Evtim Djerekarov Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Добре де, аз пък познавам хора, действащи със слушалки, които може би и вие познавате, а парчетата се въртят наляво - надясно, но както и да е. Няма смисъл да спорим, наистина с колони е много по-добре. Цитирай
Black Bird Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 (Редактирано) Аз работя на слушалки особено вечер около 2-3 часа... И съм доволен. Миксовете ми са зле но няма как Просто си оправям баса на другия ден на колоните. Ако изобщо трябва да се оправя. Всичко е до навик Редактирано Април 12, 2006 от Nalbantov Цитирай
niki123bg Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Аз работя на слушалки особено вечер около 2-3 часа...И съм доволен. Миксовете ми са зле но няма как Просто си оправям баса на другия ден на колоните. Ако изобщо трябва да се оправя. Всичко е до навик В интерес на истината последният път като се опитвах миксирам едно парче, което траквано в някакво западно студио се получи нещо странно. Значи миксирах парчето на слушалки (АКГ К271), после направих нов микс на колони (Берингер 2031) и в интерес на истината това което миксирах на слушалки се доближаваше много повече до референтният микс, отколкото микса който правих с мониторите. Това обаче го отдавам по-скоро на късмет, защото така или иначе нищо не разбирам от миксиране. А и като кажа, че се кефя на слушалките и цяла глутница почва да вие "ти луд ли си, на слушалки нищо не става"... Цитирай
Black Bird Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Аз работя на слушалки особено вечер около 2-3 часа...И съм доволен. Миксовете ми са зле но няма как Просто си оправям баса на другия ден на колоните. Ако изобщо трябва да се оправя. Всичко е до навик В интерес на истината последният път като се опитвах миксирам едно парче, което траквано в някакво западно студио се получи нещо странно. Значи миксирах парчето на слушалки (АКГ К271), после направих нов микс на колони (Берингер 2031) и в интерес на истината това което миксирах на слушалки се доближаваше много повече до референтният микс, отколкото микса който правих с мониторите. Това обаче го отдавам по-скоро на късмет, защото така или иначе нищо не разбирам от миксиране. А и като кажа, че се кефя на слушалките и цяла глутница почва да вие "ти луд ли си, на слушалки нищо не става"... подкрепям :hello: Цитирай
bobalan Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 аз също се кефя на слушалки Много детайли се чуват. А и готини атмосфери могат да те обгърнат много плътно. За слушане отвреме на време е супер яко на слушалки. Цитирай
f1_sound Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 Явно колеги смесването на слушалки е въпрос на свикване, аз съм се мъчел ама не става, явно трябва да поработя повече иначе и аз съм обеден, че хубаво е даден микс да се пипне и през слушалки P.S fracture за кои колони по точно питаш Alesis или Tapco Цитирай
LOE Отговорено Април 14, 2006 Автор Отговорено Април 14, 2006 мда... и аз се опитах вчера със слушалки... не е същото Цитирай
fracture Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 ...P.S fracture за кои колони по точно питаш Alesis или Tapco за Tapco-то, но пък няма да е загуба ако смоменеш и за Alesis-а Цитирай
musicman Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 имам AKG141monitor и съм доволен <_> Не те ли болят ушите от тези слушалки? Адски стегнати са. Неможе да се работи дълго на тях според мен. Цитирай
f1_sound Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 (Редактирано) AKG141 принципно мисля че по характеристика се водят лайв и дути студийни слушалки, и са стегнати, защото се ползват основно за мониторинг на изпълнитела, колкото са по стегнати толкова по малко от симбека влиза в микрофона Плюс това колкото са по стегнати толкова по голямо е налягането на ушите, а съм чувал, че това не е много хубаво fracture пиши ми на Л. С. Редактирано Април 14, 2006 от f1_sound Цитирай
TONY Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 ето моето мнение - дори да не миксираш - мастерираш - слушалки ще ти трябват ето например - аз съм се разбрал с домашните и съседите след 23 часа да не свиря - ама като ме напъне - слушалки! отделно че с групата репетираме на слушалки в момента са съм с АКГ К66, вокалиста е със същия модел - има и разни други филипс- но АКГ са определено правилният избор хем к 66 са под 100 лв така че взимай едни акагета - не вярвам да съжаляваш_ за модел ти ще си решиш пък след време - усилвател и монитори Цитирай
разбойник Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 (Редактирано) Не те ли болят ушите от тези слушалки? Адски стегнати са. Неможе да се работи дълго на тях според мен. Според мен имат излишно тежък бас, което мен ме дразни след повече слушане, освен това наистина притискат ухото. За записи, репетиции и т.н. по-подходящ вариант са К271 - несравнимо по-удобни (т.нар. сircumaural т.е. обгръщато ухото , а не го притискат). Вариант за по-малко пари - К55. К 66 са "отворени", което означава, че "пускат" повече от външния шум към ухото и повече от възпроизвеждания сигнал навън. За сметка на това този тип слушалки звучи по-естествено, но не бих ги избрал ако мисля че ще записвам с тях - с кондензаторен микрофон със сигурност ще се запише и сигнала от слушалките. Редактирано Април 14, 2006 от разбойник Цитирай
TONY Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 с К 66 правя следния номер - аз съм в стята с цифровото студио на роланд - а в другата стая-хол изкарвам шур см 57 към кубе маршал - и няма проблем Цитирай
pisito Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 не знам но на мен са ми удобни въпреки че главата ми не е много малка а и за 142лв не знам да има по добри слушалки цената....все пак Цитирай
Recommended Posts