Jump to content
Българският форум за музиканти

Отзиви за Stagg Bc300/5-bk


Nookz

Recommended Posts

Здравейте, наскоро взех решение че искам да се науча да свиря на бас, и си търся някакъв подходящ старвов бас за 200-250лв.

Та прегледах и попаднах на http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16...BC300_5_BK.html, който за цената ми се вижда читав.

Ако може някои да сподели ако го е пипал преди, или да даде някакъв друг вариант.

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами скоро беше създадена една подобно тема, там можеш да видиш какво са посъветвали човека, аз си купих баса преди почти година, пак питах тука, отговорите които ще ти бъдат представени са следните:

Отиди в магазина и пробвай, това е малко трудно поне на мен ми беше трудно, защото аз като не съм свирил от къде да знам как трябва да звучи...

Ако имаш възможност или познаваш някой, който свири може да го помолиш да се разходи с теб по магазините, и да ти помогне.

Другият начин е да си купиш инструмент 2ра ръка, така направих аз и се радвам, във раздела "продавам" има доста басове напоследък в този ценови диапазон, разгледай, потърси инфо за моделите в интернет, и това е.

Късмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми реално погледнато какъв друг съвет могат да му дадат освен да пробва? Наистина някой който има същия бас би било полезно да каже дали си струва и тн но именно Nookz ще свири на тоя бас и е важно на него да му е удобен.. Варианта да отиде с някои по разбиращ е възможно най-добър.И не само за конкретния случай а като цяло.По теми от тоя сорт няма как да се помогне много освен с подобен съвет и коментар по китарата.

Търсенето в интернет може да е най-много докъто се насочи към опредлен модел според мен,то в нета всяка китара изглежда хубава и удобна. Знам че повтарям работи казвани мн пъти ама ... Айде успех с басчето!!!! :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

притежавал съм въпросния бас и за парите си не е лош.

Грифа е доста удобен. С нови струни зву4и прили4но (сори за 4-ките не ми работи коп4ето).

 

Минуси

 

- шуми ако спреш единия адаптер (пасивни са все пак)

- нъта ми се с4упи и се наложи да си правя нов

- като цяло хардуеъра е гаден.

- разстоянието между струните е малко

 

Баса е супер за на4ален инструмент, но разгледай и Корт, Винтидж, Скуаяр, Рок Бас....

 

 

Абе в тоя ценови клас вси4ко е летва със струни и адаптери запоявани от малки китай4ета така 4е взимай нещо там и се понау4и да свириш пък после ще мислиш за нещо добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиря на същия бас в момента и отговорно заявявам, че за тия 200 камъка, които му търсят е перфектната сделка. Разбира се, че си има недостатъци, но като цяло смятам, че Стаг-овете са сериозно подценявани (или аз все съм попадал на читави). Преди време свирих на същия, но четири струнния вариянт, за около 3 - 4 години в които съм го ползвал съм нямал грам грижи с него. Ключовета бяха повече от стабилни, за разстройване не ставаше и дума, дървенията и останалия хардуеър не са давали дефекти, единствено единия потенциометър се разхлабваше периодично и си искаше натягане на гайката, който проблем можех да реша с капка две безцветен лак, но така и не го направих :oops: Замасяването му не беше читаво, това е известен проблем при Стаг-овете, който смятам не е чак толкова съществен за начинаещ. За звукови качества е пределно ясно, че нещата няма да бъдат от най-розовите, но не и от най-отчайващите. Като цяло ми беше доста удобен, за това и се задържах толкова дълго на него.

Дойде ден, в който реших, че ще продавам всичко (бас, кубе, акустична китара...) за да си напазаря качествен и съответно скъп инструмент. След продажбата ми трябваха да си досъбера още пари за постигане на поставената цел, добре ама както често се случва в живота :) точно тогава това се счупи, онова се счупи и парите заминаха по ремонти на техника и автомобили. Прекарах около година без бас (не ме питайте как!) и през това време от части от немотия :), от части от разсъждения стигнах до извода, че най-важното е инструмента да ти е удобен и да звучи така както искаш. За това си напазарих този пет струнен Стаг, който ти си дал с линка. Знаех че ще ми е удобен, а и за 200лв. е престъпление (поне за мен) да го подмина :) Впечатленията ми до момента от него са същите както и от стария Стаг. В момента съм му поръчал активни адаптери в комплект с пасивна електроника или иначе казано EMG J Set (доста по-скъпи от самия бас), за което някои от колегите тук биха ме убили с камъни :) Но в крайна сметка това е моето решение, баса ми е удобен и с едни прилични адаптери нещата заспиват. Разбира се ако имах възможността веднага си напазарявам един Sadowsky или Alembic, но нямам поне за момента :) и за мен вариянта на който съм се спрял вкарва баса ми в клас над 700-800лв. (мой си еквивалент, знам че ще има доста несъгласни и усмихнати хора заради това ми изказване :) ).

Та така, успех ти пожелавам с избора, дано съм помогнал поне малко!

Поздрави и със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicworld.bg/bg/c_400/i_20666/...ction_V_WS.html

това е доста по добра оферта

има два стага като тоя дето си го харесал но са си гола вода смених им всичко освен дървенията и пак са си гола вода поне корта хардуера му е по добър и адаптерите са много по добри от на стага

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах през 3 марки басове, като първата беше Стаг, точно защото ми трябваше някакъв бас. Дори като китарист, който никога не беше хващал бас преди това, просто това беше неудачен избор, но за тези пари получих нещо, с което да добия бегла представа какво е това бас. Продадох го, без да ми мигне окото и да си кажа честно никога няма да се върна към тази марка, дори и да ми дават пари. Стаг винаги ще бъдат нива под всичко поради много причини, които няма да изброявам. Разгледай Корт като марка и моя съвет е да не бързаш и да правиш компромис, просто защото искаш да имаш някакъв бас, а да събереш малко прички и да имаш по-добър инструмент, различен от най-ниския като опция бас. Повечето биха казали, че е ОК да се купи и най-големия боклук, за да видиш дали ще се запалиш, но аз ще го кажа така - Можеш ли да се запалиш с вода, след като бензинът е с 2лв. по-скъп и със сигурност гори?

 

Успех!

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да заформям спорове в темата на автора и това ще е последния ми отговор тук, но мисля, че си твърде краен в преценката си IgniteAll. Съгласен съм, че може яко да си се напарил от тоя бас и да не искаш да видиш такъв до края на живота си, все пак всеки си има мнение и своя истина която няма смисъл да бъде оспорвана. Човек би казал, че от Стаг ми плащат да ги защитавам ревностно :thumbs_up: Както и да е, продължавам да твърдя, че трябва да се свири с инструмент който ти носи удовлетворение и необходимия комфорт, а не задължително с такъв за няколко стотин или хиляди от дадена валута. За красноречив пример бих дал първите три албума на Annihilator (ако сте ги прослушвали, знаете за какво иде реч) - записани са с китара за около $200. Е питам аз китарата ли има решаващото значение или човека зад нея, в случая Джеф Уотърс.

 

Поздрави и със здраве!

Успех на автора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само мога да кажа, че инструмента е много удобен за свирене, но електрониката е скапана..

 

Понеже басовете ми станаха 6 , а не съм басист исках да продам двата си баса Стаг 4 и 5 струнен, но с оглед цените им в момента не съм сигурен, че искам да ги продавам.

За тази цена са прекрасни инструменти..

 

@IgniteAll - Човек израства с времето, а вксуа и възмжоностите му се променят..

Помня че преди няколко години ти беше доста ентусиязиран от новия си басс Стаг. Явно този бас е успял да те запали да станеш басист.

 

 

;)

 

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...rt=#entry118814

 

.... Аз имам този модел с 4 сртуни и не е зле, като за първи бас!

 

Ами аз съм с ВС300 на Стагг и съм доволен от това, което получих за тази цена :punk_guitar:
Редактирано от programista
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/gr/ibanez_gvb1006_am...ald_veasley.htm

На този бас разстоянието между струните е същото (14мм).

Може би ръста на чичко Джералд (215см) му е предимство за свиренето на тесен гриф.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

programista, допусни, че човек може да еволюира в предпочитанията и изискванията си към инструмента. Всеки, който свири от достатъчно дълъг период изживява подобна промяна, даже в повечето случаи по няколко пъти :)

 

Nookz, огледай, не бързай и се довери на преценка на повече от един човек, освен ако не си убеден, че нивото му като музикант е наистина достатъчно добро, за да ти даде добър съвет.

 

Ползвай търсачката, има доста теми в които можеш да намериш полезни съвети, пример:

Клик!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

programista, допусни, че човек може да еволюира в предпочитанията и изискванията си към инструмента.

 

Нали и аз това казвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.