дедо Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 Просто китарата се самовъзбъжда щото всичко е нацепено яко.Може да стане и с фендер от 50 лв . Стига да са на лице определени условия. Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 Не, не може да стане с китара за 50 лева, за да се получи ефекта са нужни минимум читави адаптери, които не се срещат при китари от 50 лева Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 ^Напълно съгласен! П.П. Фендер за 50лв. не съм виждал, ама ако видите, кажете къде - отивам да си купя! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 (Редактирано) ^ Защо, за подпалки ли ти трябва? За 50 жълтици ще е original, made in USA, нЕма начин Редактирано Декември 7, 2010 от Vasil Pavlov Цитирай
7thString Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Много ги разбирате Физиката е една и съща за китара от 50 лв и за такава от 5000 Просто при едните е по-трудно да полуиш достатъчно задоволителен ефект И да - става с фендер кубенце за 100лв и скуаер за 200 Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Поназнайваме туй-онуй... А с такава китара микрофонийка по-скоро от колкото фийдбек... ама здраве да е! Цитирай
docc Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Физиката е една, ама китарите са различни! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 ^ а китаристите - още повече Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Ма вий съ уляхти за то Гари! Истината е една и я пише в прощално писмо Гари Муур, при опита му за самоубийство.Този опит е неуспешен, поради слабост в психиката и дясната ръка.Ето превод: "Поради прекомерния интерес за фийдбека, който правя на сцена и поради лъжата, която разпространяват моите мениджъри(целяща идиализирането ми като китарист и повече печалба за тях), аз - Гари, решавам да сложа край на живота си и да разкрия на обществото начина по който правя фийдбека.НЕ ГО ПРАВЯ АЗ!Отзад сцената има китарист с друга китара(възможно по-евтина, за да е евтино за мениджърите), който когато дойде момента на фийдбека, я доближава до говорителя на кубе стаг, което за да няма осцилации и шум е захранено от устройство за прав ток.Това устройство се задвижва от хамстер и котка, които са в непрестанна гонидба в една клетка.Хамстера се казва Рудолф, а котката - Минка.В точния момент саунд инжинера изключва моята китара и пуска стедж техника. Това е!Сега съвестта ми е чиста и мога спокойно да посегна на живота и девствеността си!" Така е написал Гари Муур.Последвало е посегателство над девствеността и от там води гореспоменатата слабост на дясната ръка, която му е спасила живота. Повратности на съдбата.... Ако си мислите че това което съм написал е много безмислено и офф-топик, то аз мисля, че и останалата част от темата е същото. Моля модераторите да не трият мнението ми поне 1 ден, ча да му се порадвам и барем събера кураж да издам някоя книга - сбор разкази, примерно Цитирай
bratmito Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Фийдбека може да се постигне с всяко досатъчно силно кубе ,с достатъчно гейн и всякъква китара. За тези които не знаят как работи фийдбека: Струната вибрира и "произвежда" сигнал,сигнала се усилва от усилвателя и излиза през говорителя.Звуковата вълна кара струната да вибрира и тази вибрация отново "произвежда" сигнал и така се получава полижителна обратна връзка,или на по-прост език - става лавинообразен ефект.Ако усилвателя има достатъчно голямо усилване и мощност (не се изисквай кой знае колко много) е достатъчно условие да се получи фийдбек. Постигъл съм го и през hi-fi уредба и китара Кремона с амп симулация от компютъра. Лично аз го контролирам с потенциометъра на китарата,пробелема е да го предизвикаш първоначално,но обикновенно на сцена при свирене с дисторшън звука е достатъчно силен за да се получи.При тихи нива вкъщи си трябва доста драйв и близост до колоната.Почукване по китарата или друг начин за раздвиждаше на струните помага. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Фийдбека може да се постигне с всяко досатъчно силно кубе ,с достатъчно гейн и всякъква китара.Така е,а още повече ще се постигне неконтролирана и гадна микрофония,това за любителите на гейн-а.С прилична китара и амп фийдбека ти тръгва само като махнеш дясната ръка от струните и от тона ,който си хванал.Няма нужда от почуквания,потропвания и т.н.,няма нужда и да се завираш в колоната,освен ако не искаш да писне веднага. Това Не става с ташаци нато скуайър,които на 99% нямат читав резонанс,за адаптери да не говорим.. А и не говорим за домашни експерименти,а за сцена,поне така мисля. Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 маса китаристи се изказаха за хапаратурата и никой не споменава ръцете. Чичо ви просто възбужда със супер силно, равно, стегнато и продълително вибрато. Като се закачи за фийдбека (който по принцип си отшмява, щото он свири с голяма хапаратура но никога не прекалява с гейна (може би от Хирошима насам) държи равно вибрато около половин година и това не е състейнър а лявата му ръка и толкоз. И бие чисто и силно. Още като видях заглавието и преди да отворя темата и да чуя парчето знаех за кое точно място на кой концерт и в коя песен е регистриран случая. И отговора е т'ва. И да малчуганите са прави. С 3 метълзони една след друга и евтина китара се пищи до безкрай. Даже не можеш да спреш, но случая не е такъв. Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Както казват хамериканците: вибрато my ass! Има ли фийдбек, то той, стига да не местиш позицията на инструмента, може да продължи с дни и няма нищо общо с вибратото. Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 действай си както си знаеш. А в ауспуха си сложи пипалата... Цитирай
Recommended Posts