Jump to content
Българският форум за музиканти

imil4o

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от imil4o

  1. Предполагам освен всичко друго DA конверторите на по-скъпите може би е по-добър от на по-евтините.Рядко нещо е по-скъпо само заради повече октави,по добра клавиатура и малко екстри.Естествено не съм ровил дали е така.Само казвам първото което ми идва в главата.А разлика че има е ясно!
  2. Здрасти на всички!Пробвай Galaxy II K4 Vienna Grand Imperial.С него свиря на живо и ползвам Yamaha P70 за контролер.Досега не съм имал проблеми.Почти всички софтуерни пиана имат настройки за това дали да стриймват от диска или да се заредят в рам паметта.Според машината си намираш най-добрия вариант за свирене.За да са стабилни софтуерните пиана на живо,според мен има голямо значение аудио интерфейса и машината,както и самата комбинация между двете.Иначе почти всички пиана са направени горе долу стабилно.Ползвах преди Steinberg The Grand 2 и също има приличен звук и се вписва в оркестъра.Galaxy II K4 Vintage D е моя фаворит,но за жалост,поне за мен звучи само като самостоятелно пиано и то доста убедително.Alicias Keys Piano е също за самостоятелно по моя преценка.7CGrand,Art Vista Virtual Grand Piano,Galaxy II K4 Steinway,New York Piano са някои които съм пробвал,но не съм харесал толкова колкото по-горните.Но това си е мое виждане.Пиша ги само за инфо ако не си чувал за тях.За жалост Synthogy не съм пробвал,но много го хвалят...въпрос на вкус....може и да е добро!Успех
  3. imil4o

    USB to FireWire Adapter

    Да виждам че не е стар!По-страшното е,че се опитваме съвсем добронамерено да ти помогнем,а ти се опитваш да избиеш собствените си комлекси от незнанието си.Когато задаваш въпрос,опиши малко по-подробно за каква машина говориш!Ние сами можем да преценим за какво става въпрос.А наистина,можеше да поогледаш и попиташ преди да си купиш НОВИЯ лаптоп.Успех!!!
  4. Firewire!!!Както по горе е казано firewire има по-добър константен трансфер,нищо че на книга е 400 а USB 2 e 480.И не на последно място firewire е директна връзка,а при USB всичко минава през процесора.От там вече нещата стават различни,особено ако се ползват плъгини,за които има нужда от много CPU ресурси или се записват много тракове наведнъж....или каквото още се сетите.
  5. imil4o

    USB to FireWire Adapter

    PCMCIA card на Firewire....не може да нямаш такъв слот на лаптопа....ако не,доста е стар и за всичко друго което мислиш да правиш с него.Успех!
  6. Зенхайзера е по-добро според мен.Имам HD 280 Pro - по стария модел и много съм доволен.Предполагам 380 също ще е добре,а и даже по-добре - 110dB SPL срещу старите - 102dB SPL.AKG също е добър избор ,но мисля, че има някакво напомпване на отделни честоти в баса.Зависи какво ти трябва.Зенхайзера има по flat звучене,което за мен е важно при микса.Успех
  7. imil4o

    USB to FireWire Adapter

    Здрасти!Доколкото знам са два съвсем различни протокола и не може да стане.Дори и да има направени такива преходници не се знае какви са точно и как ще функционират с аудио карта.По-добре и по-сигурно търси,в зависимост какво имаш на лаптопа:PCMCIA Card със firewire или ако ти е по-нов лаптопа ExpressCard със firewire.Успех
  8. imil4o

    Rme Fireface 400

    Здрасти на всички!Според мен голямо значение има за какво точно ще ползваш интерфейса.Звука на RME Fireface 400 е много различен(в пъти по-добър)от предишните ми интерфейси.Работя на живо с RME Fireface 400 като ползвам много VSTi,Reason 5 i Kontakt 4 със Galaxy II K4 пианата.Работи стабилно цяла вечер без нито един глич или каквото и да е прекъсване.Focusrite е добра алтернатива но по форумите пишат за проблеми с латенцията.За малко по-евтин вариант бих те насочил към MOTU Ultralite mk3,но зависи и с каква машина си.Казват че имало проблеми с драйверите на PC.Най-добре е ако има вариант да пробваш в магазин или при някой който има въпросният интерфейс.Всички мнения по форуми,а и моето са субективни!Успех!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.