Thor Отговорено Март 25, 2011 Автор Отговорено Март 25, 2011 @Mairomaster Благодаря за страхотния коментар първо. Ключовете ги имам, но има счупени и трябва да се вземат нови. Струни и аз се чудя 10 или 11 да взема. Чистих я и полирах, но ефекта е доста лек. Бая одрана е (макар и доста леко си личи на доста места). Адапторите лепени ли са на този модел? Аз изобщо не виждам как може да се свалят Предложи ми някой модел на евтин адаптер и от къде да го взема ако знаеш (От София съм). За нивелирането не знам как става и дали ще успея Поздрави Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 25, 2011 Отговорено Март 25, 2011 За адаптерите не помня много, ама май вярно бяха лепени. Вече старите лесно ще се разлепят, ама новите се хващат с болтове за предната плоскост на тялото и евентуално ще трябва да се пробият по 2 дупки за тях. Също трябва и да се внимава за широчината им. Повечето нови адаптери, мисля че са стандартно широки, но трябва да се види дали стандарта за широчината на орфейските е същият, и след това да се мисли вече какво ще се прави. А адаптери, можеш да прегледаш раздел Продава и да пуснеш тема в раздел Купува. Втора ръка доста ефтини се намират, и без значение от марка и модел, най-вероятно ще са по-добри от орфейските. Ако неможеш да намериш стари, поразрови се с google и виж кои са по-популярните музикални магазини в софия. За левелинга на прагчетата, освен ако не е страшно зле и имаш доста бъз дори при височки струни, можеш да не си играеш да го правиш, че си е играчка, осбено за неразбиращ човек, нямащ нужните инструменти. Цитирай
L.K. Отговорено Март 26, 2011 Отговорено Март 26, 2011 Има смисъл от нова китара и той е само един - ще те вдъхнови за ново свирене, поне за известно време. Старата китара ще те вдъхновява за ремонти - също не е зле. Ако ще е истинско реновиране ще трябва да минеш през сваляне на стария лак, кърпене, евентуално корекции, боя, лак, рефрет, евентуално нов хардуер - дотук по цена колкото две по-нови метли. Цитирай
blr Отговорено Март 26, 2011 Отговорено Март 26, 2011 (Редактирано) Не разбирам защо толкова се пише за "китайски ментета" "талашит" и др. подобни. Човекът е написал, че ще отдели 300-350 лв за нещо втора ръка. За тези пари може да се вземе съвсем приличен инструмент, който нито ще е "менте", нито ще е от талашит. Поразгледайте раздел "Продава" Почти всеки ден се предлагат такива китари. Аз не бих препоръчал да се наливат пари в тази китара, освен евентуално необходимият минимум за да може да се свири докато се купи друга. Редактирано Март 26, 2011 от blr Цитирай
bir4o Отговорено Март 26, 2011 Отговорено Март 26, 2011 Аз не бих препоръчал да се наливат пари в тази китара, освен евентуално необходимият минимум за да може да се свири докато се купи друга. Дори и минимум не трябва да се налива , защото за да свирне -да се сменят прагчетата -около 60 лв. , ключове около 30 лв. жак и струни 20 лв. -цифрата се заформя доста ... Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 26, 2011 Отговорено Март 26, 2011 Аз не бих препоръчал да се наливат пари в тази китара, освен евентуално необходимият минимум за да може да се свири докато се купи друга. Дори и минимум не трябва да се налива , защото за да свирне -да се сменят прагчетата -около 60 лв. , ключове около 30 лв. жак и струни 20 лв. -цифрата се заформя доста ... Е малко преувеличаваш. Прагчета може да не е толкова необходимо да се сменят, ключове втора ръка и за по малко могат да се намерят, по-стари някакви, жака е стотинки, а струни и по 9лв има. Цитирай
bir4o Отговорено Март 26, 2011 Отговорено Март 26, 2011 Ясно се вижда на снимките , че прагчетата са много изядени . Трудно ще се свири по тоя начин . То може да мине и най тънко -най добре е да си вземе една счупена китара от циганския битак за 5 лв. и е готов с частите . Обаче след като си издълбае дупки в пръстите и усети че струните постоянно се разстройват , ще разбере че моя вариант е за предпочитане . Цитирай
Thor Отговорено Март 26, 2011 Автор Отговорено Март 26, 2011 (Редактирано) Взех нови струни и си поиграх да пооправя бриджа. Намалих бръжденето доста и за сега ще карам така, докато не взема нещо ново. Опитах се да изсвиря нещо за да се чуе разликата от онзи ден http://www.4shared.com/audio/bKx0fAFz/noviqt_zapis.html Редактирано Март 26, 2011 от Thor 1 Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 Много добре ми звучи Ако ти е и удобна китарата в този си вид, никакъв проблем нямаш да свириш временно с нея. 1 Цитирай
RockoBG Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 знам че тази китара е от ФАЗЕР, не от шперплат- от фазер. Роко, ей тва въобще не е вярно!!! Вярно е, дай да я снимаме отвътре. Не съм много печен в дърварските технологии, но фазер казвам на онова нещо дето е като ПДЧ и се разнищва като го пробиваш. Гърбовете на соц шкафчетата са от същото. Малко бие на трабант на опаковката. Гърба е от такова. Горната дъска беше нещо по читаво ама и то се разпада. Цитирай
maxim09 Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 (Редактирано) Браво! Ето, че с минимални средства, само за струни, китарката е вече друга. Можеш ли да запишеш един семпъл с дисторшън, да чуем как е? Редактирано Март 27, 2011 от maxim09 Цитирай
jorog Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Познавам един китарист набор на баща ми който има и е свирил на подобна китара през 70-те Shadows и Beatles-кавъри и не се разделя с нея за нищо на света.Въпреки че вече не свири. Не знам.За времето си е била добра. В днешно време наистина има доста добри и евтини китари напр.Корт и Скуайер. http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/f_360/ST_Models.html Така че няма какво толкова да се умува. Препоръчвам ти единствено да и смениш потенциометрите,кабелите и да я екранираш.Други процедури са скъпи и безмислени. Понякога може да си дрънкаш на нея за кеф. Цитирай
golfabitch Отговорено Април 5, 2011 Отговорено Април 5, 2011 При българските китари има нещо много дразнещо и то е дебелия тънък гриф.На баса ми имам чувството,че при тази дебелина на грифа китарата трябва да е поне с 5 или 6 струни.Свиква се,но в началото е кофти. Цитирай
kolio Отговорено Април 5, 2011 Отговорено Април 5, 2011 Чудя се дали има смисъл да зарежа орфея и да си купя евтина китара като fender squire или нещо до 300лв (може и втора ръка). Ще има ли толкова голяма разлика, че да си заслужава? Да - има смисъл. Да - ще има разлика. Цитирай
Recommended Posts