Slacoth Отговорено Юни 23, 2014 Share Отговорено Юни 23, 2014 Постигаш ревърб ефекта с лек дилей тоест? Никога не съм твърдял подобно нещо...Не мисля, че е сериозно да се твърди, че един дилей може да имитира хау ефект. В тази връзка не можеш да си пускам отделно само ампа + Flashback x4 в луупа и да си постигам ревърб ефекта с къс дилей. Шорт дилей може да имитира мексиканска китара от филм на Тарантула, но не и ривърб. Може би аз не съм се изразил достатъчно ясно. Купил съм си комбо без ривърб, защото не харесвам такъв ефект.Наместо това предпочетох сенд/ретърн опцията. Естествено, че не бих оспорвал индивидуалните ти предпочитания да ползваш много камьончета. Странно е обаче да отстраниш от чейна си ефект, само заради размерите му? Да не говорим че за мен колкото по-голям и тежък е един ефект, толкова по-добре. Както и да е, темата се е заформила като постоянно гореща и нека не я спамим повече. Има едно нещо, което никога не съм пробвал и ми е любопитно дали някой е - как ли звучи уа-уа включено след преамп и преди стъпалото? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Юни 23, 2014 Share Отговорено Юни 23, 2014 "Шорт дилей може да имитира мексиканска китара от филм на Тарантула, но не и ривърб." Spring reverb? Тарантино? Разбира се, че са различни, но и двата са пространствени ефекти които придават обем на сухия сигнал. За чист канал бих избрал ревърб за high gain приложения където ми трябва стегната атака и дефиниция бих сложил дилей. Темата е за чейн и за момента се придържаме към нея Как да е разбрах те и си прав, имам още доста да уча и експериментирам и съм на принципа, че нищо не е грешно ако ти звучи ок Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Юни 23, 2014 Share Отговорено Юни 23, 2014 (Редактирано) И аз съм на мнение, че за създаването на определен тип звук няма еднозначна рецепта. Летвата много отдавна е вдигната толкова високо, че за да бъдеш оригинален музикант и перфектен инструменталист трябва да си най-малкото извънземен. Затова гледай си кефа, а познанията си идват сами с опита и няма как да ги спреш. п.с. - тарантино, тарантула все тая, за спринг ревер иде реч; Редактирано Юни 23, 2014 от Slacoth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Юни 23, 2014 Share Отговорено Юни 23, 2014 Придържайте се към темата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ven555 Отговорено Юни 23, 2014 Share Отговорено Юни 23, 2014 Засега е това Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Юни 25, 2014 Share Отговорено Юни 25, 2014 (Редактирано) Aз след кaто рaзкaрaх мaлко теxникa (вкл. Ibanez RG и Squier Affinity Strat (China)) остaнaх със Squier SE Strat->Boss SD1->Laney35R. Семпло е по-добре.. снимки после. A и още нещо - зaпочнaх дa ползвaм хибридни струни нa EB - 6,5,4 сa от комплект 10ки, a 3,2,1 от 9ки. Тaкa по-плътно дa звучи ритъмa зa aлa SRV нещa. Редактирано Юни 25, 2014 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Юли 21, 2014 Share Отговорено Юли 21, 2014 Моят е мръсен И моят - кален. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
exxct Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 (Редактирано) Чейна ми е много прост: Schecter C-1 Limited Еdition ---> Blackstar LT Drive --> Blackstar HT1-R Китарата е изцяло махагон с maple top, set neck и ebony fingerboard, плюс EMG81/85 адаптери, които доста добре се чуват с драйва и усилвателя. Често свиря с драива в чистия канал на усилвателя като регулирам звука от усилването на китарата, постигайки така доста разнообразен звук, на ниски нива в къщи. Китарата директно в мръсния канал звучи също много добре, проблема е само, че трещи доста силно и не искам да дразня съседите много. Редактирано Март 12, 2015 от exxct 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 Мммммм ebony Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 Няа да са плашити Винаги има място за още 7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 (Редактирано) Вече сериозно и в подкрепа на exxct, истинския чейн си остава ... този (тоест, сходен на неговия): Редактирано Март 12, 2015 от jabs 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 @ jabs: няколко въпроса и все несериозни защо два Blues Driver-a защо си отрязал SD-1, да не те е срам от него остава ли въобще сигнал на края на тоя чейн Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 (Редактирано) Истински блусар.... без грам noise gate Тая Rivera дето се лилавее там, до кога ще чакаме впечатления от нея? P.S. И не те е срам... 10 Gibson-а имаш, един не се намери за снимката! Редактирано Март 12, 2015 от G.Varbanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki_jem Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 Благородно завидях за Rivera -та, понеже имам Rock crusher, a този е Recording модела. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Март 12, 2015 Share Отговорено Март 12, 2015 (Редактирано) Айдее.... @ProjectHamsterdam, единия BD е оригинален, другия му направих някакъв много фенси мод, забравих как се казваше... за SD-то няма място ...педалите са разделени реално на три отделни кръга с по 7-8 във всеки, отдолу под борда има скрит един панел с ключета и превключвам между тях. Целия борд е по-скоро един неспиращ експеримент и забавление, те и 70% от ефектите вътре са DIY... както се вижда. Звук си излиза и то без особена промяна спрямо китара ---> амп. За компенсация на входа на всеки кръг има по един педал с буфер (Клон, някой от Босовете, Файърсаунда на Ники...). Буферите дават едно интересно оцветяване, примерно този на Клона, дори педала да не е включен, влияе силно... ама спирам защото ще оспамя яко темата.... Пак да кажа, това не ми излиза от кабината за запис и непрекъснато се модифицира и чопли нещо по него, за спорта и за кеф @Жоро, niki_jem, Риверата си струва всеки лев, в частта атенюатор, и е пълен ташак в частта DI. Примерно един Palmer PDI-03 я събаря на земята без усилие Ники, хич не завиждай, няма за какво Редактирано Март 12, 2015 от jabs 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts