control_denied Публикувано Януари 4, 2011 Публикувано Януари 4, 2011 Здравейте колеги ! Реших да сменям аудио интерфейса и да минавам на по висок клас . Спрял съм се на RME Fireface 400, понеже съм виждал че работят и го използват в доста студия . Но понеже ще се дават сравнително доста кинти искам да се допитам и с вас . Ако някой е работил с него или има какво да сподели ще съм ви много благодарен . Също приемам и предложения за нещо което е по добро и е в този ценови клас ! Благодаря ви предварително ! Цитирай
doc Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 (Редактирано) Интерфейсът е много класен, спор няма. На няколко пъти съм го слушал в едно студио и звучеше много добре. Доколкото съм чел по чуждестранни форуми, пре-тата не са върховни, но се справят. Лично аз бих си купил (ако няма да ползвам микрофонните преампове) LynxTwo- като конвертери е доказано по-добро. Най-добре прегледай gearslutz- там по-вероятно ще намериш отговор на въпроса ти. Редактирано Януари 4, 2011 от doc Цитирай
presly Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Тъй като FireWire е тръгнал да споделя съдбата на серийния порт в компютрите(с др. думи - да изчезва), бих посъветвал да погледнеш варианта UFX - едно наистина изключително изделие. Цитирай
synchu Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Лично аз бих си купил (ако няма да ползвам микрофонните преампове) LynxTwo- като конвертери е доказано по-добро. ... Доказано в смисъл на ...? По-добри са PRISM и още няколко други имена. Аз бих казал, че са сравними RME & Lynx (ценово също) като конвертори - въпрос на предпочитания най-вече в поведението на DAW софтуера, който се използва с конкретния интерфейс. Имам Мултифейс 2 от години и съм много доволен. Предусилвателите са ми външни. Цитирай
control_denied Отговорено Януари 6, 2011 Автор Отговорено Януари 6, 2011 Тъй като FireWire е тръгнал да споделя съдбата на серийния порт в компютрите(с др. думи - да изчезва), бих посъветвал да погледнеш варианта UFX - едно наистина изключително изделие. Съгласен съм но много скачаме в цената няма толко кинти Цитирай
presly Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Тогава виж UC варианта - също много стабилен. Цитирай
control_denied Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 Тогава виж UC варианта - също много стабилен. А какво ще кажеш за това : http://www.focusrite.com/products/audio_in...quid_saffire_56 като че ли все повече се навивам за него Цитирай
presly Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Проблеми с FW контролерите, проблеми с драйверите, отличен звук. Ако ти трябва надеждност - RME. Цитирай
circles Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Аз имам Fireface 800 и съм много доволен. Няма грижи, забравяш за звуковата карта... Цитирай
imil4o Отговорено Февруари 1, 2011 Отговорено Февруари 1, 2011 Здрасти на всички!Според мен голямо значение има за какво точно ще ползваш интерфейса.Звука на RME Fireface 400 е много различен(в пъти по-добър)от предишните ми интерфейси.Работя на живо с RME Fireface 400 като ползвам много VSTi,Reason 5 i Kontakt 4 със Galaxy II K4 пианата.Работи стабилно цяла вечер без нито един глич или каквото и да е прекъсване.Focusrite е добра алтернатива но по форумите пишат за проблеми с латенцията.За малко по-евтин вариант бих те насочил към MOTU Ultralite mk3,но зависи и с каква машина си.Казват че имало проблеми с драйверите на PC.Най-добре е ако има вариант да пробваш в магазин или при някой който има въпросният интерфейс.Всички мнения по форуми,а и моето са субективни!Успех! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 1, 2011 Отговорено Февруари 1, 2011 Не се тревожете, FireWire няма да изчезне толкова бързо. Вземи си обаче контролер с чипсет от Texas Instruments, за да минимизираш евентуални проблеми (не само с аудио интерфейса, но и с други FW устройства). RME Fireface 400, при положение че имаш бюджета, е един от най-добрите избори. Цитирай
control_denied Отговорено Март 3, 2011 Автор Отговорено Март 3, 2011 Благодаря на всички за мненията и съветите ! В карйна сметка купих Focussrite Liquid 56 Тръгна без проблеми (за сега ) )) Двата входа които са Liquid Pre- amps наистина звучат отлично ,инструменталните също са перфектни и като звук и като нива , няма латенция , но имам малък проблем, който си мисля че e от DAW понеже съм със LOGIC 5.5.1 която е кракната за уйндоус , та проблема е там че немога да кача семпъл рейта , незнам що се получава така , но пробвах да записвам с саунд фордж и там няма никви грижи работи си чудно на 96 Khz . Сега мисля да си купя един Power Mac G5 втора употреба и се надявам с новия LOGIC всичко да работи перфектно Между другото ако някой работи с G5 ще се радвам да сподели дали се справя машинката с натоварването Цитирай
Recommended Posts