Jump to content
Българският форум за музиканти

kolio

Members
  • Мнения

    77
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kolio

  1. Само на мен ли ми открива вирус при опит да сваля "песента"? Внимавайте..
  2. http://bazar.muzikant.org/fender-stratokaster,247490.html Това за мен е класически пример за китара.. която няма нищо общо с Fender.
  3. Много ми хареса! Успех и все така да продължавате!
  4. Gibson Learn & Master Guitаr. Напиши го в маркета и го инсталирай... много ми харесва лично на мен. Има и метроном и разни други интересни джаджи :-) Пробвал съм много и това според мен е най-добро.
  5. Хаха.. така е... има късмет че баща му има. Аз не съм имал такъв късмет но какво да се направи.Децата тръгват от там докъдето ние сме стигнали ( поне в материално отношение ). П.С. За него това е просто "синята" китара на баща му. Нищо повече.
  6. @travelcaster2, 1. Всъщност да... проблема с размера на китарите се появи още в началото. По принцип му бях заплюл един STAGG Strat. модел специално закупен за целта, но той се оказа голям за него и неудобен. От другите китари с които разполагам в крайна сметка доста удобна се оказа Ibanez EDR470EX която е с по-малко тяло и ергономичен дизайн. Свирим при седнало положение така, че тежестта на китарата да не е изцяло върху крака му. Все пак си е тежичка. За колан и дума не може да става. Да - свирим на включена китара и даже доста се кефи да скача по педалите на процесора :-) Това си е част от кефа, чува различни звуци и става по-забавно. btw. не съм източил CD-то към книгата. Първо му изсвирвам упражнението и после се пробваме заедно и по отделно. Ако има някакъв начин да ми изпратиш аудио частта към книгата ще съм много благодарен. Мога да ти дам линк към едно фтп... 2. Използваме нотна тетрадка в която му написвам и изпяваме всичко което свирим предварително по нотичките. Целта ми е да свикне с нотите. Вече разбира защо едни ноти са написани "по-ниско" а други "по-виско: в петолинието.. Знаем коя е нотата за Ми на 1-ва струна.. такива неща. Наистина имам проблем с английската система C,D,E и т.н. но за момента се учим по До, Ре. Ми... :-) Учим се да тактуваме с метроном и без метроном. Възприятието за такт и размер е кошмар както може да предположиш :-) Борим се постепенно да научим какво е но мноооого внимателно защото затрупването с теория на този етап ще е с обратен ефект. 3. По принцип се старая да е всеки ден или през ден ако има много домашни или липса на желание да правим упражнения. Горе долу по 30 минути се занимаваме макар, че имаше случай да се отплеснем и да откараме час и половина. ПС. Благодаря за вниманието към темата. Ще споделям тук от време на време как вървят нещата. Може да е полезно и за други татковци ( и майки ) ПСС: Ето китарата с която свири младежта:
  7. Да вметна малко инфо. по темата.. Успях да намеря препоръчаната от колегата @travelcaster2 школа "Guitar Method" by Will Schmid на Hal Leonard и съм впечатлен от нея. Харесва ми методиката на постепенно изучаване на китара, ноти и упражнения за начинаещи. Почнахме по нея и за сега нещата вървят доста добре. Честно казано очаквах доста проблеми защото, на 7 години е трудно да искам от детето ми да се съсредоточи и да прави упражнения без да го откажа завинаги от инструмента. За сега успявам да балансирам между полезното и приятното - т.е. да го накарам да се упражнява и да свиква с инструмента, без да ставам като ония родители в старите Български филми дето карат децата си да свирят на цигулка или пиано по цял ден... Доста е трудно. Не знам дали преподаватели с опит в този форум имат взимане даване с деца на тази възраст и не им завиждам ако е така. Все пак аз се занимавам с моето дете в удобно и за двамата време и по всяко време можем просто да спрем или да решим, че няма да учим изобщо китара... Нямам идея какво е да се опиташ да задържиш вниманието на дете на супер амбициозни родители в продължение на 40 - 60 минути което иска да си играе навън а не да дрънчи на китара... и не бих искал да разбирам. Ще пиша от време на време как вървят нещата и дали интересът му ( на синът ми ) продължава или просто ще предпочете да заляга над cartoon network :-) Относно школата - за пореден път се убеждавам, че "западняците" мислят практично и са направили школа която може да предаде по възможно най-елементарен начин основата на едно изкуство. В този случай става дума за ел. китара. Посетих всички известни ми книжарници и прегледах всички налични школи за китара и солфеж, включително и солфеж за първи клас за музикалните училища. Определено мога да кажа, че това са пособия за учители а не за ученици. На нашия пазар няма почти никакъв избор от добри школи ( Не бих нарекъл тези от серията "For dummers" школи ). Това е за сега..
  8. Благодаря колега. Ще я потърся и ако имам проблеми ще ти се обадя.. Абсолютно съм съгласен. Точно от това се притеснявам но се надявам постепенно да се получат нещата.
  9. Здравейте, Имам следния проблем: Синът ми ( на 7 години ) проявява интерес към китарата ( ел. китара ) , което е нормално като се има в предвид, че в къщи има около 5 броя китари и един куп техника с която баща му го тероризира постоянно... Решил съм да почна да го обучавам - да видя дали ще задържи интереса си и ако има желание да продължи при учител. Проблема ми е, че навремето аз съм се учил сам. После тръгнах на уроци по солфеж и китара и т.н. Имам достатъчно понятие какво трябва да му покажа но ми се ще да има някаква последователност в това което му показвам за да не му развия грешни навици които после да се чудим как да премахваме. Ще споделя със Вас какво съм намислил и ще съм благодарен за съвети и мнения дали съм на прав път. Ето каква програма съм намислил която да се изпълнява постепенно: 1. Устройство на китарата. Кое какво е, как се казва и за какво служи. 2. Първи стъпки в солфежа - понятия, свикване с ритъм ( упражнения с метроном ), ноти... 3. Стойка за свирене на китара, правилна постановка и привикване с грифа ( разположение на ноти по грифа ) 4. Методични упражнения ( уроци ) - тук имам нужда от съвет каква школа да купя за да се упражняваме по нея. Аз съм се обучавал по най-различни но не ги пазя за съжаление.... а и не знам какво има на пазара в момента. Пазя една на Е. Пухоль но тя е за класическа китара и не е за съвсем начинаещи в солфежа. В заключение ще добавя, че причината да се занимавам със това е най-вече една: Не искам да ходи 6 месеца на уроци защото аз така съм решил и после да открия, че нищо не се получава. Искам да видя дали иска да се занимава с това и сам да стигне до извода, че иска да учи. Ако не става - здраве да е. Не ми е цел в живота да го направя китарист или музикант. Има интерес - нека да се пробваме да го развием. Предварително благодаря за Вашите съвети.
  10. Ето и малко "музикантска"...
  11. :hysterical: Аре стига бе! Нема такива кретени!!!!!! :hysterical:
  12. в те това ме разби!
  13. Само не разбрах защо те е срам!? Със здраве да си я ползваш и честито!
  14. много неща бях написал но ги изтрих... на кратко:
  15. Analog distortion pedal designed under the complete supervision of Joe Satriani
  16. kolio

    Фукня

    The legendary Shure SM57
  17. А стига ве... не е истина Че е простотия е сигурно - но дали е забвна!?
  18. Azis & DC .... Сори, не се сдържах.
  19. Музикален слух.. да чуваш правилно нотите... тоновете.. такъв слух.
  20. За да видиш дали ще ти се отдава ... Трябва ти слух, упоритост, търпрние и не не последно място желание ( което явно имаш ). Слуха за съжаление не се учи но всичко останало зависи изцяло от теб. Няма как да ти се каже от сега дали ставаш или не... Отиди на учител и след време ще видиш ( прецениш ) сам. Колкото до китарата - не се изхвърляй по разни скъпи и "маркови". Хващаш една за ушите и после сам ще знаеш какво ще ти трябва. Аз лично имам няколко китари и едната е Stagg за жълти стотинки. Свиря поне по 30 минути на нея преди да хвана някоя от другите и не съм осакатял все още
  21. Благодаря ти! Сега съм спокоен....
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.