kolio_k Публикувано Март 19, 2011 Публикувано Март 19, 2011 (Редактирано) Вчера получих ампа от Томан, рискувах и го купих на сляпо, защото нямаше къде да го пробвам. Трябваше ми малка глава, която да влиза в куфар, да е под 10 килограма и да е достатъчно мощна за свирене на живо. Тази отговаря на всичките ми изсквания, 30 вата е, правена в Англия за моя изненада, тежи 9 килограма, малка и компактна е и има достатъчно мощност за свирене по клубове. Плюс това цената и не е особено висока (480 евро), а саунда и наистина ми допадна много. http://www.youtube.com/watch?v=V3DkyNYxqyw Има много приятен чист канал, който с вдигнат гейн започва да криви много музикално, а драйв канала има повече от достатъчен гейн за солиране ( саундът е много мек и вероятно не би допаднал на любителите на по екстремния метъл). Освен това има и два отделни входа с различен войсинг, UK и USA, като британският звучи подобно на VOX AC30 , а американския има повече баси и високи и малко повече волум, но не мога да го оприлича на конкретен амп, във всеки случай е сериозно различен от Boogie. Освен това ампът има и някаква форма на вграден атенюатор и може да превключва на режим 2 вата, което го прави много подходящ за свирене в къщи, с усилен (кривящ) чист канал. Като цяло. като саунд добре покрива джаз, блус, хард рок, класически хеви метъл, и траш тип 80те (последното според мен ) Надявам се демото да допадне на някой п.п. Има някакви странни артефакти в саунда, които ги нямаше на моя запис, вероятно нещо от Youtube, но мисля, че все пак се чува достатъчно за ориентир. Редактирано Март 19, 2011 от kolio_k 2 Цитирай
muzicantini Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 Много интересно... Какво е закачено след главата на този запис? Цитирай
Valeri_pj Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 Защо ли си мисля че си уцелил 10 ката с това джудже )Звучи супер и има доста възможности съдейки по демото.А при габаритите,които си описал и малкото килограми е наистина един хубав усилвател за участия.Да ти е честит и да си го ползваш със здраве ! Цитирай
kolio_k Отговорено Март 19, 2011 Автор Отговорено Март 19, 2011 Много благодаря! И на мен много ми допада и ако ако се окаже и издръжлив, ще бъде просто невероятен Иначе, понеже нямам бокс в къщи, използвам говорителя на Месата ми - 1x12 open back, като се прибера следващия път в България ще си намеря един компактен кабинет и съм готов Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Звучи супер обаче аз съм доста озадачен как се ползва FX Loop-ът. "a simple series FX loop allows you connect your favourite stomp boxes" - как става това само с една букса. Иначе на мен като заклет метъл фен ми хареса драйва, според мен с Tube Screamer отпред и closed back кабинет ще има промяна към по-"метъл" звучене ако това се търси, макар че на мен на записа ми харесва много. Цитирай
kolio_k Отговорено Март 20, 2011 Автор Отговорено Март 20, 2011 Мерси Това с ефект лупа, явно е направено да пести място, но е доста недомислено според мен. Както и да е става със специален кабел, с един стерео и два моно жака, за щастие имам такъв, макар и по принцип да не използвам лупувете, освен в много специални случаи Цитирай
Icarus Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 Ха, много готино ампче! И има предостатъчно гейн, като за моя вкус. Това с двата различни войсинга е много готино Цитирай
bluelemon Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 Много гот звучи, точно като за мен ама някой ден. Кольо ще споделиш ли към какъв компактен кабинет си се насочил. Цитирай
Stivy_k Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 Супер усилвателче! И супер свирене! Както винаги се оказва вярна максимата "Дъ Тоун из ю"! Сравнете всички семпли на Кольо и ще видете, че в квото и да се бучне си звучи супер !! Ампа стомпа или тн. е просто малък нюанс към перфеткното изпълнение и най-вече звукоизвличане! 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 Ние туй вече го знаеме и Кольо само потвърждава този факт. Цитирай
Heartman Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 Страхотно е!И аз си мисля за една глава от такъв мащаб за да я ползвам с 50ватово комбо,вместо да купувам лампов амп само да ползвам говорителя.Супер е леко и става за носене има избор от различни стилове звучене и луп,значи е идеално. Цитирай
kolio_k Отговорено Март 21, 2011 Автор Отговорено Март 21, 2011 Благодаря ви и се радвам, че демото (и свиренето ми) ви харесва, според мен ампът наистина си струва парите Иначе, още не съм се насочил към кабинет, ще му мисля като се прибера в Пловдив, защото до тогава няма да ми трябва. Но ще е нещо леко и възможно малко, за да се запази идеята ми за преносимостта на системата Цитирай
Явор тъпото Отговорено Март 22, 2011 Отговорено Март 22, 2011 (Редактирано) Твърдитe рифове звучат наистина върховно,идеален ми се вижда за солиране и прагосване,наистина много качествено зверче,не само си струва парите,но и не отстъпва на ето тези джангър-чекмеджета: http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2010/Dec/The_Monsters_of_High_Gain.aspx Редактирано Март 22, 2011 от Velius Цитирай
kolio_k Отговорено Март 22, 2011 Автор Отговорено Март 22, 2011 Ампът наистина е свестен, но искам да предупредя евентуалните мераклии (ако има такива), че по същество е едноканален, тоест не е много практичен за свирене на живо, ако искаме пълноценно да използваме двата канала. Наистина има фуутсвич, който включва драйва, но същия се постига чрез допълнителен буст, така че в резултат, чистия саунд е по (леко) по тих от драйва. За мен това не е проблем, защото аз предпочитам да използвам чистите канали на амповете и педали, но е хубаво да се има предвид при евентуална покупка. Ампът е идеален и за свирене в къщи, защото вади всички благини (лампова компресия, готин драйв и тн) на съвсем съсед-френдли нива. Също така EQто му е особено, не съм срещал такова при друг амп, малко трудно се настройва, защото всичките му корекции са много взаимно зависими, но пък наистина е много гъвкаво, за разлика от много други лампови и сс ампове с които съм свирил Цитирай
DYLGIQ Отговорено Март 22, 2011 Отговорено Март 22, 2011 ^^ С тези зверове трудно ще се мери - в различни категории са. По-скоро е интересно kolio_k къде го нарежда сред другите сходни ампове, които е пробвал - може би Vox Night Train, Orange Тiny Тerror, Mesa Boogie Transatlantic и други знайни или бутикови маловатажки. Цитирай
Recommended Posts