Jump to content
Българският форум за музиканти

Icarus

Members
 • Content Count

  1,858
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Icarus last won the day on December 12 2020

Icarus had the most liked content!

Community Reputation

488 Excellent

About Icarus

 • Rank
  убавьец!
 • Birthday 08/05/1988

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/george-branekov
 • ICQ
  306644759
 • Skype
  georgebranekov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Стара Загора/София

Recent Profile Visitors

11,120 profile views
 1. Icarus

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Ами да, на снимката въобще не би ми направило впечатление че е по-тънко тялото ако не беше казал че си свалял фурнир. Супер изглежда!
 2. Icarus

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  ^Само от от едната ли страна или и от двете го разкара? Не става ли супер тънко тялото?
 3. Icarus

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Много интересно видео, благодаря за него! Прецъках го основно диагонално тъй като не говоря руски и разбирам колкото може да се разбере между общите корени с българския, но демото накрая със състейна е много показателно - мексиканецът гасне много по-бързо. Колкото и да си обичам моя страт (мексикански), трябва да призная че състейнът не му е точно силна страна. Друг е въпросът че това е сравнение на две конкретни бройки, а качеството на контрол при фендър през годините е плаващо. Предполагам подобен извод може да се направи са всяка една масова продукция, разбира се.
 4. След известно чудене, оборудвах тази играчка, трябвало е по-рано да взема
 5. В памет на Димо от ПИФ записахме един малък домашен кавър на Вали, надявам се да ви се хареса и да си спомняме за един добър музикант с добро: https://www.facebook.com/watch/?v=1744474585702176 П.С. Ще съм благодарен ако някой ме светне как да embed-на видео от Фейсбук тук във форума - въртях и суках ама не успях.
 6. Ей това е домашният "чейн". Джобният миксер е за да си включа телефона с аудио жак за да си вадя песни, а другият край на кабела отива в стандартен страт. Идеята е да няма нужда да пускам цял педалборд или да включвам китари софтуери и т.н. половин километър жици за да посвиря малко Цепелин като имам 15 минути.
 7. А, не не, стига повече! Мисля че е време да взема да посвиря малко за разнообразие!!
 8. Разписвам се за последно тая година, и надявам се и за следващата и да се свършва! След половин година назландисване се сдобих се с долната играчка, и звучи доста убедително за нещо което се събира в куфара за китарата ми.
 9. Като един вещ лаик и аз да се изкажа - опитай да го прочетеш под линукс. Преди години бях залял лаптоп с кафе, и харда го беше отнесъл също, та имаше проблеми - windows го разпознаваше, но четеше бавно, на някои места просто отказваше. Под линукс всичко беше тип топ. Изтегли си някоя безплатна дистрибуция която не иска инсталация, сложи я на флашка, и пробвай - може да успееш да спестиш някой лев и да си спасиш нещата. Цък и примерна live дистрибуция, която можеш да сложиш на флашка или ДВД и да изпробваш дали ще разчете проблемните сектори: https://ubuntu.com/tutorials/try-ubuntu-before-you-install#1-getting-started
 10. Новото в картинката е плочката с адаптерите - три броя Hot Fender Noiseless. Заспа, все едно винаги е била така тая китара!
 11. Icarus

  Избор на аудио интерфейс

  В тази ценова категория не съм убеден до колко има реална разлика между каквото и да вземеш за домашна употреба. Фокусрайт са супер. Аз лично разцъквам един двуканален Presonus audiobox 96, който не е топ, но е сравнително евтин и дойде с техния Studio One 4 Artist, което за мен е екстра - нямам любим DAW или нещо такова, така че каквото и да е що-годе читаво ми върши работи. Харесва ми че има хардуерен монитор микс, че има отделни изходи за колони/слушалки, не съм имал проблеми нито с Win 7, нито с Win 10 (на който съм в момента). Чистак бърсак нов с гаранция е тамън 200 лв. Не ми харесва това, че Studio One-ът който е в пакета на поддържа vst, така че се ръснах още малко за добавка за vst - мисля че беше около 30-40 долара. Цигански номер малко, но си е моя вината че не четох предварително. Има лек bleed между каналите което за мен не е проблем. Преампите могат да бъдат прекалено натопорчени за някои неща, но в общия случай не съм имал проблеми с прегаряне. Латенцията е ОК (около 2 милисекунди според DAW-a). Тъй като е по-дърт интерфейс има midi in/midi out, ако имаш някоя по дърта апаратурка която да искаш да сложиш и ползва Midi интерфейс. Има някаква нова i-Нещо си ревизия която е ориентирана към Apple-хората и има някакъв wireless трансфер на данни към iPad. Нямам думи да опиша колко не ми дреме за тази функционалност
 12. Единствената причина да сложим хлебна мая беше изборът или това, или глухарчетата в коша, след цял ден събиране и чистене. Като се накиснат да се изчистят от буболечки (по полята мушици за мезе да искаш) много бързо загниват. Следващият път когато правим предварително ще заредим винена мая за да няма импровизации в последния момент. На едно от преливанията пробвахме как върви, изненадващо беше доста обещаващо на вкус.
 13. Брей, изглежда много професионално! Много ми харесва и как звучи Шато Люлин, има си чар! Вино не съм правил до тази година, но по идея на половинката опитахме да направим вино от глухарчета, по идея от едноименната книга на Рей Бредбъри. За целта лятото набрахме една торба глухарчета от полята наблизо, и следвахме ето тази рецепта която видяхме от коментар под видео в ютюб: For every gallon of blossoms, cover with a gallon of water and bring to simmer over low heat; turn off the heat and steep for one hour; strain your tea into a primary fermenter with the zest of one lemon, one orange and one pound of white raisins. Add one pound of sugar. Let cool to room temp, covered. Pour in one pack of Cuvee yeast, do not stir. Add your bubbler to cap, and set in a stable, dark place for two months before FIRST racking. Siphon new wine into a sterile secondary fermenter and add bubbler for second ferment and allow to settle for two months longer, then rack and bottle off the lees and age for six months. A good dandelion wine is made from fresh blossoms picked in the morning (before the sun and heat warm them up and make them bitter) in Spring, and is ready to drink at New Year’s, which is why it’s known as Mountain Winter Sunshine. Не успяхме да намерим винена мая навреме, затова използвахме прясна хлебна. Планът е да го отворим на Нова година, засега отлежава в мазето. Само три литра са, но чистенето на глухарчетата е тегава работа - това не се споменава в тая рецепта, ама като набереш цвета трябва да изчистиш жълтия цвят от зелените чашки, иначе нагарча неприятно, а това става бавно и на ръка. Ще пиша след Нова година какъв е резултатът
 14. Видео можеш да запишеш без да се вижда лицето ти, но може би било полезно за любителите мераклии да наблюдават пръстовките които използваш, виждат се и акордите на песните, и т.н., няма нужда да разписваш каквото и да било. Но е напълно разбираемо ако не желаеш, в крайна сметка не всички се натискат да ги "пускат по телевизора".
 15. Icarus

  Купувате ли на сляпо?

  Единственото нещо, което не съм купувал на сляпо, са повечето китари, които съм имал (те са няколко общо де, не съм сменил сто китари, че малко така прозвуча, но десетина може би). При това не защото съм скептичен да си поръчам китара без да съм я пробвал предварително, но преди 10-15 години беше повече зор да си поръчваш неща онлайн. Основната причина беше че тогава никога не съм имал пари за нови неща, затова беше просто каквото има из форума втора ръка, и отиваш на място при човека, и така. Иначе в момента никак нямам притеснения - отиваш в тубата, слушаш как звучи нещото, какво разправят хората, цък Томанн.де, ако не те накефи връщаш, край.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.