Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители


Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 16.03.2019 in Мнения

  1. 4 points
  2. 3 points
    Ей така ме засърбя да си купя тези и са доста забавни
  3. 2 points
    Провери стъпката, може да е нещо инчово... П.П. Не проумяха тез хамериканци за толкова години, че са им малоумни всичките мерки и теглилки...
  4. 2 points
    Да се запиша набързо! Пътува насам!
  5. 1 point
    Аз не пиша нито там, нито тук Честно казано толкова много неща се казаха през годините тук, а вече и там има много качествен материал, че не виждам нито с какво мога да помогна, нито да науча. Като за научаването веднага подчертавам, че не е да твърдя, че знам всичко, а че просто това е едно "кафе" в крайна сметка Не е рокет сайънс. Докарал съм го да си правя хубаво кафе два пъти на ден... Чак толкова какво да му се втелясвам повече от това, предпочитам и без това малкото си останало свободно време да го прекарвам в свирене, вместо в чак толкова много умуване по кафеджийството
  6. 1 point
    Отговор на първи въпрос: Машината е доста добра, нищо общо с предишните ми елит, крупс, саеко и делонги(2 бр.). Съвсем различен клас, съвсем различни възможности, и разбира се, съвсем различни пари. Имам в момента 3 цедки, и последната седмица ги изредих и трите в експерименти. То написано в нета има много, но често мненията са коренно противоречиви, и човек трябва да експериментира, за да намери истината. Освен ако, разбира се, не се приеме някакво твърдение за истина, и започне да се следва сляпо. PID-ът настроих на 92,75 градуса, фабрично беше на 93,60. Оная арабика от снимката, дето бях я постнал преди, ми дойде кисела, затова купих 1 килограм чиста робуста и ги смесих в съотношение 60:40 в полза на арабиката. Започнах с ботъмлес с единичната цедка. 9 грама, 30 мл. за 25 секунди. Получи се нелошо кафе, въпреки, че според мен тампера опира леко на ръбчето на цедката. После, като попрочетох още малко писания (особено на един господин в другия форум, дето все има меродавно мнение ) , реших да пробвам с 16 грамовата цедка. 14 грама кафе, 50 мл., за 30 секунди. Хубаво кафе, но ми дойде силно. Имам предвид не като кофеиново съдържание, а на вкус. Резултатът беше същия и с третата цедка, 18-грамовата. Пробвах и ръкохватката с двата чучура, пак с двойна цедка и 14 грама кафе- две кафета, едно за мен, и едно в мивката. Честно казано, аз коренна разлика от единичното(с единична цедка) и едно от тези от двойната цедка, не можах да направя. Ако вие ползвате други пропорции за единична цедка, ще се радвам да споделите. Сега-Фаустото. Степлес, може да се настройва изключително прецизно. Получава се така, че, когато се променя едрината на смилане, се променя и количеството, което пуска, и фактически човек първо настройва едрината на смилане, и после количеството. Имам един Latte Art Pen, дето го бях поръчал специално за разбиване на грудки, но почти не се налага да го ползвам. Прекрасна машина, за разлика от делонги мелачката. Отговор на втрия въпрос не мога да дам, защото живея в Норвегия
  7. 1 point
    https://www.youtube.com/watch?v=ZATPysaqWQQ&feature=push-u-sub&attr_tag=EcuB3756dSmBhvDl%3A6
  8. 1 point
  9. 1 point
  10. 1 point
    Наборе ето една моя песен от началото на 90-те, първия албум на СЕЛЕКТ, мисля че има сходства тук там в китарните партии: Записа е кофти, тогава се правеха на касети и не съм успял да го съхраня максимално добре.
  11. 1 point
    И аз се сдобих с нещо дълго чакано.
  12. 1 point
    Ха, честито! Бях почнал да си мисля, че само аз попадам на тия редки китарки! Имам една в момента и преди години имах друга, която Коцето КД превърна в истински JH. Не мога да сложа снимка, заради ограничнието в размера.
  13. 1 point
    Аре ся да не кажете нещо че не се работи по въпроса...
  14. 1 point
  15. 1 point
  16. 1 point
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.