Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте.Каня се да си купя електрическа китара. Реших да не се правя на разбирач , защото не съм точно в тази област и искам да се консултирам с хора,които наистина разбират и могат да ме насочат да взема правилното решение.Насочил съм се към покупка на ново като за начало.Едно от първите изисквания е китарата да е удобна,тъй като преди 4 години свирех на класическа китара с дебели вдигнати жици и широк гриф и винаги имах проблеми с болка в лявата ръка и ми беше трудно да хващам баретата и ад изкарам чист тон без киксове. Каквото и да си говорим, всички знем че има удобни и неудобни китари.Та...търся китара до 450 лв на ново,която да има сравнително добър звук с добри адаптери и най -вече да се свири лесно и бързо на нея.До колкото знам зависи от дбелианта на струнтие , колко са свалени и параметрите на грифа.Може ли да ми препоръчате таква китара на която да се натискат лесно баретата и да не се уморява ръката ми(възможно с най -удобният гриф и т.н.).Наситина възможно най -удобната китара за тази цена и да ми обясните по точно какво да гледам когато купувам( какъв да е грифа (пропорции размери) за да е удобен и други неща).Разглеждах едни модели на epiphone

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5945

иCort

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_30...Cort_X_2LH.html

както и този Ibanez http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg

Да допълня че искам да е със заключващо се тремоло и пак да подчертая -много удобна.

Да питам и още нещо.Мултиефект процесор ? Пепоръчайте нещо за около максимум 500 лв.Стила мзуика който ще свиря, ен знам дали има значение за ефект процесор ,но споре д мен има защото някой бленди ги няма в старите е поп рок,поп ,поп пънк,алтернатви рок.Има разни некитарни бленди дето ще ми трябват и не сиакм да се окаже така че просто ги няма в процесора.

Редактирано от salt
Отговорено

Щом искаш супер удобна китара трябва сам да си я пробваш, няма как да стане с препоръки от други хора.

Ibanez са прочути с тънките си грифове, можеш да ги видиш в Музикален център Икономов.

Отговорено
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ele...inky/index.html аз имам тази китара .. грифа и е тънък .. перфектна е ... има някакви Джаксън хамбъкъри за мене са си много добри перфектно се свири тежка музика на нея.Чистия звук също е на голямо ниво .. Хубава е на външен вид .. има я в xxxx в черно и бяло мисля ..
Отговорено (Редактирано)

А какво ще кажете за Cort и Epiphone като цяло и за тези които съм пуснал и може ли някой да препоръча ефект за целите ,които съм писал. :cheers2:

Редактирано от salt
Отговорено

Подкрепям и двамата колеги напълно. Та, ел. китарите попринцип са си с тънък гриф, лесно се ловят барета и т.н.т, така че която и да вземеш от тези, които си изброил няма да съжаляваш.

П.С. Cort модела е за лява ръка

Отговорено

Удобството е хубаво нещо, но със свирене можеш да се нагодиш към всякаква изправна китара. Някуде едно ще ти е лесно, но друг недостатък ще ти пречи да го предпочетеш. Дебелите грифове държат по-добър тон, напр.

Отговорено (Редактирано)

Както и преди съм писал:

"СЕДАЛКА СЕ ПРОБВА С ГЪЗ!!!"

Тънко, дебело,бързо, удобно, без да обиколиш магазините и препипаш един вагон инструменти, то работата няма да стане.

Що се отнася до Epiphone, Cort, Ibanez(този ценови клас), освен тях има и B.C. Rich, Blade, Yamaha, LAG и много подобни.

Малко по-скъпи или евтини, всеки инструмент си заслужава вниманието.

Дано намериш правилният или той намери теб, аз продължавам го да търся и въпреки, че имам не лоши попадения, Светия Граал все нещо ми се изплъзва. :icon_shithappens:

Успех.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

И други работи се пробват с гъз, ама те не са особено препоръчителни, освен ако не искаш да напреднеш бързо в естрадната музика. :icon_shithappens:

Отговорено
Светия Граал все нещо ми се изплъзва.
..Гиби 59? :icon_shithappens:

Стига с тия малоумни теми бе ,на всеки му е удобно различно нещо,хората са различни..

Отговорено (Редактирано)

ciriljhonson, Hillbilly, много сте прави, само че младите ще Ви разберат, когато и те станат вече не толкова млади.

И посменят повечко китари.

След двайсет години установих, че предпочитам болт он конструкция, пред нектру и сет нек.

Не заради звука, а защото ми е по-гот на свирене.

Гибсъните много ги харесвам на звук, но уви не са моята китара.

Няма как да съм пробвал всичко.

Дотук най-комфортен ми е Реб Бийч нека, не му знам размерите (сигурно е U type) , пробвал съм различни

Ибанци РБМ, Дж.Сър РБМ няма как, поне засега.

Предпочитам РБМ пред Гибсън. Това е "моят" гриф, махагон тяло, и е болт он, който ми пасва повече.

Не е 100 % Гибсън, но е близко ( заради махагона), грифът е пък от стратокастер и овала, който поне засега е най-пасващият ми.

Би ми било интересно, ако мога някога да се запозная с Реб и съпоставя формата на ръката си (лапата) с неговата, би трябвало да са близки, но кой знае...

От друга страна за бендове най-ми е удобен РГ грифът - уизърд.

Но това се отнася само до мен. Е, ясно е, че ако вземем 1000 китариста, 10 примерно ще сме на близко мнение, останалите ще харесват най-различни гриф форми. Физиология!!!!

С много думи, казах това, което е казал Малин, с едно изречение.

Стига с тия малоумни теми бе ,на всеки му е удобно различно нещо,хората са различни..

Ето я моята Красавица (само за цвят в темата)-

GGT_C_2_voyager.jpg

Запомнете ( тези, които задавате въпроси от сорта, кой е най-удобният гриф) :

Ако приятелят Ви Пешо( Гошо или Асен), Ви каже, че китарата с най-удобен гриф е Ибанез, Фендер, Гибсън, Джексън, ПРС или която и да е друга, това е валидно за него, към момента, в който го е казал ( догодина или след месец, може да е на друго мнение). Вие трябва да разберете кой е "вашият' инструмент (гриф) и тн.

Но, ако продължавате да мързелувате и да чакате всичко на готово, ние с батко Ви, Малин и гаджета ще Ви изберем. :icon_shithappens:

Редактирано от TONY
Отговорено

Към автора на темата - ако си от СФ виж Warlock-a който продава TONY и направо го отнасяй. За парите си е 6. Jackson JS1 като на колегата съм имал, BC Rich-a е по-добър. Първо свикни на китара без флойд и си прецени дали ти трябва и тогава действай :( Не за друго, ами 1 хубав флойд струва бюджета, който ти си приготвил за цяла китара....и ако цялата китара с флойд е за 450 можеш да си представиш колко ще е читав.