Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/16/2019 in Posts

 1. 9 points
  Нямах китара с Р90 и "лек" и малък, но с хубав звук лампов амп. Вече имам.
 2. 5 points
  Не знам дали някога въобще съм се отбелязвал в тази тема, но последните месеци са на японска тематика. Бих увеличил тематичната колекция с един Edwards и някое ESP, но засега са само тези двете.
 3. 3 points
  15 вата лампа е много за 80 % от клубовете в София. Аз свиря с 35 вата фендер вибролукс ривърб и повечeто време усилвателя ми е на 4. Да, в повечето случаи озвучителя носи каквито микрофони има . В лайв среда почти всеки динамичен микрофон ще ти свърши работа. По отношение на директната връзка - ами не, аз го написах и пак ще го напиша - китарния звук не идва от китарата от веригата китара кабел ефект усилвател микрофон и тогава централно. Всяка симулация си е точно това - симулация. Аз съм чувал страхотен китарист да отвява всички със стар транзисторен 10 ватов Роланд ( и за да бъда ясен, Миро Найденов) с едно микрофонче пред него.
 4. 3 points
  Всички портативни сетъпи са компромис в негативна посока. Да , леко е , факт , и аз мразя да мъкна усилватели , но звучи зле. Може би единствено за чисти и синт звуци от китарен синт е ок, но останалото просто не е каквото трябва да бъде. Сега, признавам че не съм свирил с Фрактал, може би това е различна класа. Има много компактни малки глави който с един 12 кабинет звучат ама съвсем истински.и с един най прост китайски микрофон отпред, ами звучи си ОК..китарния звук е китара, кабел, усилвател, микрофон , централно...махнете един компонент и вече не е това.
 5. 1 point
  15, 30 или 50 вата вдигат все същия джангър, разликите са минимални. Проблемът е, че помещенията са малки и такъв амп идва малко (или повече) силен. Има разни варианти за корекция, но също са компромис. Самият факт, че се използват тихо и с повече преамп гейн си е компромис. С по-немощен амп (с една крайна лампа) пак не става, защото няма как да вика достатъчно, за да се чуе в микса или поне за собствен мониторинг. Особено за клийн е доста зле. Относно микрофоните и т.н. - аз лично никога не очаквам някой да има нещо повече от централно. Затова си нося стойки/кабели/микрофони - знам си ги какви са, как бачкат, как се слагат... Пускам сигнал към озвучителя, той да си смесва вече. Нямам нищо против да ползвам и някой негов майк, стига да не е трагичен. Последната версия на китарния риг, която донастройвам, включва два 50W ампа + две 212 колони + 4Ю рак + "наземен" контролер + два микрофона + кабели + аудио интерфейс за миксер + лаптоп при евентуална нужда от пренастройка. Не съм сигурен, че бих помъкнал всичко на конц... но защо пък не... Още не са ми оперирали кръста, като стана на 60 ще мислим други варианти. Портативната версия е: единия амп с 212 колона. Всичко по-малко е неприемливо за китарен звук. А китарен звук се прави с китара, кабел, лампов амп и колона. Както каза и PlamenM. П.П. Директно-фрактални хави - твърдо нйье!
 6. 1 point
  Моят портативен (и реално единствен) setup за участия включва Fractal AX8, с един експрешън педал, кабел до китарата, и от процесора - кабел до централното. Единственото, което задължително ми е нужно в такива случаи е монитор на сцената, но пък почти навсякъде където съм свирил има монитори, така че това не е проблем. Всичко това се събира в една раница.
 7. 1 point
  Малко имахме технически проблеми но вече сме с нов вокал и в петък 24.05 в Бар Безкрай! https://www.facebook.com/events/1033754506835629/
 8. 1 point
 9. 1 point
  "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
 10. 1 point
  https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
 11. 1 point
  Много ми е познато,но съм забравил от де ще да е
 12. 1 point
  CX20672 HD Audio Codec with 2W Class-D: http://hands.com/~lkcl/eoma/kde_tablet/PBR-CX20672-001.pdf Почти няма информация, но май под 4 ома на канал не трябва да падаш. Когато си ограничен като мощност и импеданс на говорителите - търсиш говорители с по-висока чувствителност, за да се постигне по-високо звуково налягане. А дали ще подобриш качеството на звука... Не се знае, знае ли се
 13. 1 point
  Тези лаптопи никога не са били предвиждани да имат супер звук. Вътре в него нито има място за качествени и по големи говорители, нито има с какво да ги захраниш. Единственият правилен начин да подобриш звука на тоя лаптоп е като го свържеш към външна активна тонколона през Bluetooth, кабела за слушалки или външна USB карта. Има геймърски серии лаптопи като DELL Alienware - в които още при дизайна е предвидена такава екстра. Освен това не мисля, че X220 е колекционерска машина, аз лично ползвам 2 такива с Windows 10 всеки ден
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.