Jump to content
Българският форум за музиканти

Hayden Mofo 30 tube amp


kolio_k

Recommended Posts

Вчера получих ампа от Томан, рискувах и го купих на сляпо, защото нямаше къде да го пробвам. Трябваше ми малка глава, която да влиза в куфар, да е под 10 килограма и да е достатъчно мощна за свирене на живо. Тази отговаря на всичките ми изсквания, 30 вата е, правена в Англия за моя изненада, тежи 9 килограма, малка и компактна е и има достатъчно мощност за свирене по клубове. Плюс това цената и не е особено висока (480 евро), а саунда и наистина ми допадна много.

 

http://www.youtube.com/watch?v=V3DkyNYxqyw

 

Има много приятен чист канал, който с вдигнат гейн започва да криви много музикално, а драйв канала има повече от достатъчен гейн за солиране ( саундът е много мек и вероятно не би допаднал на любителите на по екстремния метъл). Освен това има и два отделни входа с различен войсинг, UK и USA, като британският звучи подобно на VOX AC30 , а американския има повече баси и високи и малко повече волум, но не мога да го оприлича на конкретен амп, във всеки случай е сериозно различен от Boogie. Освен това ампът има и някаква форма на вграден атенюатор и може да превключва на режим 2 вата, което го прави много подходящ за свирене в къщи, с усилен (кривящ) чист канал.

Като цяло. като саунд добре покрива джаз, блус, хард рок, класически хеви метъл, и траш тип 80те (последното според мен :) )

 

Надявам се демото да допадне на някой :)

 

п.п. Има някакви странни артефакти в саунда, които ги нямаше на моя запис, вероятно нещо от Youtube, но мисля, че все пак се чува достатъчно за ориентир.

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли си мисля че си уцелил 10 ката с това джудже :))Звучи супер и има доста възможности съдейки по демото.А при габаритите,които си описал и малкото килограми е наистина един хубав усилвател за участия.Да ти е честит и да си го ползваш със здраве !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря!

И на мен много ми допада и ако ако се окаже и издръжлив, ще бъде просто невероятен :)

 

Иначе, понеже нямам бокс в къщи, използвам говорителя на Месата ми - 1x12 open back, като се прибера следващия път в България ще си намеря един компактен кабинет и съм готов :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи супер обаче аз съм доста озадачен как се ползва FX Loop-ът. "a simple series FX loop allows you connect your favourite stomp boxes" - как става това само с една букса. :)

 

Иначе на мен като заклет метъл фен ми хареса драйва, според мен с Tube Screamer отпред и closed back кабинет ще има промяна към по-"метъл" звучене ако това се търси, макар че на мен на записа ми харесва много. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси

 

Това с ефект лупа, явно е направено да пести място, но е доста недомислено според мен. Както и да е става със специален кабел, с един стерео и два моно жака, за щастие имам такъв, макар и по принцип да не използвам лупувете, освен в много специални случаи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, много готино ампче! И има предостатъчно гейн, като за моя вкус. Това с двата различни войсинга е много готино :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много гот звучи, точно като за мен :thumbs_up: ама някой ден. Кольо ще споделиш ли към какъв компактен кабинет си се насочил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер усилвателче! И супер свирене!

 

Както винаги се оказва вярна максимата "Дъ Тоун из ю"! Сравнете всички семпли на Кольо и ще видете, че в квото и да се бучне си звучи супер :thumbup: !! Ампа стомпа или тн. е просто малък нюанс към перфеткното изпълнение и най-вече звукоизвличане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно е!И аз си мисля за една глава от такъв мащаб за да я ползвам с 50ватово комбо,вместо да купувам лампов амп само да ползвам говорителя.Супер е леко и става за носене има избор от различни стилове звучене и луп,значи е идеално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви и се радвам, че демото (и свиренето ми) ви харесва, според мен ампът наистина си струва парите :thumbs_up:

Иначе, още не съм се насочил към кабинет, ще му мисля като се прибера в Пловдив, защото до тогава няма да ми трябва. Но ще е нещо леко и възможно малко, за да се запази идеята ми за преносимостта на системата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърдитe рифове звучат наистина върховно,идеален ми се вижда за солиране и прагосване,наистина много качествено зверче,не само си струва парите,но и не отстъпва на ето тези джангър-чекмеджета:

 

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2010/Dec/The_Monsters_of_High_Gain.aspx

Редактирано от Velius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ампът наистина е свестен, но искам да предупредя евентуалните мераклии (ако има такива), че по същество е едноканален, тоест не е много практичен за свирене на живо, ако искаме пълноценно да използваме двата канала. Наистина има фуутсвич, който включва драйва, но същия се постига чрез допълнителен буст, така че в резултат, чистия саунд е по (леко) по тих от драйва.

 

За мен това не е проблем, защото аз предпочитам да използвам чистите канали на амповете и педали, но е хубаво да се има предвид при евентуална покупка. Ампът е идеален и за свирене в къщи, защото вади всички благини (лампова компресия, готин драйв и тн) на съвсем съсед-френдли нива. Също така EQто му е особено, не съм срещал такова при друг амп, малко трудно се настройва, защото всичките му корекции са много взаимно зависими, но пък наистина е много гъвкаво, за разлика от много други лампови и сс ампове с които съм свирил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ С тези зверове трудно ще се мери - в различни категории са. По-скоро е интересно kolio_k къде го нарежда сред другите сходни ампове, които е пробвал - може би Vox Night Train, Orange Тiny Тerror, Mesa Boogie Transatlantic и други знайни или бутикови маловатажки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.