9. Има ли подобна практика с такса, или нещо тип членски внос някъде? Знам, че на територията на София трябва да имаш разрешително, което май не се заплаща? Тук ти ще знаеш, споменавал си за процедурата доста пъти във форума. Дали обаче да се питам въобще колко хора са си направили труда да си извадят такова. Ако с това си вади човек хляба (както примерно ти, доколкото знам), би трябвало да бъде ОК с това да си плаща някаква такса. Да речем аз си плащам данъците, а свиренето си е работа, при това доста. Не като да клатиш крака по цял ден като лелките в държавните пощи преди години, помня как съм се редил на опашка с баба ми за пенсия преди 15-20 години, някъв ужас беше. Оттам ми е останало твърдото убеждение, че всички в държавната администрация за пет стотинки чеп не стават, макар че колкото и пъти да съм имал вземане-даване последните години, са били много услужливи и любезни всички.
 10. Ама никой не забранява на никого нищо, в конкретния случай става дума за А) Главната улица и стария град (за тия с дипломите), Б) За градската градина и централния площад (за тия без дипломите, но имащите да покажат нещо) и В) целия останал град за абсолютно всички, които имат желание за това.
 11. Готина идея, до една степен. Харесва ми това, че хората искат тези, които да свирят на улицата, всъщност да могат да свирят. Не ми харесва обаче това за дипломите. Макар че от друга гледна точка, зоната (доколкото познавам Пловдив) за тези, които нямат документи, но могат да докажат някакви изяви (каквото и да значи това), ми звучи приемливо, градската градина е супер място Примерно като се мотая из София ми действа по-скоро изнервящо, когато някой звучи зле. Не говоря за посредствено или скучно, не съм капацитет, просто за зле (фалшиво, но за сметка на това неритмично), и това се чува и с невъоръжено ухо. ^На Сердика (предполагам говориш за двете момчета с кухарките, които са често и по Витоша, малко по-надолу) пичовете поне могат да пеят сносно. Да, свирят тъпотии (за мен), но това е съвсем друга тема, според която 2/3 от клубните банди наоколо не трябва да ги има
 12. Icarus

  Вицове за музиканти!

  ^Нашенец пред паметник на Байрон - Гьоте, Гьоте, Малка нощна музика, а, та-та-тааааам...
 13. Предполагам би могъл да запишеш някой акорд или тон изсвирен с различно зададени параметри през определена стъпка (например 10, 20, 30, или 1, 2, 3) и в някой аудио редактор да проследиш и сравниш как се променя темпото. Например един тон с равна динамика в продължение на минута. Така ще разбереш как са "разфасовани" стъпките в процесора. Можеш да сложиш по-голяма дълбочина за да е по-ясно на графиката на wave формата, след което да си преброиш в рамките на една минута какво се случва, и да преобразуваш всичко в една стойност (по примера на Евтим). Трябват ти само калкулатор, аудио редактор (безплатни, които да показват wave графиката валяло), и десетина минутки
 14. Абе, не съм много фен на твърдите алкохоли, ама с'я от време на време не е зле. Като явно доста хора тука, се кефя много на готина домашнярка - традиция си е, един вид. Направили хората, искат да почерпят по чашка, да стане приказката. Разбира се при положение, че знаят как да я направят, иначе гнилите плодове със спирт и захар в бидона не ги броя. Купешките не ме кефят особено, макар че Стралджанската и Троянската не бяха лоши. С айрянче и самардала много вървят. Разбира се с уговорката, че не става дума за оливане.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.