Jump to content
Българският форум за музиканти

Icarus

Members
 • Content Count

  1,833
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Icarus last won the day on July 31

Icarus had the most liked content!

Community Reputation

443 Excellent

About Icarus

 • Rank
  убавьец!
 • Birthday 08/05/1988

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/george-branekov
 • ICQ
  306644759
 • Skype
  georgebranekov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Стара Загора/София
 1. Icarus

  Soulful Bluesy Groove JAM

  Евалата, чудесно свирене! Много ми харесва как следваш акордите! С радост ще се включа след летните пътувания и т.н., подложката е доста лежерно-приятна!
 2. Icarus

  Revelation Jam (Joe Satriani)

  Много е замрял тоя форум. Айде да го съживим малко. От предното ми пребиваване наоколо Джем разделът ми беше от любимите, имаше една купчина хора които се включваха със супер разностилни интерпретации в какви ли не джемове. Предлагам ви да нагънем малко жица за Джо Сатриани, който е рожденик тоя месец, ето го моят опит: А пък ето тук е подложката която съм ползвал и е доста окей, благодарение на някой безименен герой: Може да си я свалите с всеки youtube to mp3 онлайн конвертър, като примерно - https://ytmp3.cc/en13/ Качеството е отвратително на бекинга ама това е джем, баси, няма да печелим грами орден Стар Планина.
 3. Многострунните бас китари са много яки, доста дълга редица от имена са ползвали такива из една купчина записи и концерти от 60-те насам. Повече ми беше интересно самото видео където тия двамата си говорят разни неща - не са ми сред топ 10 музиканти за мене, но са важна част от метъл историята, а и изглеждат като пичове. Хареса ми това което Елефсън казва за метъл басистите, че в обстановка където движещата сила в креативно отношение са примерно китаристи и барабанисти, няма нужда да буташ егото си напред и ти да си "the man!". Това важи за всяка ситуация, разбира се, и далеч не изчерпва метъл басисти - има си роли, и не може всички да пилят сола нон-стоп. Сиктир от китарни сола де*ба.
 4. 68-ма съм бил на минус двайсе години, но за добро или лошо вече не сме 68-ма. Найлонови струни под път и над път. Конструкцията на китарата е за такива. От там нататък кой каквото желае може да опъне отгоре.
 5. Стара малко е темата, ама пробва ли с драйверите от сайта на производителя? Гледам че има някакъв Window/Mac Suite и ала-бала, възможно е да има reset firmware или някакво там подобно.
 6. Класическите, най-общо казано, китари (т.е. тия за найлонови струни) имат структурни разлики с тези които са направени за метални. Класическите нямат метален тръс род в грифа, и долното магаре не е пригодено за метална струни, които имат по-силен опън от найлоновите. Ако сложиш метални струни на такава китара има голям шанс да изметнеш грифа и металните струни да наядат струнника, горния мост, и самият фретборд. Ако тая китарка на снимката е с прав гриф и читава интонация, е чудесна за хижичка или за някой непретенциозен навитак. Фретборда може да се позачисти че изглежда малко гнусен, DIY вариант е с масло от орехи - вземаш ядките от 5-6 хубави сочни ореха, стриваш в мека памучна кърпа да пуснат маслото си, търкаш фретборда и праговете, повтаряш като не остане масло по кърпата, и т.н. докато минеш целия фретборд.
 7. Icarus

  Icarus

  Ако е за някой 'убав 335 мисля че мога да преживея да имам две китари, ще намеря място
 8. Icarus

  Icarus

  Пф, толкоз показва аритметиката, от рефрета на оня франкен-пълдин-страт
 9. Icarus

  Icarus

  Леле, 15 години от регистрацията ми тука, таковало си е таковатата! След известно време встрани от музициране и подобни отново започнах да отделям малко повече време на китарата си и на свиренето на нея най-вече, и се замислих и за доброто старо време в музикансткия форум. Виждам познати никове от преди години, както и доста нови - здрасти на всички! Не мисля да изписвам света както явно съм направил предните два пъти, но като се гледам на какво представлявам има няколко основни разлики от преди десет години, когато е било второто самопредставяне: 1. Вече не държа толкоз на бира колкото държах като бях на 20. Да, и аз съм шокиран също. Идеята за дълга коса умря. 2. Не станах журналист така че не ме бийте (за тази конкретна причина имам предвид). 3. Музикално си останах на грънджовете и алтернативните жици, но мисля че слушам повече прогресив от тогава, както и някои слаби и спорадични електронни залитания. Абе като цяло правилото е да има шумни китари и барабани, ако няма, значи е блус това дето го слушам в малка или по-голяма степен. 4. Бандата в която прекарах най-дълго време е No Recharge, и макар че не ми се ще да казвам че си отиде безвъзвратно, със сигурност е в много дълбока летаргия. За това сега си свиря вкъщи и тормозя половинката си само. 5. Ограничих китарите до един страт. Толкоз. И така. Та, до наоколо. Послеслов: Ей тъй изглеждам и звуча:
 10. Icarus

  Slash в София

  Страхотен концерт, кошмарен звук. Рядко съм бил на концерт (включае и родни банди в мазета и дупки с две маси на кръст), където ми е било толкоз зор дори да разпозная песните, при все че съм скъсал от въртене касетките на Гънс на каст'фона, и че съм изслушал соловите албуми на Слаш по 215346 пъти всеки. Много се съмнявам да стъпя повече в тая зала. Иначе две седмици по рано същите озвучители със същата система в Бургас раздаваха много добър саунд, така че не е в тях проблемът. Учуден съм, и че само едно припаднало момиче изнесоха на ръце, грам въздух нямаше в тая дупка.
 11. Icarus

  Cherchez la Femme

  Вери е найс, а краят на видеото също е добър
 12. Icarus

  Joe Satriani - The Extremist

  Много есктремно свирене!
 13. Е, не, и стандартен строй си е гот, малко по-шибано е за акорди от отворени строеве, но става Но високичък екшън си е задълже, иначе задираш грифа, и не звучи добре.
 14. Покрай подобни авангардни прояви винаги се сещам за едно страхотно филмче, Untitled - A man kicking a can?!?!?! - It's a bucket.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.