programista Публикувано Януари 3, 2011 Публикувано Януари 3, 2011 Здравейте, Препоръчайте накакви Double Ball-End Strings т.е. струни с топчета в двата края за 4 струнен бас. Има ли някъде по софийските магазини в наличност или ще трябва да се поръчват от thomann.de? ей на тия съм се спрял GHS 5600 Double Ball Roundwound - stainless steel strings set for bass guitar. Gauges: 040-058-080-102. http://www.thomann.de/gr/ghs_5600_doubleball_ebasssaiten.htm Rotosound RDB66LC Double Ball End String Set for E-Bass, 040-095 http://www.thomann.de/gr/rotosound_rdb66.htm става дума за евтини струни . ... и да , знам че могат да се поръчват през един бг сайт. Цитирай
разбойник Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Преди време имаше няколко отдавна забравени комплекта GHS в магазина на ФАКТОР в София. Звънни на 02 946 30 57 и попитай, ако все още са там цената би трябвало да е добра. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 (Редактирано) Бях питал официалния вносител на Ротосаунд за тези струни и отговорът беше, че трябва да се съберем 6 човека, понеже толкова са в кашонче, да изчакам 2-3 месеца и да купя цялата кутийка... После някой пусна мухата, че има такива в магазина до академията и там ми казаха, че не съм първият, който тези дни пита за тях, но нямат. Изобщо, да вземем да направи организация на басистите с басове, без глави и да си решаваме проблемите, че там доста неща има още - примерно, аз искам заключване и да ползвам всякакъв вид струни - най-малкото, изборът на различните фирми е доста беден или липсва, или изобщо нямат такъв модел, а това не ме устройва и т.н. Бях виждал разни фокуси за заключване, но серийно такава хуйня да се провада не открих, а и много ме притеснява струна, дебела .110 като я "заключа" дали няма да се "изхлузи" от външната оплетка и т.н, и т.н... А бе, "махни си главата" Редактирано Януари 6, 2011 от Свилен Бас Цитирай
programista Отговорено Януари 6, 2011 Автор Отговорено Януари 6, 2011 Махането на главата никога не е водило до нещо хубаво но го разбираш чак на другия ден. 1 Цитирай
Fats Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Малко отклонение от темата. При Фънки видях бас, четириструнен, със струни A, E, H, F#. За съжаление беше изхвърлил "калъфчетата" и не можахме да разберем името на производителя. Това, което ме интересува е дали има 4-струнни комплекти D, A, E, H. Вярно, може да се вземе 5-струнен комплект и да подаря първата струна на някой от вас, но е по-добре да има специални комплекти. Надявам се като млади и любознателни хора да имате информация по въпроса. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Има - Уоруик, Ротосаунд, че дори и 4-струнни комплекти от Фа диез, не само от Си Други производители не си спомням в момента, но примерно Гари Гудмен ти прави каквито пожелаеш. Друг е въпросът за доставката, дали официалните вносители ще ти ги внесат и т.н... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Ето 4 струнни комплекти от Си, по-конкретно http://www.juststrings.com/wws-40240.html http://www.rotosound.com/dz66.html По темата: http://www.juststrings.com/steinbergerdoub...bassguitar.html Май това е изборът, общо взето... Не, че е беден, ама като свиря с "нестандратни" струни, не е много оферта... Относно "махането на главата" - справка: http://www.hohnerusa.com/index.php?325 Люз йор хед, демек Цитирай
Fats Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Благодаря за отговорите, но пропуснахте най-важното - продава ли ги някой в София. Щото само да гледаме картинки... До гуша ми е дошло от пишман търговци (по правило бивши музиканти от ниска проба), които ми се правят на велики. Искам като отида в магазина да си купя струни, а не някакъв кияк да ми говори високопарни простотии. Ако ще се изписват ще си ги изпиша сам, няма да пълня гушата на тъпира. Цитирай
blr Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 За съжаление и аз не мога да помогна, не съм виждал и съм 90% че няма да намериш. За съжаление, нито една от продаваните у нас марки струни за бас, не е представена дори и с половината от продуктовата си гама. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) ^^Почти съм сигурен, че няма да намериш - аз от доста време следя къде какви струни има и положението е повече от трагично - дори ми се е случвало да купувам 6 струнен комплект само заради дебелите 4 веднъж като бях на зор. Напоследък обаче, взеха да се прокарват разни "по-екзотични" модели на някои марки, но подозирам, че търговците са го допуснали от незнание/невнимание - дори един скоро ми се хвалеше как един пич дошъл и му изкупил всички бройки от еди-кой си вид, щото никъде нямало - ми, хубаво де, сети се пак да поръчаш. - Добър ден, имате ли струни за бас, дайте ми едни, моля! Това е положението, както каза колегата blr, само, че аз бих закръглил процентите на подобните случаи почти до 100. Да са живи и здрави от Динакорд с техните поръчки от Томан и да се надяваме, че колегите им, особено официални вносители на неща, дето ги има в Томан, ще се сетят как се работи в 21-и век ...а не да ми се обяснява - поръчай 6 комплекта и изчакай 2 месеца и ще ги имаш тези струни! Бих ти препоръчал изобщо да не си губиш времето и нервите (!) из магазините, а направо поръчвай отвън или взимай 5 струнен комплект ...за съжаление... Редактирано Януари 7, 2011 от Свилен Бас Цитирай
blr Отговорено Януари 9, 2011 Отговорено Януари 9, 2011 Така е, но затова има и обективни причини, поне от гледна точка на търговците. Пазарът за бас струни у нас е микроскопичен. Колко сме хората, които си сменят редовно струните в цяла България-100, 200? Колко комплекта се продават месечно в цялата страна? От друга страна, производителите си имат минимални количества от всеки вид, които вносителите поръчват. Трето, има доста видове от една и съща марка, като започнем от материал на навивките, гладки и грапави, с и без покритие. Сега като умножим това по три-четири размера в комплект по две или три дължини и още по три за различния брой струни в комплект... става страшно. Излиза, че ако даден вносител трябва да поръча по едно кашонче от всеки вид, трябва да затвори 15-20000 лв в струни за бас, които ще продава с години. Друг е въпроса кой и как решава какво точно да се поддържа в наличност и как се попълва тази наличност. Не оправдавам търговците, но се налага да се примирим и с обективните неща Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 9, 2011 Отговорено Януари 9, 2011 ^Съгласен съм, НО отдавна не толерирам подобни неща - като си станал официален вносител, нямаш оправдание, че не искаш да внесеш продукт, който представляваш! ...или просто е готино да имаме на витринката още едно надписче Цитирай
blr Отговорено Януари 9, 2011 Отговорено Януари 9, 2011 Maлка, бедна държава=малък, беден пазар=малки, бедни (стиснати) вносители-какво да се прави. Между другото и на запад не е много по-различно в магазините. Разликата е, че ако са официални вносители могат да ти доставят всичко от марката в рамките на максимум една седмица и не е нужно да се купува кашон. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 9, 2011 Отговорено Януари 9, 2011 Разликата е, че ако са официални вносители могат да ти доставят всичко от марката в рамките на максимум една седмица и не е нужно да се купува кашон. Това имах предвид и не намирам оправдание за родната "сцена". Цитирай
Recommended Posts