Nikifena Отговорено Февруари 16, 2011 Share Отговорено Февруари 16, 2011 Мони, трудно ми е да дам конкретни отговори. Старата банда за съжаление се разпърдя... кой крив, кой прав... знаеш как е. Сформирах нова банда. Надявам се рано или късно да се разбере за нея Личните ми впечатления са, че всичко върви прекалено добре. В бандата има "йоника" и пее мацка. Стилът е funkey monkey style - демек лека музика с фънк бас. Това ме кефи, това свиря Slacoth, старая се да съм прецизен. До колко съм такъв не мога да дам 100% обективна преценка. За позитивизма и усмивката смятам, че съм си такъв. Когато съм крив нещо не върви и поради тази причина гледам и да бъда повече усмихнат. Може би е и до човек. Знам ли... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifcho Отговорено Февруари 16, 2011 Share Отговорено Февруари 16, 2011 Я сакам да питам само, кога ше доате с оня младеж (знааш за кой приказвам) да се напиеме поди асмата у Бойчиновци Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Февруари 16, 2011 Share Отговорено Февруари 16, 2011 Ми чакай лекичко да те питам като отвори темата, дека го маршала? Да не изгонихте китариста, не че не се поосвободи място, ама някак пусто Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 16, 2011 Share Отговорено Февруари 16, 2011 (Редактирано) Епа га ни поканиш на бойчиновска ракия, Фифчо. Оно я обичам да пия со вазе. Он Роско не го знам дали ше доаде, ма има и други пустиняци на тоа свет MrDeath, с Никито сме пак заедно. От старата банда сме ние двамата. Редактирано Февруари 16, 2011 от Nikifena Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Февруари 17, 2011 Share Отговорено Февруари 17, 2011 Ники, идеята за безжична педалиера е страхотна! Но какво става ако имаме уа-уа и уами? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 17, 2011 Share Отговорено Февруари 17, 2011 Уа-уа-то може да се включи на батерия след китарата и тогава сигналът да ходи към рака с кабел или безжично. За уами си требе адаптер... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Февруари 17, 2011 Share Отговорено Февруари 17, 2011 Май нямам въпроси , по скоро пожелания Новата банда е супер, изкефи ме. Пожелавам скоро да се наредят нещата и да слушаме много нови неща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Басурендер Отговорено Февруари 17, 2011 Share Отговорено Февруари 17, 2011 Здравей Ники, 1.Като експерт , който знае "какво има вътре" , мислиш ли ,че много от музикантите се кланят на марки, само заради марката. (за усилватели говоря )сподели , с каква техника мечтаеш да свириш ( или ако си си осъществил мечтата , с какаква свириш) 2. Слушаш ли класическа музика ? 3. Как би искал да се развиеш професионално - като музикант и като специалист . Как си представяш идеалния вариант след ...няколко години...абе "какъв искаш да станеш като пораснеш" ? 4.Караш ли ски ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 18, 2011 Share Отговорено Февруари 18, 2011 ultramega, знам, че харесваме подобна музика. Благодаря ти за пожеланието. Аз също се надявам новата банда да се движи добре. Живот и здраве, както си казахме, ще направим няколко съвместни участия. Басурендер. 1. Много хора искат да имат Ролекс и да кара Порше. Естествено, че има почитане на една или друга макра. Китаристите, или тези дето наистина разбират от звук, знаят, че той идва от лампов усилвател и там не се правят компромиси. На света има сумати марки, но много малко от тях са сериозните: маршал, фендер, меса, пиви, ампег и тн. Следователно най-доброто решение е нещо масово-ширпотреба. То гарантира достатъчно добра надеждност и качество. Алтернативи са берингер-бугера като крайно ненадеждни и евтини, или някакви бутикови изпълнения, но в България малко хора имат пари да си го позволят. От няколко години свиря с един "build like a tank" усилвател на Пиви - Mark IV. 2 канала, единия с параметрична среда и мощност не повече от 300 вата. Харесва ми как звучи, но е тежък - 80тарско изпълнение. Колоната ми е с 15" еминенс говорител. Звучи добре, но аз предпочитам звука на 4х10". 2. Класиката ме изнервя. Не е за мен. Мога да понеса добре познатите класически "шлагери" които се използват в реклами или ги пускат чат-пат по радио или телевизия, но да слушам задълбочено класика, не. 3. Труден въпрос. Честно казано нямам и грам желание да се развивам професионално в музиката. Свиря само за удоволствие. Развитието ми идва от ходене по репетиции и свирене с хора. То между другото не е хич малко. Това ми дава в пъти по-голямо развитие отколкото да свиря сам с компютъра и да си правя записчета. Не съм "домашен музикант". Харесвам електрониката, развивам се там от към знания, но бавно. Идеалния свят си го представям така: по-малко работа, повече живот. Не искам да бъда роб на нищо. Искам пълна свобода. За това съм избрал и алтернативата да нямам шеф на главата 4. Не, не карам. Един път карах сноуборд. Потроших се целия, но ми хареса. За съжаление няма с кого да карам пак и си остана като готин спомен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Февруари 18, 2011 Share Отговорено Февруари 18, 2011 Сега сериозния въпрос: Защо изостави метъла , мина през класичексия рок - хард рок , после алтърнатив - някак си олекваш с годините ? С течение на времето имената на аватарите ни почват да не отговарят на действителността (и моя и твоя..) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 18, 2011 Share Отговорено Февруари 18, 2011 ООО, Дими, не го разбирай като олекване. Просто с времето си променям вкуса и вижданията за музика. Все още слушам метъл. Когато съм сам си пускам предимно джаз. Когато се прибере жена ми, тя не харесва джаз, слушаме метъл. Скоро например слушахме carcass Мисля, че е достатъчно показателно, че не съм зарязал метъла. Освен това слушането на музика за мен няма много общо с това какво ми се свири. Освен това не ми се свири в ъндърграунд банда. А метълът малко или много е ъндърграунд. По-добре да свиря музика която ми харесва и може да я харесат повече хора, отколкото на концерт да има няколко хевиметъла Между другото имах идеята да направим трибют на Dream Theater, но барабаниста който може да свири ДТ е много зает и няма време. Надявам се някой ден да се навие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Февруари 18, 2011 Share Отговорено Февруари 18, 2011 Надявам се някой ден да се навие. Майк Портной е свободен. п.с. Според мен наистина е редно да си направиш сайт, където да посочиш всички бивши и настоящи твои продукти. Хората те познават и знаят че работиш качествено и коректно, но с един информационен web портал ще стоиш по-завършено. Поздрави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 Здрасти Ники. Хайде и аз ще се включа с един въпрос: Мислил ли си да правиш ефекти за бас, като например някой bass preamp/di box? Според мен, няма нищо по-хубаво от електроника направена от басист, за басисти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gost Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 (Редактирано) Не съм Nikifenа определено, но знам че е правил ефекти за бас, беше пускал снимки преди време. Също май беше споменавал, че е правил модификации на s-amp за бас. http://i2.photobucket.com/albums/y23/Naudio/BassIt.jpg Иначе аз нямам какво да питам, само мога да ти благодаря за всичко, с което си ми помагал Редактирано Февруари 19, 2011 от gost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 Предлагам да не рзводняваме темата, все пак въпросът е към Ники, но доколкото знам, това е предусилвател за пиезо pickup, правен по поръчка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts