Jump to content
Българският форум за музиканти

Cliff_Burton

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Cliff_Burton last won the day on July 7 2020

Cliff_Burton had the most liked content!

Community Reputation

174 Excellent

About Cliff_Burton

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 05/06/1980

Previous Fields

 • Инструмент
  бас

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.cliff.zavinagi.org/blog

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Велико Търново

Recent Profile Visitors

767 profile views
 1. Не съм сигурен дали пиша на най-правилното място, но Адри от Ер Малък (е още една камара групи) е издал книга за онези времена, та ако някой има интерес може да види на страницата на издателството за какво става дума: http://www.faber-bg.com/index.php?mod=books_item&show=1982
 2. Бива ли сред толкова ветерани като Grave Digger, Primal Fear, Testament, Annihilator да пропуснеш албума на Rage - Wings Of Rage И не знам защо няма нищо българско в тази класация само, може да си направим специална тема и за родната сцена, трябва да се взаимо подкрепяме За 2020 ето няколко албума, които в една или друга степен са ми допаднали и без да претендирам за изчерпателност (вярно, че не са точно класически метъл, може би само Vokyl биха влезли в категорията): No More Many More - Не и този път (невероятно албум просто, определено българската музика много дърпа напред с подобни момчета) Cool Den - 1 (приятен миш маш с жици, турбо-чалга-пънкарийки, хип-хоп, реге... текстовете също варират от сериозно социални до яко майтапчийски) Vokyl - Вторите седем (доста приятен мелодичен дет) Безнадеждност - 6 дни преди карантината (нещо като ню уейв, но не са чак толкова безнадеждни колкото името им) Орендъ - Максул (интересни метъл преработки на народни песни) Der Hunds - Apocalyptoholics (групата е сравнително известна, имат си един приятен сиатълски привкус) Okupator - Бирени песни (ако на някой му липсва олд скул пънка записван в гаражите, може и да му хареса това) Няма да гласувам в анкетата, твърде малко хора сме за смислени резултати, но е готино да я има темата да сверяваме часовниците, да си препоръчваме разни нещица и те така.
 3. В ДАП-а е мястото, където свирят (почти) всички групи, предполагам има и все още свободни места, които да се дават под наем Там има и оборудвана репетиционна, която се дава под наем почасово. В читалище "Надежда" преди време свириха едни младежи, предполагам не са имали изискване за спазване на работното време, но не знам точно. Минусът е, че ако ще се взема помещение под наем трябва да се мисли за техника и за изолация.
 4. Cliff_Burton

  Вицове за музиканти!

  Октопод кандидатства за работа в цирка: - Мога да свиря на всякакви инструменти... - Моля, покажете! И октоподът свири на пиано, китара, акордеон, устна хармоника и арфа. Всички са във възторг. Директора пита: - А можете ли да свирите на гайда? Октопода гледа странно и подозрително: - Какво е гайда? Дайте да пробвам, предполагам ще мога... Донасят гайда, октопода я хваща, оглежда с възхищение и пита: - Може ли първо да я наеба?
 5. Cliff_Burton

  Забавна простотия

  Тези двамата днес ги открих, но няма такъв прочит на Моцарт просто :D https://www.youtube.com/watch?v=MNtYYuWILNE
 6. Cliff_Burton

  Вицове за музиканти!

  Концерт на U2 в Глазгоу. Боно моли публиката за пълна тишина.Всички се умълчават. Боно започва да пляска с ръце, без да бърза, на всеки няколко секунди. После се обръща към събралото се множество по микрофона: - Всеки път, когато плесна с ръце, едно дете в Африка умира! От първия ред се чува ясен мъжки глас, чийто силен шотландски акцент прорязва тишината над стадиона: - Ами спри да пляскаш, ирландски изрод такъв!
 7. Cliff_Burton

  Кавъри задминали оригинала

  От известно време ми е попаднал този канал и определено това, което правят може да се нарече кавър пречупен през различна гледна точка:
 8. Cliff_Burton

  Вицове за музиканти!

  Най-тъжната поза в секса била ти да си отдолу, а отгоре да няма никой.
 9. Мили ми музикални другарчета, чувствайте се поканени на концерта. Вече е официално дето се вика, до ден-два трябва да тръгнат и билетите в системата на bilet.bg https://www.facebook.com/events/489315008479747/
 10. Денят и мястото на събитието са известни както е казано - 30.11 Микстейп. Обаче междувременно нещата тръгнаха да еволюират в посока мини турне на бандата в региона. Та това, което търся сега са контакти на музикални агенти, които евентуално могат да организират концерт на Nanowar в някоя от тези страни: Сърбия, Македония, Хърватска, Словения, Румъния, Гърция. Ако имате познати, пишете или тук или ЛС моля.
 11. Cliff_Burton

  * Крадени песни *

  По темата за забравеното старо вчера слушах и не вярвах на ушите си. Оказа се, че най-известната песен на Shocking Blue (да, същата дето има две версии на български и една реклама на самобръсначки) е с техен текст, но рифовете са взети от друго парче 5-6 години преди тях: И за да е още по-забавна историята The Banjo Song може да е с оригинален риф, но текстът е взет от древната песен "Oh! Susanna" Всичко това ми дойде покрай този сайт: https://www.whosampled.com/ предполагам, че ще е интересен на музикантите тук.
 12. Българската версия я пее Асен Кралев, а не аз. Откъм пеене съм прилично зле (дори за караоке), с баса се оправям една идея по-добре :) Иначе преводът е предимно от мен, базиран на руската и немската версия, но с тук там някоя икебана включена :D Концертът може би ще отиде за наесен в някой клуб и с Акащи джуджета и Контрол, че нещо лятото се оказва тегаво. Така или иначе ще държа форума в течение, нищо че няма кой знае колко интерес :D
 13. Cliff_Burton

  Вицове за музиканти!

  Закъсали румънци спират нашенец на магистрала в Германия. Обясняват му, че не им достигат пари за бензин и му предлагат златна гривна за 100 евро. Нашенецът дълго се пазари и накрая я купува за 50. Дава им 100 евро, взема си рестото и гривната и потегля. Това, че гривната е фалишва той се е досетил веднага, но това че стоте евро са фалшиви, а рестото истинско, румънците разбрали по-късно.
 14. Спартакус няма как да поеме всички желаещи Имат чувство за хумор младежите, макар и специфично. А що се отнася до моето според някои хора съм бил много "забавен", ама то пак е въпрос на вкус. Иначе не че се хваля, но до голяма степен благодарение на мен имаме тяхна песен на български: А Юджени Минджев е вариант за съпорт, но трябва да дойде с Трамвай №5 и да си намери огняр да мята *** в мрака И извън спама - сериозен съм за организирането на концерта. Вече получих коментари от няколко места, че август месец е по-кофти като време за събитие в София, защото всичко живо е извън столицата... Така че ако ще е вариант Маймунарника ще гоним юли вероятно. Но горните въпроси остават отворени.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.