Dankata0071 Публикувано Март 8, 2011 Публикувано Март 8, 2011 Здравейте от отдавна се чудя какво значи "Warm Sound" и "Bright Sound" . Често го виждам при описания на ампове или пък на опаковките на струни но нямам никаква представа какво означават... Цитирай
kkch Отговорено Март 8, 2011 Отговорено Март 8, 2011 Warm Sound - топъл звук Bright Sound - чист звук Сам разбери кой е чист и топъл. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 8, 2011 Отговорено Март 8, 2011 Бих помолил kolio_k, тъй като напоследък е активен да помогне, но не пренебрегвам и останалите, да помогнат! Цитирай
Heartman Отговорено Март 8, 2011 Отговорено Март 8, 2011 Обикновено Bright значи изсветляване,изостряне на високите честоти тоест звука става по остър и с повече високи.Warm според мен е мек,топъл звук и може да се има предвид лампов или може би среднист тон с повече среди, но без много високи. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 8, 2011 Отговорено Март 8, 2011 е то е ясно какво значи брайт дори с ниско ниво на английски,ако имаме предвид струни ,ярките звучат добре на Гибсън китари,от по старите,които са с плътно тяло и мътнеят на някои музиканти. Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Все съм си ги представял така: warm - хубав звук с много средни и прилично поорязани високи, както и без много излишен бас. bright - с повечко високи. Не знам дали е точно такава общоприетата представа, това ми е на мен в главата като чуя тези определения за китарен звук. Хубаво ще е наистина, някой като kolio_k да даде едно по добро мнение. Цитирай
synchu Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 ^ вие сте го описали достатъчно добре в няколко поста даже, няма нужда да се итерира върху едно и също 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 (Редактирано) Сори, пропуснал съм темата до сега, но така или иначе, двата "термина " вече са обяснени. В добавка се среща и warm като определение и за овърдрайв&дисторшън, като се има предвид мек, не агресивен такъв, с не намалени среди и с подходящ рейндж високи, за да не драска п.п. А , закъснял съм Редактирано Март 9, 2011 от kolio_k Цитирай
patient Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 (Редактирано) Ще се опитам да дам обяснение на повечето определения срещани в нета. Ако някъде сбъркам или изпусна нещо - моля поправяйте/добавяйте: Boomy (?): Звук, наситен с ниски честоти, които "избиват". Bright (ясен): Звук с по-изразени високи честоти. Coloration (цвят): Визуалният аналог на звука. "Оцветен" звук е звук, със сол и пипер така да се каже , звук в който има нещо, което го няма в оригиналното звучене - може да е приятно а може и да не е. Grain (буквално - зърнист): Отнася се основно да изкривените звуци. Отчетлив, дисторшън звук.. Muddy (мътен): Не добре дефиниран звук - неясен, неотчетлив. Pure tone (?): Тон без хармоници, чист тон. На практика пегел... Timbre (тембър): Качество на звука, което го отличава от други звуци със същата височина и сила. Отличителният (характерният) тон на инструмент или глас. Transparent (прозрачен): Това е малко фотографска терминология в музиката... Колкото по-прозрачен е звукът, толкова по-чиста и ясна е цялата звукова картина. Warm (топъл): Като цяло се има предвид честотния диапазон от 150 до 400 херца. Топъл звук е звук, който звучи натурално в този диапазон. П.П. а и аз съм закъснял... П.П.П. Изпуснах Mellow (зрял, сочен): Звук богат на хармоници и приятен за ухото... Насищащ... Редактирано Март 9, 2011 от patient Цитирай
synchu Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Mellow е мек звук - топъл кадифен - тип ресторантски му казвам аз, не е зрял и сочен - това се използва за плодове :-) Цитирай
Recommended Posts