christov64 Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 Parni_Valjak явно е по-компетентен от специалистите в Celestion, но не прави разлика между китарен кабинет и HIFI озвучително тяло. Предполагам, че всеки е пробвал китарен усилвател с озвучително тяло за предназначено за други цели - положението е трагично. Изискванията са съвсем различни. Целта не е да имаме равномерна честотна лента, а такава с плавно затихване в областите на ниските и високите честоти и подчертани средни честоти. Самите китарни говорители имат много неравномерна честотна х-ка и собствен характер. От кабинета, както и от усилвателя, обикновено се очаква също да допринесат за постигане на специфичен звук. Напълно неутрален кабинет със "силен декремент на затихване" ще звучи твърде стерилно. Не че няма и такива - от ПДЧ и MDF, но те се правят с цел постигане на по-ниска цена. Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 Много отговори, но никой не споделя опит от буковия шперплат и звуковите му качества. Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 Gregg го е написал още на втора страница: Аз съм ползвал буков за тази цел и явно става, даже много добре става. Буковият шпертплат е най-здрав от всички изброени видове, бих казал направо е неразбиваем, обаче има два "недостатъка": 1/ Тежи най-много от всички видове 2/ Тъй като е много твърд трудно се обработва. Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 Да, с Галин сме си говорили за буковия шперплат и споделям мнението му, но ми е интересно дали лютиери са го ползвали и как се сравнява бука като звук примерно с брезата и клен .... Цитирай
bluelemon Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Ами за да не отварям нова тема ще изровя тази. Някой да има планове на кабинети 1x12? Трябва ми най-вече на marshall 112 оpen back, но може и на някой друг интересен. Ако не са за форума може на лично да ми пишете. Благодаря! Цитирай
Recommended Posts