Jump to content
Българският форум за музиканти

BASS-GUITAR KIT


marti_nik

Recommended Posts

Лично аз не съм. Дори не вярвам да има, защото нашият музикален пазар е толкова свит, че надали някой ще се метне да си прави "бас от шоколадово яйце". Ако се вглеждаш в това и мислиш да го поръчаш, моят съвет е да преминеш покрай тази мисъл и да продължиш към нещо в готов вид и с малко по-гарантирано качество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам какви са ти финансовите възможности колега,но това е просто НЕсериозно..както се казва:Несъм богат да си купувам евтини неща!...аз, поне съм на този принцип...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ихууу баси кефа ,темата има развитие :)))) "бас от шоколадово яйце" , " Млад конструктор " , " това е просто НЕсериозно". Радвам се да прочета такива мнения, но въпроса ми беше друг ... както и да е, за това са интернет форумите! Искам да ви светна, че такива китове се закупуват от много голяма част от така наречените "лютиери" и биват моделирани по всякакъв начин за да заприличан на "бутиков бас". Моля да се обърне внимание, колко бройки от този конкретен кит са закупени само от "Томанн" (51958 от June 2006 до днес) и да сравните закупените бройки на който и друг модел бас китара от същия сайт!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това е хубаво с лютиерите, но познавайки такива не знам някой от тях да си играе с тела(както е написано в томан Wood body, а какъв е woodът, никой не казва) и грифове(хайде тук има надежди, че дървото може да има показателите, които трябва да има един гриф), които не отговарят на качеството на лютиерската дървесина. Съдейки по цената и бройката на населението на планетата, тази на начинаещите по света, а и любители на подобни заигравки(което явно е в твоя случай), то за 5 години това не е голяма цифра. :) Само да споделя, че Динакорд могат да ти внесат този кит, защото работят с томан от известно време и няма да им е грижа. :) Ако искаш се свържи с тях на контакт мейлите им и хората ще ти помогнат за целта. :) Нямаше лоши чувства, а просто със сравненията ни опитваме да се изкажем внимателно към този тип продукти, без да ги обиждаме.

 

Щом ти е интересно да се занимаваш с такива неща, ето един сайт, който 1000% ще ти зарадва окото, а и там има поне гарантирано качество на продуктите им:

 

warmoth.com

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

който изка да се занимава със сглобяването му :) аз нехачу :)))

Ако ще моделираш,що ще се дават 94 евро за да изработиш ( ботиков Бас ) :) Може да се направи и от морска пяна , и да се закачи в някой музей :)

 

 

Наздраве за темата :cheers2:

Редактирано от ste1977
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях виждал в каталога на този сайт - http://www.muzikalniinstrumenti.com/ но в момента не ги откривам, а дали има в наличност ще трябва да попиташ ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Нямаше никакъв интерес и ги свалих от сайта. Както го посъветваха пича, да си изпише от Томан, макар че и аз не виждам приложение, освен ако не му трябват резервни части...

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре колко много тънки специалисти и познавачи се изказаха! И как така давате мнения след като НИКОЙ от вас не е пипал родобен комплект? За разлика от "специалистите" през моите ръце минаха два такива комплекта през последната година - сглобих ги за мои познати. Саундът на готовите басове не отстъпва на Скуеър. Сега искам да направя и за себе си един фретлес от това "шоколадово яйце".

Нека почнем едно по едно

1. Natural, certain amount of craftsmenship is necessary - това значи, че тялото не е боядисано, а не, че е от лошо дърво.

2. Maple Neck with Rosewood Fretboard - не значи някакъв гриф. Сигурен съм, че доста от "познавачите" още дълги години няма да свирят с толкова качествен гриф, съдя по изказваните предпочитания за всевъзможни тояги, наричани басове.

3. Цената от 94 евро съвсем не е ниска като се има предвид, че нанасянето на качествено покритие с нитроцелулозни лакове е доста скъпо занимание, което не е по силите на измислените нашенски "майстори". Запечатването на дървото с модерните полиестерни лакове унищожава звука на инструмента. Ако боядисването и лакирането се направят от добър специалистцената ще се качи двойно.

 

И една малка забележка за един от по-горе изказалите се - пише се БУТИК, с "У".

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...нанасянето на качествено покритие с нитроцелулозни лакове е доста скъпо занимание, което не е по силите на измислените нашенски "майстори".

 

Значи, за refinish да се обръщаме само и единствено към теб.

Редактирано от blr
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fats, не разбирам защо всеки път пишеш с такъв безумен тон. Имам какво да кажа за "компетентните" ти коментари, но и този път ще се въздържа.

 

Качеството на комплекта е адекватно на цената, ако имаш нужните умения, търпение и време е добра сделка за непретенциозен инструмент.

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.