Jump to content
Българският форум за музиканти

programista

Members
  • Мнения

    188
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от programista

  1. Виж в малкия ЦУМ. Онази HSS, която ти дадох беше от там.
  2. по-скоро , въпроса стана: кои са по-високи - блондинките или брюнетките ?
  3. Мислех да взимам електонно пиано с хамър клавиатура, че малкия щеше да ходи уроци пиано, но се оказа че и старата свирка върши работа за сега, даже е и по-удобна защото е по-мобилна. Занапред мисля да се оборудвам с Yamaha MO8 или Motif ES 8 от Ebay.
  4. Бе аз чета, но от маркетинга стават все по-ловки!! Поне от опита ми с дръм модули на Алесис не ме е навеждал на мисълта, че дръм модул може да бъде с нестандартен миди мапинг и заключен за модификации. Това не го пише в спецификацията и го откриваш, чак когато си включил USB MIDI кабела към лаптопа и се чудиш защо касата ти звучи като дайре , а томовете като различни видове райд чинели.
  5. Аз бях неприятно изненадан от Yamaha DJX 2, за който пишеше, че има MIDI IN и OUT. Оказа се че въпросната машина няма пълна MIDI имплементация и MIDI-то може да се ползва само за дъмп и рестор на къстъм патерни, но не и за ползването на клавира като MIDI клавиатура, нито като модул ( за разлика от първия модел DJX , с който това е възможно). Друга неприятна изненада от евтина Yamaha беше с ел.барабани DTXplorer. Там се оказа, че мапинга на падовете не е по General Midi стандарта, а модула не позволява да се ремапват отделните тригери... т.е. при връзка с PC - EzDrummer при удар на соло барабана от VST-то звучи сплеш чинел и т.н. Наложи се да ползвам друг модул - Alesis dm5 . Вече знам, че ако нещо не е написано изрично е много вероятно да го няма като възможности. Така че провери за отзиви за конкретните модели, и дали имат възможностите, които те интересуват.
  6. Темата е стара и сигурно вече си motif гуру , но все пак да пусна един линк , че тук му е мястото. Намерих ръководство на български за Yamaha MO6/ MO8 . Някъде четох че управлението на МО6/8 е на 90% същото, като на батко им MOTIF ES, така че мисля че ще е от полза за неговорещите английски собственици на MOTIF / MO. http://www.pro-technica.com/public/MANUALS/YAMAHA/MO6_MO8_bg.pdf Поздрави!!
  7. Baby Thomas изчерпа темата аз имах GT8 и вече нямам Така и не успях да изкарам приемлив Китарен звук за рок/ метъл. Симулациите на Vamp-a доста по ми допадат. Някои от нещата в Pocket POD-a ми , са още по-добри. Иначе откъм дилей/ хорус/ ревърб и т.н. GT8 много ми хареса , даже няколко пъти се отказвах да го продавам, защото доста добре звучеше с... бас китара
  8. Виж и дали не си разменил Midi IN и Midi Out... - звучи тъпо, но често се случва. На Уно-то си пише "to Midi in " и "To midi out" и не би трябвало да се бъркат.. ако пише само "midi in" "midi out" това означва, че трябва да включиш "midi in" на кабела в midi out на клавира. ^ Да, проблема може да е и в драйверите Имам една стара миди клавиатура Маудио Radium, на която всеки път като я включвам трябва да трия дивайса и да инсталиарм на ново драйверите.. с другите 2 клавиатури маудио(O2 и Axiom) нямам никакъв проблем
  9. преди месец -два бях гледал в youtube един туториал в 8 части за Motif (ES мисля е беше).. на японски . и въпреки, че не разбирам езика мисля, че това е най-полезното нещо, за запознаване с възможностите на този клавир.. От 2 дена го търся за да ти пратя линка, но за съжаление не мога да го открия.
  10. по-яко щеше да е ако има отделни адаптери за тънките и дебелите струни или поне да могат да се сплитват вертикално и да има възможност да се извеждат към различни апаратури - една за китара и една за бас... ма и така бива.
  11. супер...но мисля, че стандартно настроен 8-мак покрива същия диапазон. само дето почва от F# , но който е мераклия може да си го дропне до Е..
  12. Значи този C лидийски всъщност е Cmaj7#11 , ей тук само ми се струва, че е по-добре да се ползва акорда Bm вместо Cmaj , защото Bm съдържа повече от определящите тонове за акорда Cmaj7#11 без основния тон C , който пък се свири от баса.
  13. то в случая ладовете са дадени и акордите са ясни. мисля че проблема, който тревожи колегата е .. "как да свиря соло върху такава прогресия, като не ми е ясно в коя гама се свири това?".. и "допустимо ли е в едно прозиведение да има последователост от C(maj7Ь5) -> Cm". моя отговор е така го е решил композитора.. мисля че ще ти е по-лесно да свириш върху тези акорди ако не ги разглеждаш като прогресия , като прогресия, а като отделни части на прозиведението.. пробвай за C локрийски да да свириш в Em върху Bm Пробвай да си го представиш с тези акорди , може и да ти е по лесно Bm / Cm / Ebm /Ab но нека професионалистите си кажат тежката дума.
  14. some kind of jazz sorcery! Свириш по четири таката върху всеки акорд. Върху всеки акорд можеш да свириш съвсем независими една от друга фигури. На всеки два такта сменяш акорда, върху който свириш и толкова.. естествено с много дист , дилей, флойд и уами.. да не забравиш и шапката невидимка.
  15. На мен това JamStudio ми хареса, само дето е доста ограничено от към звуци в безплатната версия. Освен това мисля, че няма начин в един такт да се сложи някаква последователност от акорди. G G Am D примерно. Иначе е доста приятен и удобен интерфейс. За правене на бектракове за кънтри-поп, поп-рок и подобни става, но е доста компромисно. Общо взето играчка, но положителната му страна е, че за 10 секунди (буквално) си готов с основа, с която след това да експерименитираш.
  16. Това за което питаш се казва Livestyler. Ето тук bashmaistora е написал една много добра тема /статия по въпроса. Хитър Петър Family http://forum.muzikan...iaaoudh-family/
  17. Най-любими Linda Perry (4 Non Blondes) Devin Townsend Gary Cherone (Extreme) Corey Glover (Living Colour) Sebastian Bach (Skid Row) и още Geoff Tate (Queensryche) Joey Tempest(Europe) Jeff Scott Soto (Talisman) От рокерите Bon Scott (AC/DC) Ron Young (Little Caesar) Gene Simmons (KISS) Sammy Hagar (Van Halen) Axl Rose от едно време. lenny Krvitz Billy Idol Michael Hutchence (INXS) и още Johnatan Davis Phill Anselmo и тези Phil Collins Sting Bono Stivie Wonder Bobby McFerrin и една камара пеещи китаристи Gary Moore B.B.King Stevie Ray Vaughan Billy Gibbons(ZZTop) Johnny Winter Steve Lukather (Най-добрия вокалист на Toto ) Richie Sambora (Bon jovi , solo ) John Sykes (whitesnake, Blue Murder) ..... от БГ Васко Найденов Александър Атанасов (Arcadia Project, Kikimora) Нуфри !!! Бастардоломей и т.н. Оги Цолов (Фактор, Стоунхендж) Дичо Д2 Любо (Онези)
  18. Здравейте, Май е време за рефрет на старата госпожа. Само че малко ме е страх да не попадна на някой пишман майстор. Търси се някой майстор от София без много издънки. Поздрави
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.